Problem med att skanna film eller diabilder

Det går inte att skanna film eller diabilder

Se till att dokumentmattan är borttagen från skannerlocket. Se Ta bort dokumentmattan för mer information.
Kontrollera så att skannerns lock är säkert anslutet till skannerns port OPTION (ALTERNATIV). Se Ta bort dokumentmattan för mer information.
Kontrollera att inställningen för Document Type (Dokumenttyp) i Home Mode (Hemläge) eller inställningarna för Document Type (Dokumenttyp) och Film Type (Filmtyp) i Professional Mode (Professionellt läge) är korrekt inställda för film-/diabildstypen. Se Göra grundläggande inställningar för mer information.
Kontrollera att filmen eller diabilderna är placerade korrekt på skannern. Se Placering av film i hållaren eller Placering av diabilder i hållaren för mer information.

Förhandsgranskade bilder av negativ film ser konstiga ut

Kontrollera att inställningen för Document Type (Dokumenttyp) i Home Mode (Hemläge) eller inställningarna för Document Type (Dokumenttyp) och Film Type (Filmtyp) i Professional Mode (Professionellt läge) är korrekt inställda för filmen. Se Göra grundläggande inställningar för mer information.
I normal förhandsgranskning uppfattas det mörka området runt filmen och ramen för filmhållaren som vita. Detta ändrar exponeringen och gör att bilder blir mörkare. Skapa markeringsramar i det bildområde som du vill skanna enligt anvisningarna i Förhandsgranska och justera skanningsområdet. Klicka sedan på knappen Zoom (Zoom) för att förhandsgranska området.
Pröva att förhandsgranska med förhandsgranskning med miniatyrbild i stället. Se Förhandsgranska och justera skanningsområdet om hur du växlar förhandsgranskningstyp.

Randiga ringar framträder på den skannade bilden

Ett ringformat randmönster (kallas en Newton-ring) syns ibland på skannade bilder när du skannar transparenta material. Det kan inträffa om filmen är böjd.
Placera filmen med bassidan uppåt och förhandsgranska med miniatyrbilder. Vänd sedan den förhandsgranskade bilden genom att klicka på ikonen Mirroring (Spegelvänd) i fönstret Preview (Förhandsgranskning). Se Förhandsgranska och justera skanningsområdet för mer information.

En linje framträder på den förhandsgranskade bilden

Det kan finnas damm eller repor på dokumentbordet eller transparensenhetens fönster. Rengör dokumentbordet och transparensenhetens fönster enligt beskrivningen i Rengöra skannern. Kontakta återförsäljaren om du fortfarande har problem.