Productinformatie / Printerspecificaties

Systeemvereisten

Voor het gebruik van de printer
Voor gebruik van EPSON Print CD
Voor het gebruik van de online-gebruikershandleiding

Voor het gebruik van de printer

Raadpleeg het gedeelte hierna voor de minimale en aanbevolen systeemvereisten voor het gebruik van deze printer.

Voor Windows

Om de printer te kunnen gebruiken moet Microsoft® Windows® XP, Me, 98, 95 of 2000 geïnstalleerd zijn.

USB-verbinding:
Als u de printer wilt aansluiten met een standaard, afgeschermde USB 1.1-kabel, moet u beschikken over een pc die is voorzien van Windows XP, 98 of Windows 2000 (originele versie) en een USB-poort. Voor gebruikers van Windows Me: op uw computer moet Windows Me voorgeïnstalleerd zijn (of een voorgeïnstalleerde Windows 98 opgewaardeerd naar Windows Me).

Parallelle verbinding:
Gebruik een afgeschermde parallelle kabel (twisted pair) wanneer u de printer aansluit op de parallelle poort.

Bovendien moet uw computer aan de volgende systeemvereisten voldoen.

Minimumsysteemvereisten

Aanbevolen systeem

Pentium 150 MHz voor Windows Me

Pentium-processor voor gebruikers van Windows 98 en 95

Pentium 133 MHz voor Windows 2000

Pentium 233 MHz voor Windows XP

300 MHz of sneller

32 MB RAM voor Windows Me

16 MB RAM voor Windows 98 en 95

64 MB RAM voor Windows 2000

64 MB RAM voor Windows XP

64 MB RAM of meer voor Windows Me, 98, 95 en 2000

128 MB of meer voor Windows XP

20 MB vrije ruimte op de vaste schijf voor Windows Me, 98 en 95

40 MB vrije ruimte op de vaste schijf voor Windows 2000

100 MB vrije ruimte op de vaste schijf voor Windows XP

50 MB vrije ruimte op de vaste schijf of meer voor Windows Me, 98 en 95

100 MB vrije ruimte op de vaste schijf of meer voor Windows XP en 2000

SVGA-monitor voor Windows Me, 98, 95, XP en 2000

SVGA-monitor of beter voor Windows Me, 98, 95, XP en 2000

De leverancier van uw computer kan u helpen uw systeem uit te breiden als dit niet aan deze vereisten voldoet.

U kunt de printer aansluiten met een USB-kabel of een parallelle kabel, afhankelijk van de versie van uw besturingssysteem.

Voor Macintosh

Om deze printer op een Apple® Macintosh®-computer te kunnen aansluiten moet u een USB-kabel gebruiken.

De Macintosh moet bovendien aan de volgende systeemvereisten voldoen.

Minimumsysteemvereisten

Aanbevolen systeem

Mac OS 8.1

Mac OS 9.0 of hoger (uitgezonderd Mac OS X)

15 MB beschikbaar geheugen

18 MB beschikbaar geheugen wanneer afdrukken op de achtergrond is ingeschakeld.

53 MB beschikbaar geheugen of meer

87 MB beschikbaar geheugen of meer wanneer afdrukken op de achtergrond is ingeschakeld.

Minimumsysteemvereisten

Aanbevolen systeem

Mac OS X 10.1

Mac OS X 10.1.3 of hoger

128 MB RAM

256 MB RAM of meer

Opmerking:
  • Voor gebruikers van Mac OS 8.1 of hoger: de hoeveelheid beschikbaar geheugen is afhankelijk van het aantal en het soort geopende toepassingen. Als u wilt weten hoeveel geheugen er beschikbaar is, kiest u Over deze computer (About This Computer) in het Apple-menu. U vindt vervolgens de geheugengrootte (in kilobytes) onder Grootste ongebruikte blok (Largest Unused Block) (1.024 kB = 1 MB).
  • Voor gebruikers van Mac OS X: als u wilt weten hoeveel geheugen er beschikbaar is, kiest u Over deze Mac (About This Mac) in het Apple-menu.
  • Voor gebruikers van Mac OS 8.1 of hoger: de bovengenoemde geheugenvereisten gelden voor afdrukken op papier van Letter-formaat. Deze vereisten wisselen al naar gelang het gebruikte papierformaat, het soort toepassing en de complexiteit van het afgedrukte document.

Naast deze systeem- en geheugenvereisten hebt u bovendien 15 MB vrije ruimte op de vaste schijf nodig om de printersoftware te kunnen installeren. Voor het afdrukken is extra schijfruimte vereist van circa twee keer de omvang van het afgedrukte bestand.

[Boven]

Voor gebruik van EPSON Print CD

Raadpleeg het gedeelte hierna dat van toepassing is op uw systeem voor de minimale systeemvereisten voor het gebruik van EPSON Print CD.

Voor Windows

Systeem

Microsoft Windows® Millennium Edition, 98, 95 (OSR2 of latere versies), XP Home Edition, XP Professional of 2000 Professional

CPU

Pentium 150 MHz voor Windows Me

Pentium-processor voor gebruikers van Windows 98 en 95

Pentium 133 MHz voor Windows 2000

Pentium 233 MHz voor Windows XP

Geheugen

32 MB RAM voor Windows Me, 98 en 95

64 MB RAM voor Windows 2000

64 MB RAM voor Windows XP

(64 MB RAM of meer wordt aanbevolen voor Windows Me, 98, 95 en 2000; 128 MB of meer wordt aanbevolen voor Windows XP)

Vrije ruimte op de vaste schijf

Minimaal 5 MB, maximaal 20 MB

Beeldscherm

800 x 600 pixels of hoger, met de instelling Hoge kleuren (16-bits) of meer kleuren

Voor Macintosh

Systeem

Mac OS 8.6 of hoger (uitgezonderd Mac OS X)

Geheugen

32 MB RAM of meer wordt aanbevolen

Vrije ruimte op de vaste schijf

30 MB

Beeldscherm

800 x 600 pixels of meer

32.000 kleuren of meer

[Boven]

Voor het gebruik van de online-gebruikershandleiding

Raadpleeg het gedeelte hierna dat van toepassing is op uw systeem voor de minimale systeemvereisten voor het gebruik van de online-gebruikershandleiding.

Voor Windows

Systeem

Microsoft Windows® Millennium Edition, 98, 95, XP of 2000

CPU

Pentium 150 MHz voor Windows Me

Pentium-processor voor gebruikers van Windows 98 en 95

Pentium 133 MHz voor Windows 2000

Pentium 233 MHz voor Windows XP

Geheugen

16 MB RAM voor Windows 98 en 95
(32 MB RAM of meer wordt aanbevolen)

32 MB RAM voor Windows Me en 2000

64 MB RAM voor Windows XP

Vrije ruimte op de vaste schijf

8 MB voor installatie van de gebruikershandleiding

Cd-romlezer

Double-speed
(quad-speed of sneller wordt aanbevolen)

Beeldscherm

640 x 480 pixels of 800 x 600 pixels resolutie met de instelling Hoge kleuren (16-bits) of Ware kleuren (32-bits)

Bladerprogramma

Web-bladerprogramma (browser)
(Microsoft Internet Explorer 4.0 of later wordt aanbevolen)

Voor Macintosh

Systeem

Mac OS 8.1 of hoger

Geheugen

16 MB RAM (32 MB RAM of meer wordt aanbevolen)

Vrije ruimte op de vaste schijf

8 MB voor installatie van de gebruikershandleiding

Cd-romlezer

Double-speed
(quad-speed of sneller wordt aanbevolen)

Beeldscherm

640 x 480 pixels of 800 x 600 pixels resolutie met de instelling Hoge kleuren (16-bits) of Ware kleuren (32-bits)

Bladerprogramma

Web-bladerprogramma (browser)
(Microsoft Internet Explorer 4.0 of later wordt aanbevolen)