Rengöring av skrivarhuvudet

Om utskriften är ovanligt ljus eller om bildpunkter saknas, kanske du kan lösa problemet genom att rengöra skrivarhuvudet, vilket ser till att munstyckena levererar bläck som de ska.
Du kan rengöra skrivarhuvudet från datorn med hjälp av verktyget Head Cleaning (Huvudrengöring) i skrivardrivrutinen, eller från skrivaren med hjälp av knapparna.
Anmärkning:
Rengör endast skrivarhuvudet om utskriftskvaliteten försämras, till exempel om utskriften blir suddig eller om färgen är felaktig eller saknas helt.
Använd först verktyget Nozzle Check (Munstyckeskontroll) för att kontrollera om skrivarhuvudet verkligen behöver rengöras. Detta sparar bläck.
Du kanske inte kan rengöra skrivarhuvudet när bläcket börjar ta slut. Du kan inte rengöra skrivarhuvudet när bläcket är slut. Byt först ut den tillämpliga bläckpatronen.

Använda verktyget Head Cleaning (Huvudrengöring) för Windows

Rengör skrivarhuvudet med hjälp av verktyget Head Cleaning (Huvudrengöring) enligt beskrivningen nedan.
Kontrollera att skrivaren är påslagen.
Kontrollera att inga lampor indikerar att fel uppstått.
Kontrollera att det ligger A4-papper i arkmataren.
Högerklicka på skrivarikonen i aktivitetsfältet och välj Head Cleaning (Huvudrengöring).
Om skrivarikonen inte visas, se följande avsnitt för att lägga till ikonen.
Följ anvisningarna på skärmen.
Strömindikatorn   blinkar när skrivarens rengöringsprocess pågår.
Obs!
Stäng aldrig av skrivaren när strömindikatorn   blinkar. Om du gör det kan skrivaren skadas.
Anmärkning:
Om utskriftskvaliteten inte blir bättre efter att du har upprepat proceduren ca. fyra gånger, stänger du av skrivaren och låter den stå minst 6 timmar. Gör sedan om munstyckeskontrollen och gör rent skrivarhuvudet vid behov.
Om utskriftskvaliteten ändå inte förbättras kan minst en av patronerna vara för gammal eller skadad och behöva bytas ut.
Se Byta en bläckpatron innan den är tom
Kontakta återförsäljaren om utskriftskvaliteten är dålig även efter att du har bytt bläckpatroner.
Vi rekommenderar att du regelbundet skriver ut ett par sidor för att bibehålla en hög utskriftskvalitet.

Använda verktyget Head Cleaning (Huvudrengöring) för Mac OS X

Rengör skrivarhuvudet med hjälp av verktyget Head Cleaning (Huvudrengöring) enligt beskrivningen nedan.
Kontrollera att skrivaren är påslagen.
Kontrollera att inga lampor indikerar att fel uppstått.
Kontrollera att det ligger A4-papper i arkmataren.
Öppna EPSON Printer Utility3.
Klicka på knappen Head Cleaning (Huvudrengöring) i dialogrutan Utility (Verktyg).
Följ anvisningarna på skärmen.
Strömindikatorn   blinkar när skrivarens rengöringsprocess pågår.
Obs!
Stäng aldrig av skrivaren när strömindikatorn   blinkar. Om du gör det kan skrivaren skadas.
Anmärkning:
Om utskriftskvaliteten inte blir bättre efter att du har upprepat proceduren ca. fyra gånger, stänger du av skrivaren och låter den stå minst 6 timmar. Gör sedan om munstyckeskontrollen och gör rent skrivarhuvudet vid behov.
Om utskriftskvaliteten ändå inte förbättras kan minst en av patronerna vara för gammal eller skadad och behöva bytas ut.
Se Byta en bläckpatron innan den är tom
Kontakta återförsäljaren om utskriftskvaliteten är dålig även efter att du har bytt bläckpatroner.
Vi rekommenderar att du regelbundet skriver ut ett par sidor för att bibehålla en hög utskriftskvalitet.

Använda skrivarknapparna

Följ beskrivningen nedan för att rengöra skrivarhuvudena med hjälp av skrivarknapparna.
Kontrollera att inga lampor indikerar att fel uppstått.
Kontrollera att det ligger A4-papper i arkmataren.
Tryck på underhållsknappen   och håll den nedtryckt i tre sekunder.
Skrivaren börjar rengöra skrivarhuvudet och strömindikatorn  börjar blinka.
Obs!
Stäng aldrig av skrivaren när strömindikatorn   blinkar. Om du gör det kan skrivaren skadas.
När strömindikatorn   slutar att blinka, skriv ut ett mönster för munstyckeskontroll för att bekräfta att huvudet är rent.
Anmärkning:
Om utskriftskvaliteten inte blir bättre efter att du har upprepat proceduren ca. fyra gånger, stänger du av skrivaren och låter den stå minst 6 timmar. Gör sedan om munstyckeskontrollen och gör rent skrivarhuvudet vid behov.
Om utskriftskvaliteten ändå inte förbättras kan minst en av patronerna vara för gammal eller skadad och behöva bytas ut.
Se Byta en bläckpatron innan den är tom
Kontakta återförsäljaren om utskriftskvaliteten är dålig även efter att du har bytt bläckpatroner.
Vi rekommenderar att du regelbundet skriver ut ett par sidor för att bibehålla en hög utskriftskvalitet.