Oppsett for Windows

Disse instruksjonene viser hvordan du konfigurerer skriveren slik at den kan brukes fra andre datamaskiner i nettverket.
Først setter du opp skriveren som en delt skriver på datamaskinen som er koblet direkte til den. Deretter legger du til skriveren på hver datamaskin som skal ha tilgang til den over nettverket.
Merknad:
Disse anvisningene er kun for små nettverk. Hvis du vil dele en skriver i et stort nettverk, må du kontakte nettverksansvarlig.
Hvis du skal avinstallere programmer i Windows Vista, trenger du en administratorkonto og passordet hvis du logger på som vanlig bruker.
Du må logge på en konto for Computer Administrator (Administrator) for å installere programvare på Windows XP. Når du har installert Windows XP, blir brukerkontoen satt som Computer Administrator (Administrator).
Du må logge på Windows 2000 som bruker med administratorprivilegier (medlem av gruppen Administrators (Administratorer)) for å installere programvare.
Illustrasjonene i delen nedenfor er hentet fra Windows Vista.

Konfigurere skriveren som en delt skriver

Følg trinnene nedenfor på datamaskinen som er koblet direkte til skriveren:
Windows Vista:
Klikk startknappen, velg Control Panel (Kontrollpanel), og velg deretter Printer (Skriver) fra kategorien Hardware and Sound (Maskinvare og lyd).
Windows XP:
Klikk på Start, og velg Control Panel (Kontrollpanel), og velg deretterPrinters and Faxes (Skrivere og telefakser), fra kategorien Printers and Other Hardware (Skrivere og annen programvare).
Windows 2000:
Klikk på Start, pek på Settings (Innstillinger), og klikk deretter på Printers (Skrivere).
Høyreklikk ikonet for skriveren, og klikk deretter Sharing (Deling). For Windows Vista klikker du knappen Change sharing options (Endre delingsalternativer) og deretter Continue (Fortsett).
Windows Vista og XP:
Velg Dele denne skriveren, og skriv deretter inn et delt navn.
Windows 2000:
Velg Shared as (Delt som), og skriv deretter inn et navn for den delte skriveren.
Merknad:
Du må ikke bruke mellomrom eller bindestreker i navnet på den delte ressursen.
Hvis du vil at Windows Vista, XP og 2000 automatisk skal laste ned skriverdrivere for datamaskiner som kjører andre versjoner av Windows, klikker du Additional Drivers (Flere drivere), og angir miljøet og operativsystemene som brukes på de andre datamaskinene. Klikk OK og sett CDen med skriverprogramvaren inn i CD-ROM-stasjonen.
Klikk OK eller Close (Lukk) (hvis du installerte flere drivere).

Legge til skriveren på de andre datamaskinene i nettverket

Følg disse trinnene for å legge til skriveren på hver av datamaskinene i nettverket som skal bruke den.
Merknad:
Skriveren må være konfigurert som en delt skriver på datamaskinen den er koblet til, før du kan få tilgang til den fra en annen datamaskin.
Se Konfigurere skriveren som en delt skriver
Windows Vista:
Klikk startknappen, velg Control Panel (Kontrollpanel), og velg deretter Printer (Skriver) fra kategorien Hardware and Sound (Maskinvare og lyd).
Windows XP:
Klikk på Start, og velg Control Panel (Kontrollpanel), og velg deretterPrinters and Faxes (Skrivere og telefakser), fra kategorien Printers and Other Hardware (Skrivere og annen programvare).
Windows 2000:
Klikk på Start, pek på Settings (Innstillinger), og klikk deretter på Printers (Skrivere).
Windows Vista:
Klikk på knappenAdd a Printer (Legge til en skriver).
Windows XP og2000:
Dobbeltklikk på ikonet Add Printer (Legge til skriver). Add Printer Wizard (Veiviser for skriver) vises. Klikk Next (Neste).
Windows Vista:
Klikk påAdd a network, wireless or Bluetooth printer(Legg til nettverk, trådløst eller Bluetooth-skriver), og klikk deretter Next (Neste).
Windows XP:
Velg A network printer, or a printer attached to another computer (En nettverksskriver eller en skriver koblet til en annen datamaskin), og klikk deretter Next (Neste).
Windows 2000:
Velg Network printer (Nettverksskriver), og klikk deretter Next (Neste).
Følg instruksjonene på skjermen for å velge skriveren du vil bruke.
Merknad:
Avhengig av operativsystemet og konfigurasjonen på datamaskinen som skriveren er koblet til, kan Add Printer Wizard (Veiviser for skriver) be deg om å installere skriverdriveren fra CD-ROMen med skriverprogramvaren. Klikk Have Disk (Har disk), og følg instruksjonene på skjermen.