Stof verwijderen

Met de functie Dust Removal (Stof verwijderen) van Epson Scan zorgt u ervoor dat stof op de originelen niet meer zichtbaar is in uw scans.
Origineel
Dust Removal (Stof verwijderen)
Opmerking:
Verwijder al het zichtbare stof van de originelen voordat u het materiaal scant.
Ga als volgt te werk om stof te verwijderen met Epson Scan.
Plaats uw origineel op de scanner. Zie de Gebruikershandleiding voor meer informatie.
Start Epson Scan. Voor instructies:
Wanneer Epson Scan verschijnt, gaat u als volgt te werk (afhankelijk van de geselecteerde scanmodus):
Home Mode (Thuismodus) en Professional Mode (Professionele modus): ga naar stap 4.
Full Auto Mode (Volautomatische modus): klik op de knop Customize (Aanpassen). Schakel vervolgens het selectievakje Dust Removal (Stof verwijderen) in en klik op OK. Ga naar stap 9.
Opmerking:
Zie voor meer informatie over het gebruik van de Full Auto Mode (Volautomatische modus) voor het scannen van documenten of foto's Volautomatische modus gebruiken.
Zie De scanmodus wijzigen als u van scanmodus wilt veranderen tijdens het scannen van documenten of foto's.
Selecteer de basisinstellingen voor het type originelen dat u scant en geef vervolgens bij Bestemming aan wat u met de afbeelding(en) wilt doen. Zie Basisinstellingen selecteren.
Klik op de knop Preview (Voorbeeldscan) om een voorbeeldscan van uw afbeelding(en) te maken en selecteer vervolgens het gewenste scangebied. Zie Scangebied weergeven en aanpassen.
U schakelt de optie Dust Removal (Stof verwijderen) in op een van de volgende manieren.
Home Mode (Thuismodus): schakel het selectievakje Dust Removal (Stof verwijderen) in.
Professional Mode (Professionele modus): ga naar het deel met Adjustments (Aanpassingen) en schakel daar het selectievakje Dust Removal (Stof verwijderen) in. Als u het stofverwijdereffect wilt verhogen of verlagen, klikt u op + (Windows) of (Mac OS X) naast de optie en selecteert u de gewenste instelling bij Level (Niveau).
Opmerking:
Het resultaat van het stof verwijderen is niet zichtbaar in de Preview (Voorbeeldscan). U ziet het resultaat pas in de uiteindelijke scan.
Breng eventueel nog meer aanpassingen aan in de beeldinstellingen. Zie Kleur- en andere beeldinstellingen aanpassen.
Geef uw afbeelding het gewenste formaat. Zie Scanformaat selecteren.
Klik op de knop Scan (Scannen) om de afbeelding te scannen en tegelijk kleine stofjes uit uw afbeelding(en) te verwijderen.
Wat er na het scannen gebeurt, hangt af van de manier waarop u Epson Scan hebt gestart. Zie De scan voltooien.