Grundläggande nätverksanslutning

I detta avsnitt beskrivs tre grundläggande typer av nätverksanslutningar. (Beroende på skrivaren kanske inte alla anslutningstyper är tillgängliga.)

Wi-Fi-nätverk (trådlöst)

Kommunicera via åtkomstpunkt (Infrastrukturläge)

I infrastrukturläge kan både datorer med trådlöst och trådbundet nätverk kommunicera med varandra via en åtkomstpunkt (till exempel en trådlös router) för att överföra data till nätverksgränssnittet.
Maskinvara som krävs för infrastrukturläge
a. Skrivare
b. Trådlös router (eller åtkomstpunkt)
c. Dator med Wi-Fi-gränssnitt (inbyggt eller tillagt via USB-/PC-kort osv.)
d. Dator med LAN-port eller Wi-Fi-gränssnitt
e. Ethernet-kabel (om du ansluter datorn och den trådlösa routern direkt)
(f. Internet-uppkoppling)

Kommunicera utan en åtkomstpunkt (ad hoc-läge)

Du kan använda ad hoc-läge om du vill använda skrivaren i en trådlös miljö utan en åtkomstpunkt (trådlös router el.dyl.). Mer information finns i Ad hoc-läge.
Maskinvara som krävs för ad hoc-läge
a. Skrivare
b. Dator med Wi-Fi-gränssnitt (inbyggt eller tillagt via USB-/PC-kort osv.)

Kommunicera utan en åtkomstpunkt (Wi-Fi Direct)

Det andra sättet att använda skrivaren i en trådlös miljö utan en åtkomstpunkt är att använda en Wi-Fi Direct-anslutning.
Om skrivaren eller datorn (eller annan Wi-Fi-enhet) har en Wi-Fi Direct-funktion kan du ansluta skrivaren trådlöst utan att använda en åtkomstpunkt.
Mer information finns i Wi-Fi Direct.
Maskinvara som krävs för Wi-Fi Direct -läge
a. Skrivare (inbyggd Wi-Fi Direct-funktion)
b. Dator (med Wi-Fi-gränssnitt) eller en Wi-Fi-enhet

Ethernet-nätverk (trådbundet)

Om du vill använda trådbundet nätverk ansluter du en hubbrouter till skrivaren med nätverkskabeln.
Maskinvara som krävs för ett kabelanslutet nätverk
a. Skrivare
b. Ethernet-kabel
c. Ethernet-nav
d. Dator med nätverksport
e. Router
(f. Internet-uppkoppling)