Scannen in Full Auto Mode (Volautomatische modus)

Wanneer u Epson Scan voor de eerste keer start, is de Full Auto Mode (Volautomatische modus) actief en opent Epson Scan in het venster van de Full Auto Mode (Volautomatische modus).
Opmerking voor film of dia's:
In de Full Auto Mode (Volautomatische modus) kunt u alleen 35mm-kleurenfilms en kleurendia's scannen. Voor andere soorten films gebruikt u de Home Mode (Thuismodus) of Professional Mode (Professionele Modus). Zie De scanmodus wijzigen als u van scanmodus wilt veranderen.
Opmerking:
Als het selectievakje Show this dialog box before next scan (Dit dialoogveld voor de volgende scan tonen) niet is aangevinkt, start Epson Scan meteen met scannen zonder dat dit scherm wordt weergegeven. Als u naar dit scherm wilt terugkeren, klikt u tijdens het scannen in het dialoogvenster Scannen op Cancel (Annuleren).
Plaats het origineel op de glasplaat. Voor instructies:
Film of dia's: Film of dia's plaatsen
Start Epson Scan. Zie Epson Scan starten voor instructies.
Selecteer Full Auto Mode (Volautomatische modus) onder Mode (Modus). Zie De scanmodus wijzigen voor instructies.
Klik op Customize (Aanpassen) als u een aangepaste resolutie wilt selecteren, een verkleurde afbeelding wilt opfrissen of stofjes wilt verwijderen. Het dialoogvenster Customize (Aanpassen) verschijnt.
Opmerking:
Als u het scannen hebt gestart vanuit een TWAIN-programma zoals Adobe Photoshop Elements, wordt de knop File Save Settings (Instellingen voor Bewaar bestand) niet weergegeven.
Selecteer de gewenste instellingen en klik op OK. Zie de Help van Epson Scan voor meer informatie over de instellingen in het venster Customize (Aanpassen).
Klik op Scan (Scannen). Epson Scan begint met scannen in de Full Auto Mode (Volautomatische modus).
Epson Scan maakt een voorbeeldscan van elke afbeelding, bepaalt van welk type het origineel is, en stemt de scaninstellingen daar automatisch op af. Na enige tijd wordt van elke opname in het klein een voorbeeldscan weergegeven in het venster van Epson Scan.
Opmerking:
Het scannen van een volledige filmstrook duurt enkele minuten.
Klik op Pause (Pauze) als u bepaalde instellingen wilt wijzigen. Dat brengt u terug naar het venster Full Auto Mode (Volautomatische modus).
Als u het scannen wilt annuleren, klikt u op Cancel (Annuleren) zodra deze knop verschijnt.
Wat er vervolgens gebeurt, hangt af van de manier waarop u het scannen bent begonnen. Zie De scan voltooien voor instructies.