Hoe...? / Conditie printer controleren en printeronderhoud

De printkop uitlijnen

Voor Windows-gebruikers
Voor Macintosh-gebruikers

Als verticale lijnen niet goed worden uitgelijnd of u horizontale strepen ziet, kunt u dit probleem vanaf uw computer oplossen met het hulpprogramma Printkop uitlijnen. Raadpleeg het betreffende gedeelte hierna.

Opmerking:
  • Gebruik het hulpprogramma Printkop uitlijnen niet terwijl de printer bezig is met afdrukken, omdat het afdrukken dan niet goed verloopt.
  • Druk tijdens het afdrukken van een controlepatroon met het hulpprogramma Printkop uitlijnen niet op de papierknop om het afdrukken te annuleren.

Voor Windows-gebruikers

Om de printkop uit te lijnen met het hulpprogramma Printkop uitlijnen, gaat u als volgt te werk.

Zorg ervoor dat de papiertoevoer gewoon papier bevat van A4- of Letter-formaat.

Open de printersoftware, klik op het tabblad Hulpprogramma's en vervolgens op de knop Printkop uitlijnen.

Volg de instructies op het scherm om de printkop uit te lijnen.

[Boven]

Voor Macintosh-gebruikers

Om de printkop uit te lijnen met het hulpprogramma Printkop uitlijnen, gaat u als volgt te werk.

Zorg ervoor dat de papiertoevoer gewoon papier bevat van A4- of Letter-formaat.

Voor gebruikers van Mac OS 8.1 of hoger (behalve Mac OS X): open de printersoftware, klik op de pictogramknop  Hulpprogramma's en klik op Printkop uitlijnen.
Voor gebruikers van Mac OS X: dubbelklik op het pictogram EPSON-printerhulpprogramma's in de programmamap in Macintosh HD (standaardnaam van de harde schijf), selecteer de printer, klik op OK in het venster Printers en klik op Printkop uitlijnen in het dialoogvenster EPSON Printer Utility.

Volg de instructies op het scherm om de printkop uit te lijnen.