Probleemoplossing

Afdrukken annuleren

Voor gebruikers van Windows Me, 98 en 95
Voor gebruikers van Windows XP en 2000
Voor Macintosh

Als u problemen ondervindt tijdens het afdrukken, kan het noodzakelijk zijn het afdrukken eerst te annuleren. Om het afdrukken te annuleren, gaat u als volgt te werk.

Voor gebruikers van Windows Me, 98 en 95

U kunt het afdrukken annuleren met behulp van de voortgangsbalk of de EPSON Spool Manager. Raadpleeg het betreffende gedeelte hierna.

De voortgangsbalk gebruiken

Als u een afdruktaak naar de printer stuurt, verschijnt het venster met de voortgangsbalk op het scherm van uw computer.

Klik op Stoppen om het afdrukken te annuleren.

EPSON Spool Manager gebruiken

EPSON Spool Manager is vergelijkbaar met Afdrukbeheer onder Windows. Als twee of meer afdruktaken tegelijk worden ontvangen, worden deze vastgehouden in de volgorde waarin ze zijn ontvangen. (Bij printers in een netwerk wordt dit een afdrukwachtrij genoemd.) Als een afdruktaak bovenaan komt te staan, wordt deze door EPSON Spool Manager naar de printer gestuurd. Via de Spool Manager kunt u afdruktaken annuleren. Van de afdruktaken die naar de printer zijn gestuurd kunt u de status weergeven, u hebt de mogelijkheid om afdruktaken te onderbreken en te hervatten.

Nadat u een afdruktaak hebt verzonden, verschijnt de knop EPSON Stylus Photo 900 op de taakbalk. Klik op deze knop om EPSON Spool Manager te openen.

Als u een afdruktaak wilt annuleren, selecteert u de afdruktaak in de lijst en klikt u op Annuleren.

[Boven]

Voor gebruikers van Windows XP en 2000

Als u een afdruktaak naar de printer stuurt, verschijnt het venster met de voortgangsbalk op het scherm van uw computer.

Klik op Stoppen om het afdrukken te annuleren.

[Boven]

Voor Macintosh

De procedure om afdrukken te annuleren verschilt bij Macintosh, al naar gelang afdrukken op de achtergrond is in- of uitgeschakeld. Raadpleeg het betreffende gedeelte hierna.

Voor gebruikers van Mac OS 8.1 of hoger (uitgezonderd Mac OS X)

Wanneer afdrukken op de achtergrond is ingeschakeld

Ga als volgt te werk om een afdruktaak te annuleren.

Selecteer EPSON MonitorIV uit het programmamenu.

Druk op de aan-uitknop  om de printer uit te zetten.

Selecteer in de lijst Documentnaam de naam van het document dat wordt afgedrukt en klik vervolgens op de pictogramknop  Verwijderen om de afdruktaak te annuleren.

Wanneer afdrukken op de achtergrond is uitgeschakeld

Ga als volgt te werk om een afdruktaak te annuleren.

Druk op de aan-uitknop  om de printer uit te zetten.

Houd de toets op uw toetsenbord ingedrukt en druk op de punt (.) om de afdruktaak te annuleren.

Voor gebruikers van Mac OS X

Ga als volgt te werk om een afdruktaak te annuleren.

Klik op het pictogram Afdrukbeheer (Print Center) in het Dock.

Druk op de aan-uitknop om de printer uit te zetten.

Selecteer in de lijst Documentnaam de naam van het document dat wordt afgedrukt en klik vervolgens op Verwijderen om de afdruktaak te annuleren.