De spuitkanaaltjes van de printkop controleren

Als uw afdrukken opeens vager worden of als er puntjes ontbreken, controleer dan eerst de spuitkanaaltjes van de printkop.
U kunt de spuitkanaaltjes van de printkop vanaf uw computer controleren met het hulpprogramma Nozzle Check (Spuitkanaaltjes controleren) of rechtstreeks vanaf de printer met de knoppen op het bedieningspaneel.

Het hulpprogramma Spuitkanaaltjes controleren gebruiken voor Windows

Volg de onderstaande instructies om het hulpprogramma Nozzle Check (Spuitkanaaltjes controleren) te gebruiken.
Zorg ervoor dat er geen waarschuwingen of foutberichten op het bedieningspaneel worden aangegeven.
Controleer of er A4-papier in de hoofdlade van de papiercassette ligt.
Klik met de rechtermuisknop op het printerpictogram op de taskbar (taakbalk) en selecteer Nozzle Check (Spuitkanaaltjes controleren).
Als het printerpictogram niet wordt weergegeven, leest u in het gedeelte hierna hoe u het pictogram kunt toevoegen.
Volg de instructies op het scherm.

Het hulpprogramma Spuitkanaaltjes controleren gebruiken voor Mac OS X

Volg de onderstaande instructies om het hulpprogramma Nozzle Check (Spuitkanaaltjes controleren) te gebruiken.
Zorg ervoor dat er geen waarschuwingen of foutberichten op het bedieningspaneel worden aangegeven.
Controleer of er A4-papier in de hoofdlade van de papiercassette ligt.
Open het dialoogvenster EPSON Printer Utility3.
Klik op de knop Nozzle Check (Spuitkanaaltjes controleren) in het dialoogvenster Utility (Hulpprogramma's).