Diverse utskriftsproblemer

Feil eller forvrengte tegn

Slett alle utsatte utskriftsjobber.
Se Avbryte utskrift
Slå av skriveren og datamaskinen. Kontroller at grensesnittkabelen til skriveren sitter godt fast.
Avinstaller skriverdriveren, og installer den deretter på nytt.
Se Avinstallere skriverprogramvaren

Feil marger

Kontroller marginnstillingene i programmet du bruker. Sørg for at margene er innenfor det utskrivbare området på siden. Vil du vite mer om det utskrivbare området, klikker du kategorien Tillegg øverst til høyre i vinduet Brukerhåndbok, og deretter klikker du Produktinformasjon og Tekniske spesifikasjoner.
Kontroller at innstillingene for skriverdriveren er riktige for papirstørrelsen du bruker.
For Windows, sjekk vinduet Main (Hoved).
For Mac OS X, sjekk dialogboksen Page Setup (Sideoppsett) eller dialogboksen Print (Skriv ut).
Se i den elektroniske hjelpen for skriverdriveren for å få mer informasjon.
Avinstaller skriverdriveren, og installer den deretter på nytt.
Se Avinstallere skriverprogramvaren

Utskriften står litt på tvers

Hvis Fast Economy (Rask Økonomi) velges i Paper & Quality Options (Papir- og kvalitetsalternativer) i vinduet Advanced (Avansert) i skriverdriveren (for Windows),eller i Print Quality (Utskriftskval) i Print Settings (Utskriftsinnstillinger) (for Mac OS X), endre til Economy (Økonomi).
Pass på at papiret legges i arkmateren på riktig måte.
Se Legge i papir

Omvendt bilde

For Windows fjerner du merket for Mirror Image (Speilvend) i vinduet Page Layout (Sidelayout) i skriverdriveren, eller slår av innstillingen Mirror Image (Speilvend) i programmet.
For Mac OS X fjerner du merket for Mirror Image (Speilvend) i Print Settings (Utskriftsinnstillinger) i dialogboksen Print (Skriv ut) i skriverdriveren, eller slår av innstillingen Mirror Image (Speilvend) i programmet.
Se i den elektroniske hjelpen for skriverdriveren eller programmet du bruker hvis du vil ha instruksjoner.
Avinstaller skriverdriveren, og installer den deretter på nytt.
Se Avinstallere skriverprogramvaren

Utskrift av tomme sider

Kontroller at innstillingene for skriverdriveren er riktige for papirstørrelsen du bruker.
For Windows, sjekk vinduet Main (Hoved).
For Mac OS X, sjekk dialogboksen Page Setup (Sideoppsett) eller dialogboksen Print (Skriv ut).
Se skriverens hjelpefunksjon hvis du vil ha flere detaljer.
For Windows merker du av for Skip Blank Page (Hopp over blank side) ved å klikke knappen Speed & Progress (Hastighet og progresjon) i vinduet Maintenance (Vedlikehold) i skriverdriveren.
For Mac OS X 10.5 eller senere, velg On (På) fra Skip Blank Page (Hopp over blank side). For å vise Skip Blank Page (Hopp over blank side), klikk gjennom følgende menyer: System Preferences (Systemvalg), Print & Fax (Utskrift og faks), din skriver (i listeboksen Printers (Skrivere)), Options & Supplies (Valg og forbruksmateriell) og deretter Driver.
For Mac OS X 10.4 merker du av for Skip Blank Page (Hopp over blank side) i Extension Settings (Tilleggsinnstillinger) i dialogboksen Print (Skriv ut) i skriverdriveren. Hvis denne er valgt, vil ikke blanke sider i utskriften bli skrevet ut.
Avinstaller skriverdriveren, og installer den deretter på nytt.
Se Avinstallere skriverprogramvaren
Når du har prøvd ett eller flere av disse løsningsforslagene, kan du kjøre en operasjonskontroll for skriveren for å sjekke resultatet.

Utskrevet side er flekkete eller oppskrapet

Hvis papiret er bøyd mot utskriftssiden, bør du glatte det eller bøye det lett den andre veien.
Fjern merket for High Speed (Høy hastighet) i innstillingene for skriverdriveren.
For Windows, sjekk vinduet Advanced (Avansert).
For Mac OS X 10.5 eller senere, velg Off (Av) fra High Speed Printing (Utskrift med høy hastighet). For å vise High Speed Printing (Utskrift med høy hastighet), klikk gjennom følgende menyer: System Preferences (Systemvalg), Print & Fax (Utskrift og faks), din skriver (i listeboksen Printers (Skrivere)), Options & Supplies (Valg og forbruksmateriell) og deretter Driver.
For Mac OS X 10.4 fjern innstillingen High Speed Printing (Utskrift med høy hastighet) i Extension Settings (Tilleggsinnstillinger) i dialogboksen Print (Skriv ut) i skriverdriveren.
Se skriverens hjelpefunksjon hvis du vil ha flere detaljer.
Lag flere kopier uten å legge et dokument på dokumentglasset.
Avinstaller skriverdriveren, og installer den deretter på nytt.
Se Avinstallere skriverprogramvaren

Utskriften går for sakte

Kontroller at papirtypen som er valgt i skriverdriveren, er riktig i forhold til papirtypen som er lagt i skriveren.
Se Velge riktig papirtype
For Windows fjerner du alle tilpassede innstillinger, og velger Text (Tekst) som Quality Option (Kvalitetsalternativ) fra skriverdriverens Main (Hoved)-vindu.
For Mac OS X, velg en lavere Print Quality (Utskriftskval) i dialogboksen Print Settings (Utskriftsinnstillinger) fra skriverdriverens dialogboks Print (Skriv ut).
Se Tilgang til skriverdriveren for Windows
Se Tilgang til skriverdriveren for Mac OS X
For Mac OS X 10.5 eller senere, velg On (På) fra High Speed Printing (Utskrift med høy hastighet). For å vise High Speed Printing (Utskrift med høy hastighet), klikk gjennom følgende menyer: System Preferences (Systemvalg), Print & Fax (Utskrift og faks), din skriver (i listeboksen Printers (Skrivere)), Options & Supplies (Valg og forbruksmateriell) og deretter Driver.
For Mac OS X 10.4 kryss av innstillingen High Speed Printing (Utskrift med høy hastighet) i Extension Settings (Tilleggsinnstillinger) i dialogboksen Print (Skriv ut) i skriverdriveren.
Lukk alle programmer du ikke trenger.
Avinstaller skriverdriveren, og installer den deretter på nytt.
Se Avinstallere skriverprogramvaren
Hvis du har prøvd alle metodene ovenfor og ikke klarer å løse problemet, kan du se følgende: