Instellingen van de printersoftware / Voor Mac OS 9

Afdrukvenster

Een afdrukvoorbeeld bekijken
Afdrukgegevens opslaan in een bestand

Exemplaren

Voer in het tekstvak Exemplaren het aantal exemplaren in dat u wilt afdrukken.

Kwaliteit

U kunt kiezen uit de volgende kwaliteitstypen.

Digitale-cameracorrectie

In deze modus worden instellingen voor beeldcorrectie toegepast die speciaal zijn ontwikkeld voor gescande en digitaal genomen foto's.

Fijne details verbeteren

Voor het afdrukken van foto's met de hoogste kwaliteit.

Opmerking:
Digitale-cameracorrectie is alleen beschikbaar als u 16-, 24- of 32-bits kleurengegevens afdrukt.

Kleuroptie

U kunt kiezen uit de volgende instellingen.

Geen correctie

Er wordt geen filter toegepast op de afdrukken.

Auto-correctie

Deze instelling biedt standaardbeeldcorrectie voor de meeste foto's. Probeer deze instelling eerst.

Sepia

Hiermee krijgen uw foto's een sepiatint. Deze functie is alleen van toepassing op foto's. Tekst en lijntekeningen worden in de oorspronkelijke kleuren afgedrukt.

Zwart&wit

Hiermee wordt de afbeelding alleen in zwart-wit afgedrukt.

Opmerking:
Als u afdrukt terwijl Auto-correctie, Sepia of Zwart&wit is geselecteerd, kan het afdrukken langer duren, afhankelijk van uw computersysteem en de hoeveelheid gegevens in uw afbeelding.

Een afdrukvoorbeeld bekijken

Met de voorbeeldfunctie kunt u een afdrukvoorbeeld van uw afbeelding bekijken vóór het afdrukken. Om een afdrukvoorbeeld te bekijken, gaat u als volgt te werk.

Leg de gewenste instellingen vast in de printerdriver.

Klik in het afdrukvenster op de pictogramknop Voorbeeld. De knop Afdrukken verandert in de knop Voorbeeld.

Opmerking:
Gebruik de pictogramknop Voorbeeld om te schakelen tussen de modi Afdrukken,  Voorbeeld en Opslaan  . Klik op de pictogramknop om de gewenste modus te selecteren en klik vervolgens op de knop rechts naast het pictogram om de geselecteerde modus te gebruiken.

Klik op de knop Voorbeeld. Het dialoogvenster met het afdrukvoorbeeld van de afbeelding verschijnt.

In het dialoogvenster met het afdrukvoorbeeld vindt u zes pictogramknoppen waaraan de volgende functies verbonden zijn.

Pictogram

Naam knop

Functie

Zoomen

Klik hierop om het formaat van het afdrukvoorbeeld te vergroten of verkleinen.

Pagina toevoegen

Klik hierop om geselecteerde pagina's toe te voegen aan of te verwijderen uit de lijst met pagina's die u wilt afdrukken.

Pagina verwijderen

Als het afdrukvoorbeeld naar wens is, klikt u op Print.

Als u niet tevreden bent, klikt u op Annuleren. Het dialoogvenster met het afdrukvoorbeeld en het afdrukvenster worden met behoud van de huidige instellingen gesloten. Open het afdrukvenster opnieuw als u de afdrukinstellingen weer wilt wijzigen.

[Boven]

Afdrukgegevens opslaan in een bestand

U kunt de afdrukgegevens in een bestand opslaan door in het afdrukvenster op de pictogramknop Opslaan te klikken. Met deze functie kunt u het document aan de hand van de opgeslagen afdrukgegevens op een later tijdstip afdrukken door eenvoudig op het opgeslagen bestand te dubbelklikken. Ga als volgt te werk.

Opmerking:
Gebruik de pictogramknop Voorbeeld om te schakelen tussen de modi Afdrukken,  Voorbeeld en Opslaan . Klik op de pictogramknop om de gewenste modus te selecteren en klik vervolgens op de knop rechts naast het pictogram om de geselecteerde modus te gebruiken.

Leg de gewenste instellingen vast in de printerdriver.

Klik in het afdrukvenster meermaals op de pictogramknop Voorbeeld tot de knop Afdrukken verandert in de knop Opslaan.

Klik op de knop Opslaan. Het volgende dialoogvenster verschijnt.

Selecteer de locatie waar u het bestand wilt opslaan en typ een bestandsnaam in het tekstvak Bewaar als (Save As) en klik op de knop Bewaar (Save).

Wanneer u het document wilt afdrukken, dubbelklikt u op het bestand om EPSON MonitorIV te openen. U controleert nu of het juiste document is geselecteerd en klikt vervolgens op de knop Hervatten om de gegevens naar de printer te verzenden.