Scannen met een ander scanprogramma

U kunt uw scanner gebruiken om te scannen in combinatie met elk scanprogramma dat aan de TWAIN-norm voldoet, zoals Adobe Photoshop Elements en ArcSoft PhotoImpression. U opent het programma in kwestie, selecteert Epson Scan als scanprogramma en scant. Na het scannen wordt de gescande afbeelding geopend in uw scanprogramma, waarmee u de afbeelding vervolgens kunt bewerken, afdrukken en opslaan.
Plaats uw originele document of foto op de scanner. Zie de Gebruikershandleiding.
Start uw scanprogramma.
Dubbelklik op het programmapictogram op het bureaublad (indien aanwezig) of ga op een van de volgende manieren te werk.
Windows:
Selecteer het pictogram van de knop Start of Start > All Programs (Alle programma's) of Programs (Programma's) > program folder (programmamap) > programmapictogram.
Mac OS X:
Open de map Applications (Programma's), selecteer de programmamap en dubbelklik op het programmapictogram.
Ga op een van de volgende manieren te werk:
Adobe Photoshop Elements:
Windows: klik op Edit and Enhance Photos (Foto's bewerken en verbeteren), open het menu File (Bestand) en selecteer Import (Importeren).
Mac OS X: klik op Close (Sluiten) in het welkomstvenster (als dit verschijnt), open vervolgens het menu File (Bestand) en selecteer Import (Importeren).
Opmerking:
U kunt ook scannen met de opties Start from Scratch (Nieuw document beginnen) en Quickly fix Photos (Foto's snel repareren) in Photoshop Elements. Zie de Help van Photoshop Elements voor meer informatie.
ArcSoft PhotoImpression:
Windows: klik op Get Photos (Foto's ophalen) en klik vervolgens op Acquire from Scanner (Ophalen van scanner). Selecteer uw scanner, pas eventueel andere instellingen aan en klik vervolgens op Acquire (Ophalen) en ga naar stap 5.
Mac OS X: open het menu File (Bestand) en selecteer Get Photo (Foto ophalen) en vervolgens Camera/Scanner (Camera en scanner).
Selecteer uw scanner.
In sommige programma's moet u eerst opgeven dat u de scanner wilt gebruiken als bron. Als u een optie van het type Select Source (Bron selecteren) ziet, moet u die optie kiezen en vervolgens de scanner selecteren.
Opmerking voor gebruikers van Windows Vista en XP:
Selecteer uw scanner bij het importeren of opvragen niet met de optie WIA, anders kunt u niet alle functies van uw scanner gebruiken.
Epson Scan wordt automatisch gestart. Zie Epson Scan-instellingen selecteren voor meer informatie over het gebruik ervan.