De spuitkanaaltjes van de printkop controleren

Het hulpprogramma Spuitkanaaltjes controleren gebruiken (Windows)
Het hulpprogramma Spuitkanaaltjes controleren gebruiken (Mac OS X)
Printerknoppen gebruiken

Als uw afdrukken opeens vager worden of als er puntjes ontbreken, controleer dan eerst de spuitkanaaltjes van de printkop.

U kunt de spuitkanaaltjes van de printkop vanaf uw computer controleren met het hulpprogramma Spuitkanaaltjes controleren of rechtstreeks vanaf de printer met de knoppen op het bedieningspaneel.

Voordat u de spuitkanaaltjes van de printkop controleert, zet u de voorlade in de papierstand (lage stand). Als dit niet zo is, zet u de ladehendel omhoog en plaatst u de voorlade opnieuw.

Let op:
  • Raak de voorlade niet aan wanneer u de ladehendel beweegt.

• Beweeg de ladehendel niet wanneer de printer actief is.

Opmerking:

Voordat u de ladehendel verplaatst, controleert u of er geen papier of andere objecten op de voorlade zijn en deze niet is uitgeschoven.

Het hulpprogramma Spuitkanaaltjes controleren gebruiken (Windows)

Volg de onderstaande instructies om het hulpprogramma Spuitkanaaltjes controleren te gebruiken.

Controleer of de lampjes geen fouten aangeven, of de cd/dvd-lade niet in de printer is geplaatst en of de voorlade in de papierstand staat.

Zorg ervoor dat de papiertoevoer papier van A4-formaat bevat.

Klik met de rechtermuisknop op het printerpictogram op de taakbalk en selecteer Spuitkanaaltjes controleren.

Als het printerpictogram niet wordt weergegeven, leest u in het gedeelte hierna hoe u het pictogram kunt toevoegen.

Volg de instructies op het scherm.

Het hulpprogramma Spuitkanaaltjes controleren gebruiken (Mac OS X)

Volg de onderstaande instructies om het hulpprogramma Spuitkanaaltjes controleren te gebruiken.

Controleer of de lampjes geen fouten aangeven, of de cd/dvd-lade niet in de printer is geplaatst en of de voorlade in de papierstand staat.

Zorg ervoor dat de papiertoevoer papier van A4-formaat bevat.

Open het dialoogvenster EPSON Printer Utility.

Klik op de knop Spuitkanaaltjes controleren in het dialoogvenster dat verschijnt.

Volg de instructies op het scherm.

Printerknoppen gebruiken

Volg de onderstaande stappen om met de printerknoppen de spuitkanaaltjes van de printkop te controleren.

Controleer of de lampjes geen fouten aangeven, of de cd/dvd-lade niet in de printer is geplaatst en of de voorlade in de papierstand staat.

Zet de printer uit.

Zorg ervoor dat de papiertoevoer papier van A4-formaat bevat.

Houd de  papierknop ingedrukt en druk op de  aan/uitknop om de printer in te schakelen.

Laat beide knoppen los wanneer de printer wordt ingeschakeld. Er wordt een controlepatroon voor de spuitkanaaltjes afgedrukt.

Hieronder staan twee voorbeelden van spuitkanaaltjespatronen.

Vergelijk de kwaliteit van de afgedrukte controlepagina met het voorbeeld dat hieronder staat. Als er geen problemen zijn met de afdrukkwaliteit, zoals gaten of ontbrekende segmenten in de testlijnen, is de printkop in orde.

Als een segment van de afgedrukte lijnen ontbreekt (zie hieronder), kan dit wijzen op een verstopt inktkanaaltje of een verkeerd uitgelijnde printkop.