Overige informatie

Printeronderdelen en functies van het bedieningspaneel

Printeronderdelen
Bedieningspaneel

Printeronderdelen

1. Papiersteun: dient als steun voor het papier in de papiertoevoer.

2. Papiertoevoer: bevat blanco papier en voert dit automatisch in de printer in tijdens het afdrukken.

3. Printerkap: beschermt het afdrukmechanisme. Open deze alleen om cartridges te installeren of te vervangen.

4. Uitvoerlade: vangt het uitgevoerde papier op.

5. Verlengstuk van uitvoerlade: dient als steun voor het uitgevoerde papier.

6. Cd-/dvd-geleider: ondersteunt het cd-/dvd-hulpstuk.

7. USB-aansluiting: voor het aansluiten van de printer op de computer met behulp van een USB-kabel.

8. Zijgeleiders: zorgen ervoor dat het papier recht wordt ingevoerd. Pas de linkerzijgeleider aan de breedte van het papier aan.

1. USB-aansluiting: voor het aansluiten van de printer op de computer met behulp van een USB-kabel.

1. Bedieningspaneel: bestuurt diverse printerfuncties. Raadpleeg het volgende gedeelte voor meer informatie.

2. Cartridgekap: houdt de cartridges op hun plaats. Open deze alleen om cartridges te installeren of te vervangen.

3. Printkop: spuit de inkt op het papier.

Opmerking:
Uw printer heeft twee USB-aansluitingen: één op de voorzijde en één op de achterzijde. Met een USB-kabel kunt u een (draagbare) computer aansluiten op de printer. Epson raadt u aan om de USB-aansluiting op de voorzijde te gebruiken voor een draagbare computer en die op de achterzijde voor een normale computer.

[Boven]

Bedieningspaneel

Knoppen

Knop

Functie

aan/uit

Hiermee zet u de printer aan en uit.

papier

Hiermee wordt papier geladen of uitgevoerd.

Hiermee wordt het afdrukken hervat als u op de knop drukt na het bijvullen van papier of nadat twee vellen tegelijk zijn ingevoerd.

Wanneer u op deze knop drukt tijdens het afdrukken, wordt de afdruktaak geannuleerd.

inkt

Hiermee wordt de printkop verplaatst naar de positie voor het vervangen of controleren van cartridges.

Hiermee wordt de printkop na het vervangen van cartridges weer teruggebracht naar de uitgangspositie.

Hiermee wordt de printkop gereinigd als u de knop drie seconden ingedrukt houdt wanneer het inktlampje uit is.

Lampjes

Lampje

Omschrijving

aan/uit

Brandt wanneer de printer aanstaat.

Knippert tijdens het ontvangen van gegevens, het afdrukken, het vervangen van cartridges, het laden van inkt of het reinigen van de printkop.

Papier op

Brandt in de volgende omstandigheden:

Papier op:
Wanneer er geen papier in de printer is geladen. Laad papier in de papiertoevoer en druk vervolgens op de papierknop om de afdruktaak voort te zetten. Sluit de cd-/dvd-geleider als deze open staat, laad papier in de printer en druk op de papierknop .

Meerdere pagina's ingevoerd:
Wanneer er meerdere vellen tegelijk in de printer gevoerd. Laad papier in de papiertoevoer en druk vervolgens op de papierknop om de afdruktaak voort te zetten. Sluit de cd-/dvd-geleider als deze open staat, laad papier in de printer en druk op de papierknop .

Fout met het cd-/dvd-hulpstuk:
U wilt afdrukken op een cd of dvd, maar het speciale hulpstuk daarvoor zit niet in de printer. Plaats het cd-/dvd-hulpstuk in de printer en druk op de papierknop .

Knippert in de volgende omstandigheden:

Vastgelopen papier:
Het papier is vastgelopen in de printer. Druk op de papierknop om het vastgelopen papier uit de printer te voeren. Sluit de cd-/dvd-geleider als deze open staat en druk op de papierknop om het vastgelopen papier uit de printer te voeren. Als het papier vast blijft zitten, opent u de printerkap en verwijdert u al het papier, inclusief eventuele afgescheurde stukjes, uit de printer. Laad het papier vervolgens opnieuw in de papiertoevoer en druk op de papierknop om het afdrukken te hervatten.

Cd-/dvd-hulpstuk vastgelopen:
Het cd-/dvd-hulpstuk is niet uit de printer gekomen na het afdrukken op een cd of dvd. Trek het hulpstuk uit de printer en druk op de papierknop .

inkt op

Brandt wanneer een cartridge leeg of niet geïnstalleerd is of wanneer een verkeerde cartridge is geïnstalleerd. Vervang hoe dan ook de cartridge. (Als het cd-/dvd-hulpstuk in de printer is geplaatst, moet u het hulpstuk eerst verwijderen.)

Knippert wanneer de cartridge bijna leeg is.