Diverse problem med utskrifter

Felaktiga eller förvrängda tecken

Rensa utskriftsjobb som stoppats.
Se Avbryta utskrifter.
Stäng av skrivaren och datorn. Kontrollera att skrivarens gränssnittskabel är ordentligt ansluten.
Avinstallera skrivardrivrutinen och installera sedan om den.
Se Avinstallera skrivardrivrutinen.

Felaktiga marginaler

Kontrollera att pappret fyllts på i arkmataren på rätt sätt.
Se Fylla på papper
Kontrollera marginalinställningarna i det program du använder. Marginalerna ska vara inom sidans utskriftsområde.
Klicka på fliken Bilaga högst upp till höger i fönstret Användarhandbok och klicka på Product Information (Produktinformation), Technical Specifications (Tekniska specifikationer) om du vill ha mer information om utskriftsområdet.
Inställningarna i skrivardrivrutinen måste passa den pappersstorlek du använder.
I Windows ska du kontrollera fönstret Main (Huvudinställningar).
I Mac OS X ska du kontrollera dialogrutan Page Setup (Utskriftsformat) eller Print (Skriv ut).
Avinstallera skrivardrivrutinen och installera sedan om den.
Se Avinstallera skrivardrivrutinen.

Utskriften lutar en aning

Kontrollera att papperet fyllts på i arkmataren på rätt sätt.
Se Fylla på papper.
Välj en annan inställning om Fast Economy (Snabb Ekonomi) har valts för Paper & Quality Options (Alternativ för papper och kvalitet) i fönstret Advanced (Avancerad) i skrivardrivrutinen (Windows) eller för Print Quality (Utskriftskval.) (Mac OS X) i Print Settings (Utskriftsinställningar).

Omvänd utskrift

I Windows ska du avmarkera kryssrutan Mirror Image (Spegelvänd bild) i fönstret Page Layout (Utskriftsformat) i skrivardrivrutinen eller inaktivera inställningen Mirror Image (Spegelvänd bild) i programmet.
I Mac OS X ska du avmarkera kryssrutan Mirror Image (Spegelvänd bild) i Print Settings (Utskriftsinställningar) i dialogrutan Print (Skriv ut) i skrivardrivrutinen eller inaktivera inställningen Mirror Image (Spegelvänd bild) i programmet.
Mer information finns i direkthjälpen för skrivardrivrutinen eller det program du använder.
Avinstallera skrivardrivrutinen och installera sedan om den.
Se Avinstallera skrivardrivrutinen.

Tomma sidor skrivs ut

Inställningarna i skrivardrivrutinen måste passa den pappersstorlek du använder.
I Windows ska du kontrollera fönstret Main (Huvudinställningar).
I Mac OS X ska du kontrollera dialogrutan Page Setup (Utskriftsformat) eller Print (Skriv ut).
I Windows ska du kontrollera inställningen Skip Blank Page (Hoppa över tom sida) genom att klicka på knappen Extended Settings (Utökade inställningar) i fönstret Maintenance (Underhåll) i skrivardrivrutinen.
I Mac OS X, välj On (På) i Skip Blank Page (Hoppa över tom sida). Klicka dig igenom följande menyer för att visa Skip Blank Page (Hoppa över tom sida): System Preferences (Systeminställningar), Print & Scan (Skrivare och skanner) (vid Mac OS X 10.7) eller Print & Fax (Skrivare och fax) (vid Mac OS X 10.6 eller 10.5), din skrivare (i listrutan Printers (Skrivare)), Options & Supplies (Alternativ och förbrukningsmaterial) och därefter Driver (Drivrutin).
Avinstallera skrivardrivrutinen och installera sedan om den.
Se Avinstallera skrivardrivrutinen.

Den utskrivna sidan är kladdig eller repig

Om papperet är böjt mot utskriftssidan plattar du till det eller böjer det en aning åt andra hållet.
Gör flera kopior utan att placera ett dokument på dokumentglaset.
Avinstallera skrivardrivrutinen och installera sedan om den.
Se Avinstallera skrivardrivrutinen.

Utskriften är för långsam

Kontrollera att den papperstyp som har valts i skrivardrivrutinen är lämplig för det papper som fyllts på i skrivaren.
Se Välja rätt papperstyp.
I Windows ska du inaktivera alla anpassade inställningar och välja Text som Quality Option (Kvalitetsalternativ) i fönstret Main (Huvudinställningar) i skrivardrivrutinen.
I Mac OS X ska du välja en lägre Print Quality (Utskriftskval.) i dialogrutan Print Settings (Utskriftsinställningar) i skrivardrivrutinens dialogruta Print (Skriv ut).
Se Öppna skrivardrivrutinen för Windows.
Se Öppna skrivardrivrutinen för Mac OS X.
Stäng alla program som inte behövs.
Om du skriver ut kontinuerligt under en längre tid kan utskriften ske extremt långsamt. Detta sker för att utskriftshastigheten görs långsammare så att skrivarmekanismen inte blir överhettad och förstörs. Om det händer kan du fortsätta skriva ut, men vi rekommenderar att du slutar skriva ut och låter skrivaren vila i mer än 30 minuter med strömmen på. (Skrivaren återhämtar sig inte om strömmen är avslagen.) När du återupptar utskriften kommer skrivaren att skriva ut i normal hastighet.
Avinstallera skrivardrivrutinen och installera sedan om den.
Se Avinstallera skrivardrivrutinen.
Om du försökt med alla åtgärder ovan och problemet kvarstår går du till följande avsnitt: