Dubbelzijdig afdrukken met de automatische duplex-eenheid

Volg de onderstaande stappen om automatisch dubbelzijdig af te drukken met de automatische duplex-eenheid.
Opmerking:
U kunt automatisch dubbelzijdig afdrukken met normaal papier, Epson Premium Ink Jet Plain Paper (Gewoon inkjetpapier Premium), Epson Bright White Ink Jet Paper (Inkjetpapier helderwit) en Epson Double-Sided Matte Paper (Mat papier dubbelzijdig) in A4-, Letter- en B5-formaat.
Als de inkt bijna op is tijdens het automatisch dubbelzijdig afdrukken, stopt de printer met afdrukken en dient de inkt te worden vervangen. Als u de inktcartridge hebt vervangen, hervat de printer het afdrukken. Het kan echter zijn dat enkele gedeelten niet worden afgedrukt. Druk de missende gedeelten in dat geval opnieuw af.

Voor Windows

Open de printerinstellingen.
Klik op het tabblad Maintenance (Hulpprogramma's) en selecteer Printer- en optie-informatie.
Controleer of het selectievakje Auto Duplexer Installed (Automatische duplexer geïnstalleerd) is ingeschakeld en klik op OK.
Klik op het tabblad Main (Hoofdgroep) en selecteer een van de volgende instellingen bij Quality Option (Kwaliteitoptie):
Draft (Concept) voor snelle afdrukken met een lagere afdrukkwaliteit
Text (Tekst) voor pagina's met uitsluitend tekst
Text & Image (Tekst & Afbeelding) voor pagina's met tekst en afbeeldingen in een hogere kwaliteit
Photo (Foto) voor een goede kwaliteit en snelheid
Best Photo (Beste foto) voor de beste afdrukkwaliteit
Selecteer Front Tray (Voorste lade) bij Source (Bron).
Selecteer plain papers (Gewoon papier) als instelling voor Type.
Selecteer A4 210 x 297 mm, Letter 8 1/2 x 11 in of B5 182 x 257 mm als instelling voor Size (Formaat).
Selecteer Portrait (Staand) (verticaal) of Landscape (Landschap) (horizontaal) om de afdrukstand van het document op het papier op te geven.
Klik op het tabblad Page Layout (Paginalay-out) en selecteer Auto bij 2-sided printing (Dubbelzijdig afdrukken). Als u een gevouwen boekje wilt maken, schakelt u het selectievakje Folded Booklet (Gevouwen boekje) in.
Klik op Margins (Marges) om het dialoogvenster Margins (Marges) te openen.
Geef op langs welke rand het papier moet worden gebonden. U kunt kiezen uit Left (Links), Top (Boven) en Right (Rechts).
Kies cm of inch bij Unit (Eenheden). Geef vervolgens de breedte van de rugmarge op. U kunt een breedte invoeren van 0,3 cm tot 3,0 cm of van 0,12 inch tot 1,18 inch.
Opmerking:
De werkelijke rugmarge kan afwijken van de opgegeven instellingen. Dit hangt af van de toepassing waarmee u werkt. Probeer daarom eerst een paar vellen uit om te zien wat het resultaat zal zijn, voordat u de volledige afdruktaak afdrukt.
Klik op OK om terug te keren naar het venster Page Layout (Paginalay-out). Klik op OK om de instellingen op te slaan.
Klik op de knop Adjust Print Density (Afdrukdichtheid aanpassen) om het venster Print Density Adjustment (Afdrukdichtheid aanpassen) te openen.
Opmerking:
Als u gegevens met een hoge dichtheid afdrukt, zoals foto's of grafische afbeeldingen, raden wij u aan de instellingen op te geven in het venster Print Density Adjustment (Afdrukdichtheid aanpassen).
Selecteer een van de opties bij Select Document Type (Documenttype selecteren). Print Density (Afdrukdichtheid) en Increased Ink Drying Time (Langere droogtijd) worden hiermee automatisch aangepast.
Klik op OK om terug te keren naar het venster Page Layout (Paginalay-out).
Controleer of alle instellingen juist zijn en klik op OK.
Leg papier in de papiertoevoer aan de achterzijde of papiercassette en geef uw toepassing de opdracht om af te drukken.

Voor Mac OS X 10.5

Open het dialoogvenster EPSON Printer Utility3.
Klik op de knop Printer- en optie-informatie.
Controleer of Duplexer Installed (Duplexer geïnstalleerd) wordt weergegeven in het gedeelte Auto Duplex Printing Information (Informatie automatisch dubbelzijdig afdrukken) en klik op OK.
Sluit het dialoogvenster EPSON Printer Utility3.
Open het Print (Afdrukken).
Klik op de knop  om het dialoogvenster uit te vouwen.
Selecteer de printer die u gebruikt bij Printer en geef vervolgens de gewenste instellingen op.
Opmerking:
Het is mogelijk dat u bepaalde items in dit dialoogvenster niet kunt selecteren. Dit hangt af van de toepassing die u gebruikt. Als dit inderdaad zo is, klikt u op Page Setup (Pagina-instelling) in het menu File (Archief) van het programma en geeft u daarin de gewenste instellingen op.
Selecteer Print Settings (Printerinstellingen) in het venstermenu.
Selecteer plain papers (Gewoon papier) bij Media Type (Afdrukmateriaal) en selecteer de gewenste instellingen bij Color (Kleur) en Mode (Modus). Zie de online-Help voor meer informatie over Print Settings (Printerinstellingen).
Selecteer Auto Duplex Printing Settings (Instellingen automatisch dubbelzijdig afdrukken) in het venstermenu.
Schakel het selectievakje Auto Duplex Printing (Automatisch dubbelzijdig afdrukken) in.
Selecteer de instelling voor Binding edge (Bindkant).
Selecteer een van de opties bij Select Document Type (Documenttype selecteren). Print Density (Afdrukdichtheid) en Increased Ink Drying Time (Langere droogtijd) worden hiermee automatisch aangepast.
Opmerking:
Als u gegevens met een hoge dichtheid afdrukt, zoals foto's of grafische afbeeldingen, raden wij u aan de instellingen op te geven in het venster Print Density Adjustment (Afdrukdichtheid aanpassen).
Plaats papier in de papiercassette en klik op Print (Afdrukken).

Voor Mac OS X 10.3 of 10.4

Open het dialoogvenster EPSON Printer Utility3.
Klik op de knop Printer and Option Information (Printer- en optie-informatie).
Controleer of Duplexer Installed (Duplexer geïnstalleerd) wordt weergegeven in het gedeelte Auto Duplex Printing Information (Informatie automatisch dubbelzijdig afdrukken) en klik op OK.
Sluit het dialoogvenster EPSON Printer Utility3.
Open het dialoogvenster Page Setup (Pagina-instelling).
Selecteer de printer die u gebruikt bij Format for (Stel in voor).
Selecteer A4, Letter of B5 als instelling voor Paper Size (Papierformaat).
Selecteer de juiste instelling bij Orientation (Afdrukstand) en klikt op OK om het dialoogvenster Page Setup (Pagina-instelling) te sluiten.
Open het Print (Afdrukken).
Selecteer Print Settings (Printerinstellingen) in het venstermenu.
Selecteer plain papers (Gewoon papier) bij Media Type (Afdrukmateriaal) en selecteer de gewenste instellingen bij Color (Kleur) en Mode (Modus). Zie de online-Help voor meer informatie over Print Settings (Printerinstellingen).
Selecteer Auto Duplex Printing Settings (Instellingen automatisch dubbelzijdig afdrukken) in het venstermenu.
Schakel het selectievakje Auto Duplex Printing (Automatisch dubbelzijdig afdrukken) in.
Selecteer de instelling voor Binding edge (Bindkant).
Selecteer een van de opties bij Select Document Type (Documenttype selecteren). Print Density (Afdrukdichtheid) en Increased Ink Drying Time (Langere droogtijd) worden hiermee automatisch aangepast.
Opmerking:
Als u gegevens met een hoge dichtheid afdrukt, zoals foto's of grafische afbeeldingen, raden wij u aan de instellingen op te geven in het venster Print Density Adjustment (Afdrukdichtheid aanpassen).
Plaats papier in de papiertoevoer aan de achterzijde of de papiercassette en klik op Print (Afdrukken).