Bestanden kopiëren van geheugenkaart naar computer en omgekeerd

Voorzorgsmaatregelen voor het kopiëren van en naar een geheugenkaart
Geschikte kaarten en sleuven
Geheugenkaart in de sleuf plaatsen
Bestanden kopiëren naar uw computer
Bestanden opslaan op een geheugenkaart

Voorzorgsmaatregelen voor het kopiëren van en naar een geheugenkaart

Bij het kopiëren van bestanden van een geheugenkaart naar een computer (en omgekeerd) moet u rekening houden met het volgende:

• Zie de documentatie van uw geheugenkaart en eventuele adapter voor de precieze gebruiksaanwijzing.

• Wanneer het kaartlampje knippert, mag u de geheugenkaart niet verwijderen en de scanner niet uitzetten. Als u dit wel doet, kunnen gegevens verloren gaan.

• Zorg ervoor dat de geheugenkaart niet beveiligd is tegen schrijven. Veel geheugenkaarten hebben hier een aparte voorziening voor.

• Kopieer geen bestanden naar een geheugenkaart tijdens het afdrukken van foto's vanaf dezelfde geheugenkaart.

• Op het display van de scanner worden de gegevens van de geheugenkaart niet automatisch bijgewerkt nadat u foto's naar de kaart hebt gekopieerd of foto's van de kaart hebt verwijderd. Als u de getoonde informatie wilt bijwerken, moet u wachten tot het lampje van de kaartsleuf stopt met knipperen. Vervolgens moet u de geheugenkaart verwijderen en opnieuw in het apparaat steken.

Geschikte kaarten en sleuven

Uw scanner kan overweg met de volgende typen kaarten:

Sleuf

Type kaart

Smart Media

xD-Picture Card
xD-Picture Card Type M

Memory Stick
Memory Stick PRO
MagicGate Memory Stick

Memory Stick Duo*
Memory Stick PRO Duo*
MagicGate Memory Stick Duo*

SD Memory Card
MultiMediaCard

miniSD card*

*  Adapter nodig.

Compact Flash

Microdrive

Geheugenkaart in de sleuf plaatsen

Controleer of de scanner aanstaat.

Open het klepje van de kaartsleuven.

Controleer of het lampje naast de kaartsleuf niet brandt en of alle sleuven vrij zijn. Steek nu uw kaart in de juiste sleuf. Zie Geschikte kaarten en sleuven voor meer informatie.

Het kaartlampje knippert even en blijft vervolgens branden.

Sluit het klepje van de kaartsleuven.

Let op:
  • Houd u bij het gebruik van geheugenkaarten aan de instructies van de tabel in Geschikte kaarten en sleuven of u beschadigt uw scanner of geheugenkaart (of beide). Als u een kaart verkeerd plaatst, krijgt u een foutmelding op het scherm. Klik op Annuleren, verwijder de geheugenkaart en plaats deze nu op de juiste manier in het apparaat.

• U kunt maar één geheugenkaart tegelijk plaatsen. Een reeds in het apparaat aanwezige geheugenkaart moet u eerst verwijderen voordat u een andere kaart plaatst.

• Houd het klepje van de kaartsleuven gesloten. Zo beschermt u de geheugenkaart tegen statische elektriciteit. Als u de kaart in de scanner aanraakt, kan een storing optreden.

• Als een digitale camera op de scanner is aangesloten, moet u de camera loskoppelen voordat u een geheugenkaart in de scanner plaatst.

Bestanden kopiëren naar uw computer

Controleer of de scanner aanstaat en een geheugenkaart bevat.

Windows XP:
Klik op Start en selecteer Deze computer (My Computer).

Windows 98 Tweede Editie, Me en 2000:
    Dubbelklik op het pictogram Deze computer (My Computer) op het bureaublad.

Dubbelklik op het pictogram van de verwisselbare schijf en selecteer de map waarin de bestanden zich bevinden.

Opmerking:

Als u het volumelabel hebt ingesteld, wordt dit als stationsnaam weergegeven. Als u het volumelabel niet hebt ingesteld, wordt de verwisselbare schijf als stationsnaam weergegeven (in Windows XP).

Selecteer de bestanden die u wilt kopiëren en sleep ze naar een map op de vaste schijf van uw computer.

Bestanden opslaan op een geheugenkaart

Controleer voordat u een geheugenkaart in het apparaat steekt of de geheugenkaart geen schrijfbeveiliging heeft en kan worden beschreven.

Opmerking:

Wanneer bestanden van een Macintosh-computer naar een geheugenkaart worden gekopieerd, bestaat de mogelijkheid dat die geheugenkaart daarna niet meer kan worden gelezen door oudere digitale camera's.

Controleer of de scanner aanstaat en een geheugenkaart bevat.

Windows XP:
Klik op Start en selecteer Deze computer (My Computer).

Windows 98 Tweede Editie, Me en 2000:
    Dubbelklik op het pictogram Deze computer (My Computer) op het bureaublad.

Dubbelklik op het pictogram van de verwisselbare schijf en selecteer de map waarin u de bestanden wilt opslaan.

Opmerking:

Als u het volumelabel hebt ingesteld, wordt dit als stationsnaam weergegeven. Als u het volumelabel niet hebt ingesteld, wordt de verwisselbare schijf als stationsnaam weergegeven (in Windows XP).

Selecteer op de vaste schijf van uw computer de map met de bestanden die u wilt kopiëren. Selecteer nu de bestanden en sleep ze naar de map op de geheugenkaart.