Instellingen van de printersoftware / Voor Mac OS 8.6 tot 9.x

Printerhulpprogramma's

Met de Epson-printerhulpprogramma's kunt u de printerstatus controleren en enkele functies voor de printer uitvoeren vanaf uw computer.

U gebruikt de hulpprogramma's door in het afdrukvenster of het dialoogvenster voor de pagina-instelling op de pictogramknop Hulpprogramma's te klikken en vervolgens op de knop van het gewenste hulpprogramma.

EPSON StatusMonitor

Bewaakt de status van de printer. Als het programma een printerfout ontdekt, wordt daarover een foutbericht weergegeven.

U kunt het hulpprogramma ook gebruiken om te controleren hoeveel inkt er nog beschikbaar is om af te drukken.

U start EPSON StatusMonitor door op de knop EPSON StatusMonitor te klikken.
Zie EPSON StatusMonitor gebruiken

Spuitkanaaltjes controleren

Controleert of de spuitkanaaltjes van de printkop verstopt zijn. Controleer de spuitkanaaltjes als de afdrukkwaliteit slechter wordt en ter controle nadat u de spuitkanaaltjes hebt gereinigd. Als uit de controle blijkt dat de printkop moet worden gereinigd, kunt u het hulpprogramma Printkop reinigen rechtstreeks openen vanuit het hulpprogramma Spuitkanaaltjes controleren.
Zie De spuitkanaaltjes van de printkop controleren

Printkop reinigen

Maakt de printkop schoon. Dit kan nodig zijn als u merkt dat de afdrukkwaliteit achteruit gaat. Gebruik eerst het hulpprogramma Spuitkanaaltjes controleren om te controleren of de printkop inderdaad moet worden schoongemaakt.
Zie De printkop reinigen

Printkop uitlijnen

Met het hulpprogramma Printkop uitlijnen kan de afdrukkwaliteit worden verbeterd. De printkop moet mogelijk opnieuw worden uitgelijnd als verticale strepen niet goed worden uitgelijnd of als er zwarte en witte strepen of donkere en lichte strepen in uw documenten komen. Gebruik dit hulpprogramma aan de hand van de instructies op het scherm.
Zie De printkop uitlijnen

Configuratie

Als u op deze knop klikt, wordt het configuratievenster geopend. In dit venster kunt u de manier veranderen waarop de EPSON Status Monitor u waarschuwt als er een wijziging optreedt in de status van de printer.
Zie Configuratie-instellingen vastleggen