Instellingen voor Windows

Aan de hand van deze instructies kunt u uw printer zodanig configureren dat andere gebruikers in het netwerk deze ook kunnen gebruiken.
U moet de printer eerst instellen als gedeelde printer via de computer waarop de printer rechtstreeks is aangesloten. Vervolgens moet u de printer toevoegen aan elke computer die via het netwerk gebruik gaat maken van de printer.
Opmerking:
Deze instructies zijn alleen bedoeld voor kleine netwerken. Neem contact op met de netwerkbeheerder als u de printer wilt delen in een groot netwerk.
Om in Windows Vista programma's te verwijderen, hebt u een beheerdersaccount en het bijbehorende wachtwoord nodig als u bent aangemeld als gewone gebruiker.
Voor het installeren van software onder Computer Administrator (Computerbeheerder) meldt u zich aan met de account van een Windows XP. Na installatie van Windows XP is de gebruikersaccount die van een Computer Administrator (Computerbeheerder).
Voor het installeren van software onder Windows 2000 meldt u zich aan als gebruiker met beheerdersrechten (een gebruiker uit de groep Administrators).
De illustraties in het volgende gedeelte hebben betrekking op Windows Vista.

De printer instellen als gedeelde printer

Volg de onderstaande instructies op de computer waarop de printer rechtstreeks is aangesloten.
Windows Vista:
Klik op de startknop, selecteer Control Panel (Configuratiescherm) en selecteer vervolgens Printer in de categorie Hardware and Sound (Hardware en geluiden).
Windows XP:
Klik op Start en selecteer Control Panel (Configuratiescherm) en selecteer vervolgens Printers and Faxes (Printers en faxapparaten) in de categorie Printers and Other Hardware (Printers en andere hardware).
Windows 2000:
Klik op Start, wijs naar Settings (Instellingen) en klik vervolgens op Printers.
Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van uw printer en klik op Sharing (Delen). Voor Windows Vista klikt u op de knop Change sharing options (Opties voor delen wijzigen) en klik vervolgens op Continue (Doorgaan).
Windows Vista en XP:
Selecteer Share this printer (Deze printer delen) en geef een naam op.
Windows 2000:
Selecteer Shared as (Gedeeld als) en typ een naam voor de gedeelde printer.
Opmerking:
Gebruik in de sharenaam van de printer geen spaties of liggende streepjes.
Als u wilt dat Windows Vista, XP of 2000 automatisch alle drivers naar computers met verschillende versies van Windows stuurt, klikt u op Additional Drivers (Extra stuurprogramma's) en selecteert u de omgeving en het besturingssysteem van de andere computers. Klik op OK en plaats de cd-rom met printersoftware in de cd-romlezer.
Klik op OK of op Close (Sluiten) (als u extra drivers hebt geïnstalleerd).

De printer toevoegen aan andere netwerkcomputers

Volg de onderstaande instructies om de printer toe te voegen aan elke computer die de printer via het netwerk gaat gebruiken.
Opmerking:
U kunt pas toegang krijgen tot de printer vanaf een andere computer nadat de printer als een gedeelde printer is ingesteld op de computer waarop de printer is aangesloten.
Zie De printer instellen als gedeelde printer
Windows Vista:
Klik op de startknop, selecteer Control Panel (Configuratiescherm) en selecteer vervolgens Printer in de categorie Hardware and Sound (Hardware en geluiden).
Windows XP:
Klik op Start en selecteer Control Panel (Configuratiescherm) en selecteer vervolgens Printers and Faxes (Printers en faxapparaten) in de categorie Printers and Other Hardware (Printers en andere hardware).
Windows 2000:
Klik op Start, wijs naar Settings (Instellingen) en klik vervolgens op Printers.
Windows Vista:
Klik op de knop Add a Printer (Een printer toevoegen).
Windows XP en 2000:
Dubbelklik op het pictogram Add Printer (Printer toevoegen). De wizard Add Printer Wizard (Wizard Printer toevoegen) verschijnt. Klik op de knop Next (Volgende).
Windows Vista:
Klik op Add a network, wireless or Bluetooth printer (Netwerkprinter, draadloze printer of Bluetooth-printer toevoegen) en klik vervolgens op Next (Volgende).
Windows XP:
Selecteer A network printer, or a printer attached to another computer (Netwerkprinter, of een printer die met een andere computer is verbonden) en klik op Next (Volgende).
Windows 2000:
Selecteer Network printer (Netwerkprinter) en klik op Next (Volgende).
Volg de instructies op het scherm om de gewenste printer te selecteren.
Opmerking:
Afhankelijk van het besturingssysteem en de configuratie van de computer waarop de printer is aangesloten, kan de Add Printer Wizard (Wizard Printer toevoegen) u vragen de printerdriver te installeren vanaf de cd-rom met printersoftware. Klik in dit geval op de knop Have Disk (Bladeren) en volg de instructies op het scherm.