Overige informatie

De software updaten en verwijderen

De printersoftware updaten in Windows Me, XP of 2000
De printersoftware verwijderen
De gebruikershandleiding verwijderen

Volg de instructies in dit gedeelte als u het besturingssysteem van de computer hebt bijgewerkt of als u de printersoftware wilt updaten of verwijderen.

De printersoftware updaten in Windows Me, XP of 2000

Als u de printersoftware wilt bijwerken in Windows Me, XP of 2000, dient u de installatie van de vorige printersoftware ongedaan te maken voordat u de nieuwe software installeert. De update werkt niet goed als u over de bestaande printersoftware heen installeert.
Zie De printersoftware verwijderen

[Boven]

De printersoftware verwijderen

Voor Windows

Opmerking:
  • Voor het verwijderen van software onder Windows 2000 meldt u zich aan als gebruiker met beheerdersrechten
    (een gebruiker uit de groep Administrators).
  • Voor het verwijderen van software onder Windows XP meldt u zich aan met een beheerdersaccount. U kunt geen software verwijderen als u als beperkte gebruiker bent aangemeld.

Schakel de printer uit en koppel de kabel van de printer los.

Voor Windows Me, 98 en 2000: klik op Start, wijs naar Instellingen (Settings) en klik op Configuratiescherm (Control Panel).
Voor Windows XP: klik op Start en selecteer Configuratiescherm (Control Panel).

Dubbelklik op het pictogram Software (Add/Remove Programs) en selecteer EPSON Printer Software in de lijst. Klik vervolgens op Toevoegen/Verwijderen (Add/Remove) (of Wijzigen/verwijderen (Change/Remove) in Windows XP en 2000).

Selecteer het pictogram EPSON Stylus Photo R800 en klik op OK.

Klik op OK.

Opmerking:
  • Als de printer onder Windows Me of 98 aangesloten is op de USB-poort, moet u een extra USB-onderdeel verwijderen. Selecteer EPSON USB-printer in de lijst van het onderdeel Software (Add/Remove Programs), klik vervolgens op de knop Toevoegen/Verwijderen (Add/Remove) en klik op OK wanneer u wordt gevraagd de computer opnieuw te starten. Als EPSON USB-printer niet in de lijst van het onderdeel Software (Add/Remove Programs) voorkomt, dubbelklikt u op EPUSBUN.EXE op de cd-rom met printersoftware en volgt u verder de instructies op het scherm.
  • Als de printer onder Windows XP, Me of 2000 aangesloten is op de IEEE1394-poort, moet u een extra IEEE-onderdeel verwijderen. Selecteer EPSON 1394.3-printer in de lijst van het onderdeel Software (Add/Remove Programs), klik vervolgens op de knop Toevoegen/Verwijderen (Add/Remove) en klik op OK wanneer u wordt gevraagd de computer opnieuw te starten. Als EPSON 1394.3-printer niet in de lijst van het onderdeel Software (Add/Remove Programs) voorkomt, dubbelklikt u op EPPPDTUN.EXE op de cd-rom met printersoftware en volgt u verder de instructies op het scherm.

Voor Mac OS 8.6 tot 9.X

Sluit alle toepassingen.

Plaats de cd-rom met EPSON-printersoftware in de computer.

Dubbelklik op de map Nederlands gevolgd door de map Disk 1 in de map Printerdriver.

Dubbelklik op het pictogram van de Installer.

Klik op Ga door (Continue). Lees de licentieovereenkomst die wordt weergegeven en klik op Akkoord (Accept).

Selecteer Maak installatie ongedaan in het menu linksboven in het scherm en klik op Maak installatie ongedaan.

Volg de instructies op het scherm.

Voor Mac OS X

Sluit alle toepassingen.

Plaats de cd-rom met EPSON-printersoftware in de computer.

Dubbelklik op de map Mac OS X.

Dubbelklik op de map Printerdriver.

Dubbelklik op het pictogram.

Opmerking:
Als het autorisatievenster verschijnt, voert u het wachtwoord of de wachtzin in en klikt u vervolgens op OK.

Lees de licentieovereenkomst die wordt weergegeven en klik op Akkoord (Accept).

Selecteer Maak installatie ongedaan in het menu linksboven in het scherm en klik op Maak installatie ongedaan.

Volg de instructies op het scherm.

Opmerking:
Als de printernaam ook na het verwijderen van de printersoftware nog voorkomt in het Afdrukbeheer (Print Center), verwijdert u de naam handmatig uit het Afdrukbeheer. Open het Afdrukbeheer (Print Center), selecteer de printernaam bij Printers (Printer List) en klik op Verwijder (Delete).

[Boven]

De gebruikershandleiding verwijderen

Voor Windows

Opmerking:
  • Voor het verwijderen van software onder Windows XP en 2000 meldt u zich aan als gebruiker met beheerdersrechten. In Windows XP is dit een gebruiker met een beheerdersaccount en in Windows 2000 een gebruiker uit de groep Administrators.
  • U kunt geen software verwijderen onder Windows XP als u als beperkte gebruiker bent aangemeld.

Zet de printer uit en koppel de kabel tussen de printer en computer los.

Voor Windows XP: klik op Start en selecteer Configuratiescherm (Control Panel). Voor Windows Me, 98 en 2000: klik op Start, wijs naar Instellingen (Settings) en klik op Configuratiescherm (Control Panel).

Dubbelklik op het pictogram Software (Add/Remove Programs) en selecteer ESPR800 Gebruikershandleiding in de lijst. Klik op Wijzigen/verwijderen (Change/Remove) in Windows XP of 2000, of op Toevoegen/Verwijderen (Add/Remove) in Windows Me of 98.

Klik op OK.

Opmerking:
Als de printer onder Windows Me of 98 aangesloten is op de USB-poort, moet u een extra USB-onderdeel verwijderen. Selecteer EPSON USB-printer in de lijst van het onderdeel Software (Add/Remove Programs), klik op Wijzigen/verwijderen (Change/Remove) of Toevoegen/Verwijderen (Add/Remove) en klik op OK wanneer u wordt gevraagd de computer opnieuw te starten. Als EPSON USB-printer niet in de lijst van het onderdeel Software (Add/Remove Programs) voorkomt, dubbelklikt u op EPUSBUN.EXE op de cd-rom met printersoftware en volgt u verder de instructies op het scherm.

Voor Macintosh

Sleep de map Gebruikershandleiding (in de map EPSON Stylus Photo R800) van de vaste schijf naar de prullenmand. Sleep vervolgens het pictogram van de ESPR800-gebruikershandleiding naar de prullenmand.