Diverse afdrukproblemen

Onjuiste of verminkte tekens
Onjuiste marges
De afdruk is enigszins scheef
Omgekeerd beeld
Er worden blanco pagina's afgedrukt
De afdrukzijde bevat vlekken of vegen
Het afdrukken verloopt te langzaam

Onjuiste of verminkte tekens
  • Verwijder alle onderbroken taken uit de Spool Manager (Windows Me en 98 SE).
    Zie Afdrukken annuleren

.
  • Zet de printer en de computer uit. Controleer of de interfacekabel van de printer goed is aangesloten.

.
Onjuiste marges
  • Controleer de instellingen van de marges in uw toepassing. Zorg ervoor dat de marges binnen het afdrukgebied van de pagina vallen.
    Zie Afdrukgebied

.
  • Controleer de printerinstellingen op het tabblad Hoofdgroep (Windows) of in het dialoogvenster voor de pagina-instelling (Macintosh). Zorg ervoor dat de instellingen geschikt zijn voor het papierformaat dat u gebruikt. Zie de online Help voor meer informatie.

.
De afdruk is enigszins scheef
  • Als Snel en zuinig is geselecteerd in Papier & Kwaliteitopties in het dialoogvenster met geavanceerde instellingen (in Windows), of in Afdrukkwaliteit die beschikbaar is wanneer u de modus Geavanceerd kiest in Printerinstellingen (in Macintosh), wijzigt u dit in Zuinig.
    (Snel en zuinig is alleen beschikbaar wanneer u het papiertype gewoon papier gebruikt.)

• Zorg ervoor dat de papiertoevoer papier bevat. Zie Papier laden

Omgekeerd beeld
  • Schakel in de printerdriver het selectievakje Spiegel afbeelding of de instelling voor “Spiegelen” in uw toepassing uit. Zie de online Help van de printerdriver of toepassing voor instructies.

Er worden blanco pagina's afgedrukt
  • Controleer de printerinstellingen op het tabblad Hoofdgroep of in het dialoogvenster voor de pagina-instelling (Macintosh). Zorg ervoor dat de instellingen geschikt zijn voor het papierformaat dat u gebruikt. Zie de online Help voor meer informatie.

• Controleer de instelling Lege pagina overslaan door op de knop Snelheid & Voortgang te klikken in het scherm Onderhoud in de printerdriver. Als dit selectievakje is ingeschakeld, worden lege pagina's in uw gegevens niet afgedrukt (dit geldt alleen voor Windows).

.

Voer na het uitproberen van een of meer van deze oplossingen een printercontrole uit om het resultaat te controleren.
Zie Een printercontrole uitvoeren

.
De afdrukzijde bevat vlekken of vegen
  • Strijk het papier glad of buig het een beetje om in de tegenovergestelde richting als het is omgekruld in de richting van de afdrukzijde.

• Schakel de printer uit, houd de  inktknop ingedrukt en druk op de  aan/uitknop om de printer in te schakelen.

• Schakel het selectievakje Hoge snelheid uit in het dialoogvenster met geavanceerde instellingen. Zie de online Help voor meer informatie.

• Plaats gewoon papier en druk op de  papierknop om verschillende malen papier in en uit te voeren. Als het probleem blijft bestaan, is er mogelijk inkt in de printer gelekt. Veeg in dit geval de binnenkant van de printer af met een zachte, schone doek.
    Zie De printer reinigen

.
  • Kies Dik papier en enveloppes in het venster Printer- en optie-informatie (Windows), of in het dialoogvenster Extensie-instelling (Mac OS X). Zie de online Help voor meer informatie.

.
Het afdrukken verloopt te langzaam
  • Zorg ervoor dat de papiersoort die is geselecteerd in de printerdriver overeenkomt met het type papier dat zich in de papiertoevoer van de printer bevindt.
    Zie De juiste papiersoort selecteren

.
  • Wis alle aangepaste instellingen en selecteer Tekst als Kwaliteitoptie in de printersoftware (Windows). Wis alle aangepaste instellingen en selecteer Automatisch bij Modus in de printerinstellingen (Macintosh). Verplaats de schuifbalk vervolgens naar Snelheid. Zie de online Help voor meer informatie.
    Zie De printerdriver voor Windows openen
    Zie De printerdriver voor Mac OS X openen

.
  • Sluit alle toepassingen die niet echt nodig zijn.

• Als u lang achter elkaar blijft afdrukken, kan het gebeuren dat er tijdelijk geen papier wordt ingevoerd of dat de printkop even stopt. Zo wordt de afdruksnelheid verminderd en wordt voorkomen dat het afdrukmechanisme warmloopt en beschadigd raakt. Als dit gebeurt, kunt u wel doorgaan met afdrukken, maar wij raden u aan om te stoppen en de printer dertig minuten te laten afkoelen met de stroom ingeschakeld. (Met de stroom uit is een goed herstel niet mogelijk.) Wanneer u opnieuw begint, wordt weer op normale snelheid afgedrukt.

.

Raadpleeg het hierna genoemde gedeelte als u alle hiervoor beschreven oplossingen hebt geprobeerd zonder enig succes:
De afdruksnelheid verhogen