Problemer med programvaren

Kan ikke starte eller stille inn EpsonNet Config

Har du endret protokoller eller tjenester etter at du installerte programvaren?
Det installerte programmet EpsonNet Config starter ikke hvis det er blitt lagt til eller slettet protokoller eller tjenester på datamaskinen. Hvis protokoller eller tjenester er lagt til eller slettet på datamaskinen, avinstallerer du EpsonNet Config, og installerer deretter programmet på nytt. Se Konfigurere nettverksgrensesnittet. Vil du avinstallere EpsonNet Config, kan du se i hjelpen for EpsonNet Config.
Er nettverksinnstillingene konfigurert på datamaskinen?
Hvis nettverksinnstillingene ikke er konfigurert på datamaskinen, kommer meldingen EpsonNet Config cannot be used because no network is installed (EpsonNet Config kan ikke brukes, nettverk er ikke installert) opp. Denne meldingen vises i følgende tilfeller.
- Hvis TCP/IP ikke er installert på datamaskinen.
- Hvis TCP/IP er installert på datamaskinen, men IP-adressen ikke er korrekt angitt.
- Hvis TCP/IP er installert på datamaskinen, og innstillingen for automatisk anskaffelse av adresse er gjeldende, men DHCP-serveren ikke svarer.
- Hvis OK klikkes på den viste meldingen, så starter EpsonNet Config, men TCP/IP kan ikke konfigureres. Konfigurer nettverksinnstillingene på datamaskinen. Se Konfigurere nettverksgrensesnittet.

Modellnavnet og IP-adressen vises ikke i dialogboksen for EpsonNet Config.

Valgte du Keep Blocking (Fortsett blokkering) eller Block (Blokker) på Windows' varslingsskjerm for sikkerhet eller skjermbildet for brannmurprogramvaren?
Hvis du velger Keep Blocking (Fortsett blokkering) eller Block (Blokker), så skjules modellnavnet i EpsonNet Config. Vil du vise navnet, følger du trinnene nedenfor for å registrere programvaren som et unntak i Windows Firewall (Windows-brannmur) eller kommersielt tilgjengelig sikkerhetsprogramvare.
Prosedyrene nedenfor viser ikke alltid navnet, dette avhenger av den kommersielt tilgjengelige sikkerhetsprogramvaren. Dersom dette er tilfelle, gå midlertidig ut av sikkerhetsprogramvaren og bruk programvaren.
Merk:
Hvis programvaren er registrert som et unntak i Windows Brannmur, kan porter som brukes av det registrerte programmet akseptere ekstern kommunikasjon. Dette betyr at sikkerhetsrisikoen (gjennom et nettverk osv.) kan øke. Datavirus kan utgjøre en alvorlig risiko. Vær oppmerksom på denne risikoen og endre innstillingene i Windows Brannmur på eget ansvar.
Vi frasier oss ethvert ansvar for skader som måtte oppstå som følge av endringer i innstillinger.
Klikk Start-knappen eller Start og deretter Control Panel (Kontrollpanel).
Klikk Allow a program through Windows Firewall (Slipp et program gjennom Windows-brannmuren).
Windows XP: Klikk Security Center (Sikkerhetssenter), og gå til trinn 4.
Klikk Continue (Fortsett) i dialogboksen User Account Control (Brukerkontokontroll).
Klikk Windows Firewall (Windows Brannmur).
Klikk på Exceptions (Unntak)-boksen og så Add Program (Legg til program).
Velg EpsonNet Config, og klikk deretter OK.
Kontroller at EpsonNet Config er lagt til i Programs and Services (Programmer og tjenester) og er avmerket, og klikk deretter OK.
Endret du IP-adressen fra fabrikkinnstillingen?
Hvis skriveren beholder sin standard IP-adresse, er det ikke sikkert Model Name (Modellnavn) og IP Address (IP-adresse) vises. Selv om Model Name (Modellnavn) og IP Address (IP-adresse) ikke vises, kan skriverens nettverksgrensesnitt konfigureres. I så fall er MAC-adressen identifikator. MAC-adressen kan bekreftes på skriverens kontrollpanel eller i feltet IP Address (IP-adresse) på statusarket for nettverket. Ved å konfigurere skriverens nettverksgrensesnitt, vises de korrekt.
Endre innstillingen Time Before Declaring Communication Error (Tid før varsling av kommunikasjonsfeil).
I EpsonNet Config velger du Options på menyen Tools, og deretter velger du Timeout. Oppgi lengre tid før tidsavbrudd i Time Before Declaring Communication Error (Tid før varsling av kommunikasjonsfeil). Husk at dette kan føre til at EpsonNet Config kjører saktere (det tar lengre tid å søke).

Det vises en dialogboks for oppringt forbindelse når du skriver ut med EpsonNet Print

Er Internett-tilkoblingen innstilt på oppringt forbindelse?
Utskriften avsluttes vanligvis når du lukker denne dialogboksen, men meldingen vises hver gang du skriver ut etter oppstart av Windows. Koble til Internett med en LAN eller start et oppringt nettverk manuelt.