Papperet matas på fel sätt

Papperet matas inte fram

Ta bort pappersbunten och kontrollera följande:
Att papperet inte är böjt eller vikt.
Att papperet inte är för gammalt. Det finns mer information om detta i anvisningarna som medföljer papperet.
Att pappersbunten ligger under pilmarkeringen  på insidan av kantstödet.
Att antalet ark i pappersbunten inte överstiger gränsen som gäller för mediet i fråga.
Se Påfyllningskapacitet för Epsons specialmedier
Att papper inte har fastnat i skrivaren. Om papper har fastnat tar du bort det.
Se Pappersstopp
Att bläckpatronerna inte är tomma. Om en bläckpatron är tom byter du ut den.
Se Byta en tom bläckpatron
Att du följer eventuella särskilda påfyllningsanvisningar som medföljer papperet. Fyll på papper igen.
Se Fylla på papper

Flera sidor matas fram

Se till att pappersbunten ligger under pilmarkeringen  på insidan av kantstödet.
Se till att kantstödet ligger mot pappersbuntens vänstra sida.
Se till att papperet inte är böjt eller vikt. Platta i så fall till det eller böj det något åt andra hållet innan du fyller på det.
Ta bort pappersbunten och kontrollera att papperet inte är för tunt.
Se Papper
Bläddra igenom bunten så att sidorna lossnar från varandra och lägg i bunten igen.
Om för många kopior av en fil skrivs ut ska du kontrollera inställningen Copies (Kopior) i skrivardrivrutinen på följande sätt och även kontrollera inställningarna i programmet.
I Windows ska du kontrollera inställningen Copies (Kopior) i fönstret Page Layout (Utskriftsformat).
I Mac OS X 10.3 och 10.4 ska du kontrollera inställningen Copies (Kopior) i inställningen Copies & Pages (Kopior & sidor) i dialogrutan Print (Skriv ut).
För Mac OS X 10.5 ska du kontrollera dialogrutan Copies (Kopior) i dialogrutan Print (Skriv ut).
Mer information finns i skrivardrivrutinens direkthjälp.

Pappersstopp

Om papperet har fastnat inuti skrivaren öppnar du skrivarluckan och tar bort allt papper i den, även avrivna bitar. Stäng skrivarluckan. Om papperet sitter kvar i närheten av arkmataren drar du försiktigt ut det. Fyll sedan försiktigt på papper i skrivaren och tryck på  underhållsknappen för att återuppta utskriften.
Anmärkning:
Om du inte lätt kan ta bort ett främmande föremål ska du inte använda våld och inte försöka plocka isär skrivaren. Ring återförsäljaren för att få hjälp.
Om papper fastnar ofta kontrollerar du följande:
Att papperet är jämnt och inte vikt eller böjt.
Att du använder papper med hög kvalitet.
Att papperets utskriftssida ligger uppåt i arkmataren.
Att du bläddrar igenom pappersbunten innan du lägger den i apparaten.
Att papperet inte har fyllts på ovanför pilmarkeringen   på insidan av kantstödet.
Att antalet ark i pappersbunten inte överstiger gränsen som gäller för papperet i fråga.
Se Påfyllningskapacitet för Epsons specialmedier
Att kantstödet ligger mot pappersbuntens vänstra sida.
Att skrivaren står på en plan, stabil yta som sträcker sig utanför skrivarens bottenplatta i alla riktningar. Skrivaren fungerar inte korrekt om den lutar.

Papperet har fyllts på felaktigt

Om papperet matats in för långt in i skrivaren kan den inte mata fram papperet ordentligt. Stäng av skrivaren och ta försiktigt ur papperet. Sätt sedan på skrivaren igen och fyll på papperet rätt.

Papperet matas inte ut helt eller är skrynkligt

Om papperet inte matas ut helt trycker du på underhållsknappen  , öppnar skrivarluckan och tar bort papperet. Kontrollera även inställningen för Paper Size (Pappersstorlek) i programmet eller i skrivarinställningarna. Mer information finns i onlinehjälpen.
Om papperet är skrynkligt när det matas ut kan det vara fuktigt eller för tunt. Lägg i en ny pappersbunt.
Anmärkning:
Förvara oanvänt papper i originalförpackningen och på en torr plats.