Overige informatie / Printerspecificaties

Systeemvereisten

De printer gebruiken
De gebruikershandleiding en de installatiehandleiding voor de fotoafdruksoftware gebruiken
Voor gebruik van EPSON Print CD
Voor gebruik van EPSON Print CD

De printer gebruiken

Raadpleeg het gedeelte hierna voor de minimale en aanbevolen systeemvereisten voor het gebruik van deze printer.

Voor Windows

Om de printer te kunnen gebruiken moet Microsoft® Windows® XP, Me, 98 of 2000 geïnstalleerd zijn.

USB-verbinding:
Als u de printer wilt aansluiten met een standaard, afgeschermde USB 1.1-kabel, moet u beschikken over een pc die is voorzien van Windows XP, 98 of Windows 2000 (originele versie) en een USB-poort. Voor gebruikers van Windows Me: op uw computer moet Windows Me voorgeïnstalleerd zijn (of een voorgeïnstalleerde Windows 98 opgewaardeerd naar Windows Me).

Bovendien moet uw computer aan de volgende systeemvereisten voldoen.

Minimumsysteemvereisten

Aanbevolen systeem

Pentium 150 MHz voor Windows Me

Pentium voor Windows 98

Pentium 233 MHz voor Windows XP

Pentium 133 MHz voor Windows 2000

Pentium 300 MHz of sneller voor Windows Me

Pentium 300 MHz of sneller voor Windows 98

Pentium 300 MHz of sneller voor Windows XP

Pentium 300 MHz of sneller voor Windows 2000

32 MB RAM voor Windows Me

16 MB RAM voor Windows 98

64 MB RAM voor Windows XP en 2000

64 MB RAM of meer voor Windows Me, 98 en 2000

128 MB RAM of meer voor Windows XP

20 MB vrije ruimte op de vaste schijf voor Windows Me en 98

50 MB vrije ruimte op de vaste schijf voor Windows XP

40 MB vrije ruimte op de vaste schijf voor Windows 2000

50 MB vrije ruimte op de vaste schijf of meer voor Windows Me en 98

100 MB vrije ruimte op de vaste schijf of meer voor Windows XP en 2000

SVGA-monitor voor Windows XP, Me, 98 en 2000

SVGA-monitor of beter voor Windows XP, Me, 98 en 2000

De leverancier van uw computer kan u helpen uw systeem uit te breiden als dit niet aan deze vereisten voldoet.

Voor Macintosh

Om deze printer op een Apple® Macintosh®-computer te kunnen aansluiten moet u een USB-kabel gebruiken.

De Macintosh moet bovendien aan de volgende systeemvereisten voldoen.

Minimumsysteemvereisten

Aanbevolen systeem

Mac OS 8.6

Mac OS 9.1 of hoger

64 MB RAM

256 MB RAM of meer

Minimumsysteemvereisten

Aanbevolen systeem

Mac OS X 10.1.3

Mac OS X 10.2 of hoger

128 MB RAM

256 MB RAM of meer

Opmerking:
  • Voor Mac OS X: als u wilt weten hoeveel geheugen er beschikbaar is, kiest u Over deze Mac (About This Mac) in het Apple-menu.
  • Voor Mac OS 8.6 tot 9.x: de bovengenoemde geheugenvereisten gelden voor afdrukken op papier van Letter-formaat. Deze vereisten wisselen alnaargelang het gebruikte papierformaat, het soort toepassing en de complexiteit van het afgedrukte document.

Naast deze systeem- en geheugenvereisten hebt u bovendien 20 MB vrije ruimte op de harde schijf nodig om de printersoftware te kunnen installeren. Voor het afdrukken is extra schijfruimte vereist van circa twee keer de omvang van het afgedrukte bestand.

[Boven]

De gebruikershandleiding en de installatiehandleiding voor de fotoafdruksoftware gebruiken

Raadpleeg het gedeelte hierna dat van toepassing is op uw systeem voor de minimale systeemvereisten voor het gebruik van de gebruikershandleiding en de installatiehandleiding voor de fotoafdruksoftware.

Voor Windows

Systeem

Microsoft Windows® Millennium Edition, 98, XP of 2000

CPU

Pentium 150 MHz voor Windows Me

Pentium voor Windows 98

Pentium 233 MHz voor Windows XP

Pentium 133 MHz voor Windows 2000

Geheugen

32 MB RAM voor Windows Me

16 MB RAM voor Windows 98

64 MB RAM voor Windows XP en 2000

Vrije ruimte op de vaste schijf

9 MB voor installatie van de gebruikershandleiding en de installatiehandleiding voor de fotoafdruksoftware

Cd-romlezer

Double-speed
(quad-speed of sneller wordt aanbevolen)

Beeldscherm

640 x 480 pixels of 800 x 600 pixels resolutie met de instelling Hoge kleuren (16 bits) of Ware kleuren (32 bits)

Bladerprogramma

Web-bladerprogramma (browser)
(Microsoft Internet Explorer 4.0 of hoger wordt aanbevolen)

Voor Macintosh

Systeem

Mac OS 8.6 tot 9.x, Mac OS X 10.1.3 of hoger

Geheugen

64 MB RAM (256 MB RAM of meer wordt aanbevolen)

Vrije ruimte op de vaste schijf

9 MB voor installatie van de gebruikershandleiding en de installatiehandleiding voor de fotoafdruksoftware

Cd-romlezer

Double-speed
(quad-speed of sneller wordt aanbevolen)

Beeldscherm

640 x 480 pixels of 800 x 600 pixels resolutie met de instelling Hoge kleuren (16 bits) of Ware kleuren (32 bits)

Bladerprogramma

Web-bladerprogramma (browser)
(Microsoft Internet Explorer 4.0 of hoger wordt aanbevolen)

[Boven]

Voor gebruik van EPSON Print CD

Raadpleeg het gedeelte hierna dat van toepassing is op uw systeem voor de minimale systeemvereisten voor het gebruik van EPSON Print CD.

Voor Windows

Systeem

Microsoft Windows® Millennium Edition, 98, XP Home, XP Professional of 2000 Professional

CPU

Pentium 100 MHz of sneller (moet voldoen aan de systeemvereisten voor het ondersteunde besturingssysteem).

Geheugen

32 MB RAM

64 MB RAM of meer wordt aanbevolen

Vrije ruimte op de vaste schijf

Minimaal 5 MB, maximaal 20 MB

Beeldscherm

800 x 600 of meer pixels resolutie met de instelling Hoge kleuren of meer

Voor Macintosh

Systeem

Mac OS 8.6 of hoger, 10.1.3 of hoger.

CPU

Power PC of sneller

Geheugen

32 MB RAM of meer wordt aanbevolen

Vrije ruimte op de vaste schijf

30 MB

Beeldscherm

800 x 600 pixels of meer

32.000 kleuren of meer

[Boven]

Voor gebruik van EPSON Print CD

Raadpleeg het gedeelte hierna dat van toepassing is op uw systeem voor de minimale systeemvereisten voor het gebruik van EPSON Print CD.

Voor Windows

Systeem

Microsoft Windows® Millennium Edition, 98, XP Home, XP Professional of 2000 Professional

CPU

Pentium 100 MHz of sneller (moet voldoen aan de systeemvereisten voor het ondersteunde besturingssysteem).

Geheugen

32 MB RAM

64 MB RAM of meer wordt aanbevolen

Vrije ruimte op de vaste schijf

Minimaal 5 MB, maximaal 20 MB

Beeldscherm

800 x 600 of meer pixels resolutie met de instelling Hoge kleuren of meer

Voor Macintosh

Systeem

Mac OS 8.6 of hoger, Mac OS X 10.1.3 of hoger.

CPU

Power PC of sneller

Geheugen

32 MB RAM of meer wordt aanbevolen

Vrije ruimte op de vaste schijf

30 MB

Beeldscherm

800 x 600 pixels of meer

32.000 kleuren of meer