De printkop reinigen

Het hulpprogramma Printkop reinigen gebruiken (Windows)
Het hulpprogramma Printkop reinigen gebruiken (Mac OS X)
Printerknoppen gebruiken

Als uw afdrukken opeens vager worden of als er puntjes ontbreken, kunt u proberen het probleem op te lossen door de printkop te reinigen, zodat de inkt weer op de juiste wijze door de spuitkanaaltjes wordt toegevoerd.

U kunt de printkop reinigen vanaf uw computer met het hulpprogramma Printkop reinigen of rechtstreeks vanaf de printer met de knoppen op het bedieningspaneel.

Opmerking:
  • Reinig de printkop alleen als de afdrukkwaliteit afneemt, bijvoorbeeld als de afdrukken wazig worden of als de kleuren niet kloppen of ontbreken.

• Gebruik eerst het hulpprogramma Spuitkanaaltjes controleren om te controleren of de printkop inderdaad moet worden schoongemaakt. Hierdoor bespaart u inkt.

• Wanneer het  inktlampje knippert of brandt, kunt u de printkop niet reinigen. U moet dan eerst de betreffende cartridge vervangen.

Voordat u de de printkop reinigt, zet u de voorlade in de papierstand (lage stand). Als dit niet zo is, zet u de ladehendel omhoog en plaatst u de voorlade opnieuw.

Let op:
  • Raak de voorlade niet aan wanneer u de ladehendel beweegt.

• Beweeg de ladehendel niet wanneer de printer actief is.

Opmerking:

Voordat u de ladehendel verplaatst, controleert u of er geen papier of andere objecten op de voorlade zijn en deze niet is uitgeschoven.

Het hulpprogramma Printkop reinigen gebruiken (Windows)

Om de printkop te reinigen met het hulpprogramma Printkop reinigen gaat u als volgt te werk.

Controleer of de lampjes geen fouten aangeven, of de cd/dvd-lade niet in de printer is geplaatst en of de voorlade in de papierstand staat.

Zorg ervoor dat de papiertoevoer papier van A4-formaat bevat.

Klik met de rechtermuisknop op het printerpictogram op de taakbalk en selecteer Printkop reinigen.

Als het printerpictogram niet wordt weergegeven, leest u in het gedeelte hierna hoe u het pictogram kunt toevoegen.

Volg de instructies op het scherm.

Het  aan/uit-lampje knippert terwijl de printer de reinigingsprocedure uitvoert.

Let op:
  • Zet de printer nooit uit wanneer het  aan/uit-lampje knippert. Dit kan de printer beschadigen.

• Plaats de cd/dvd-lade pas nadat de printkop is gereinigd.

Opmerking:
  • Als de afdrukkwaliteit niet is verbeterd nadat u deze procedure ongeveer viermaal hebt herhaald, zet u de printer uit en laat u deze ten minste 6 uur rusten. Daarna controleert u opnieuw de spuitkanaaltjes en herhaalt u zo nodig het reinigen van de printkop.

.
  • Neem contact op met uw leverancier als de afdrukkwaliteit nog steeds niet goed is nadat u de cartridges hebt vervangen.

• Om een goede afdrukkwaliteit te behouden raden we u aan om ten minste eenmaal per maand een paar pagina's af te drukken.

Het hulpprogramma Printkop reinigen gebruiken (Mac OS X)

Om de printkop te reinigen met het hulpprogramma Printkop reinigen gaat u als volgt te werk.

Controleer of de lampjes geen fouten aangeven, of de cd/dvd-lade niet in de printer is geplaatst en of de voorlade in de papierstand staat.

Zorg ervoor dat de papiertoevoer papier van A4-formaat bevat.

Open EPSON Printer Utility.

Klik op de knop Printkop reinigen in het dialoogvenster dat verschijnt.

Volg de instructies op het scherm.

Het  aan/uit-lampje knippert terwijl de printer de reinigingsprocedure uitvoert.

Let op:
  • Zet de printer nooit uit wanneer het  aan/uit-lampje knippert. Dit kan de printer beschadigen.

• Plaats de cd/dvd-lade pas nadat de printkop is gereinigd.

Opmerking:
  • Als de afdrukkwaliteit niet is verbeterd nadat u deze procedure ongeveer viermaal hebt herhaald, zet u de printer uit en laat u deze ten minste 6 uur rusten. Daarna controleert u opnieuw de spuitkanaaltjes en herhaalt u zo nodig het reinigen van de printkop.

.
  • Neem contact op met uw leverancier als de afdrukkwaliteit nog steeds niet goed is nadat u de cartridges hebt vervangen.

• Om een goede afdrukkwaliteit te behouden raden we u aan om ten minste eenmaal per maand een paar pagina's af te drukken.

Printerknoppen gebruiken

Ga als volgt te werk om de printkop te reinigen met de printkoppen.

Controleer of de lampjes geen fouten aangeven, of de cd/dvd-lade niet in de printer is geplaatst en of de voorlade in de papierstand staat.

Zorg ervoor dat de papiertoevoer papier van A4-formaat bevat.

Druk op de  inktknop en houd deze drie seconden vast.

Het reinigen van de printkop wordt gestart en het  aan/uit-lampje begint te knipperen.

Let op:
  • Zet de printer nooit uit wanneer het  aan/uit-lampje knippert. Dit kan de printer beschadigen.

• Plaats de cd/dvd-lade pas nadat de printkop is gereinigd.

Wanneer het  aan/uit-lampje stopt met knipperen, drukt u een controlepatroon voor de spuitkanaaltjes af om te bevestigen dat de kop schoon is.
Zie De spuitkanaaltjes van de printkop controleren

Opmerking:
  • Als de afdrukkwaliteit niet is verbeterd nadat u deze procedure ongeveer viermaal hebt herhaald, zet u de printer uit en laat u deze ten minste 6 uur rusten. Daarna controleert u opnieuw de spuitkanaaltjes en herhaalt u zo nodig het reinigen van de printkop.

.
  • Neem contact op met uw leverancier als de afdrukkwaliteit nog steeds niet goed is nadat u de cartridges hebt vervangen.

• Om een goede afdrukkwaliteit te behouden raden we u aan om ten minste eenmaal per maand een paar pagina's af te drukken.