Ladda dokument i den automatiska dokumentmataren

Du kan ladda upp till 30 pappersark i ADF:en (beräknat på en hög med tjockleken 6,0 mm [0,2 tum] eller mindre).
För bästa resultat bör alla ark du laddar samtidigt vara av samma storlek. Om du laddar ark av olika storlekar måste du noga följa laddnings- och skanningsanvisningarna för dokument av olika storlekar.
Tabellen nedan listar de pappersstorlekar du kan ladda i ADF:en. Se även Dokumentspecifikationer för detaljerade specifikationer.
Pappersbeteckning
Storlek
A4
210 × 297 mm (8,27 × 11,69 tum)
Letter
215,9 × 279,4 mm (8,5 × 11 tum)
Legal
215,9 × 355,6 mm (8,5 × 14 tum)
B5
182 × 257 mm (7,17 × 10,1 tum)
Anmärkning:
Ta bort alla dokument från dokumentbordet och kontrollera så att det inte finns damm på glaset innan du laddar dokument i ADF:en.
Om du behöver skanna dokument eller foton från dokumentbordglaset medan ADF:en är installerad följer du anvisningarna i Placera dokument på dokumentbordet med den automatiska dokumentmataren installerad.
Följ dessa steg för att ladda dokument i ADF:en:
Dra ut metallstödet i änden av adf:ens utskriftsfack.
Skjut kanthållaren på ADF:ens pappersfack så långt åt höger det går.
Lägg din pappershög i pappersfacket med den tryckta sidan uppåt och ovankanten in i mataren. Skjut in pappret i mataren tills det tar emot.
Skjut då över kanthållaren till papprets kant.
Anmärkning:
Om du har laddat dokument av olika storlek måste du se till att ovankanten på alla ark ligger i linje så de matas in i ADF:en korrekt.
För att skanna dokumenten med ADF:en, se Skanning med den automatiska dokumentmataren.

Dokumentspecifikationer

Ladda endast dokument i ADF:en som uppfyller följande specifikationer:
Storlek
Bredd 100 till 216 mm (3,94 till 8,5 tum)
Längd 127 till 356 mm (5 till 14 tum)
Tjocklek
0,07 till 0,16 mm
Vikt
60 till 105 g/m2
Papperstyp
Fint vitt skrivpapper av hög kvalitet
Utskrifttyp
Dokument utskrivna med anslagsskrivare, laserskrivare eller telefaxapparat
Kontrollera att dina dokument uppfyller följande villkor innan du laddar dem i ADF:en:
Bläcket är torrt.
Dokumentet har inga hål och är inte sönderrivet eller skrynkligt.
Dokumentet har inga häftklamrar, gem eller andra föremål som sitter fast på det; detta kan skada matningsmekanismen.
Dokumentet har inga veck inom ett område 5 mm (0,2 tum) från kanterna.
Dokumentet har inga utstansade områden.
Dokumentet är inte ihophäftat eller inbundet.
Dokumentet har ingen kopieringsbaksida.
Obs!
Mata inte in foton eller värdefulla originalkonstverk i ADF:en. Om inmatningen blir felaktig kan originalet skadas. Skanna högkvalitativa dokument i färg eller halvton på dokumentbordet istället.

Placera dokument på dokumentbordet med den automatiska dokumentmataren installerad

Du kan skanna dokument eller foton på dokumentbordsglaset medan ADF:en är installerad. Följ dessa steg:
Öppna ADF:en.
Placera dokumentet eller fotografiet på dokumentbordet med textsidan/bilden vänd nedåt. Se till att den övre kanten av dokumentet eller fotot ligger mot dokumentbordets övre högra hörn.
Placera ADF-dokumentmattan ovanpå dokumentet eller fotona på dokumentbordet.
Stäng ADF:en.
Anmärkning:
Om du skannar ett stort eller tjockt dokument kan du skanna med ADF:en öppen. Vid skanning av dokument eller foton som är i normal storlek och tjocklek bör alltid ADF:en vara stängd.
När ADF:en är installerad finns Home Mode (Hemläge), Office Mode (Kontorsläge) och Professional Mode (Professionellt läge) tillgängliga för att skanna dina dokument på dokumentbordet.
Om du använder Home Mode (Hemläge) eller Professional Mode (Professionellt läge) för att skanna dina dokument medan ADF:en är installerad, se Göra grundläggande inställningar.