Scanproblemen

Scannen vanuit een Thumbnail lukt niet

In Full Auto Mode (Volautomatische modus) of Office Mode (Kantoormodus) is het thumbnail-voorbeeld niet beschikbaar. Gebruik de scanmodi Home Mode (Thuismodus) of Professional Mode (Professionele Modus). Zie De scanmodus wijzigen voor instructies.
Als u afbeeldingen scant met een erg donkere of lichte achtergrond, gebruik dan het normale voorbeeld en trek een selectiekader rond het gebied dat u wilt scannen. Zie Het scangebied weergeven en aanpassen voor instructies.
Als u een film scant met zowel panoramische als gewone beelden, wordt van de panoramische beelden geen voorbeeldscan gemaakt. Gebruik voor de panoramische beelden het normale voorbeeld en maak selectiekaders voor het gebied dat u wilt scannen. Zie Het scangebied weergeven en aanpassen voor instructies.
Als u een groot document scant, gebruik dan het normale voorbeeld en trek een selectiekader rond het gebied dat u wilt scannen. Zie Het scangebied weergeven en aanpassen voor instructies.
Controleer of de instellingen voor Document Type (Documenttype) (Home Mode (Thuismodus)) of Document Type (Documenttype) en Film Type (Filmtype) (Professional Mode (Professionele Modus)) correct zijn. Zie Scannen in Home Mode (Thuismodus) of Scannen in Professional Mode (Professionele Modus) voor instructies.
Klik op Configuration (Configuratie), selecteer het tabblad Preview (Voorbeeldscan) en pas het formaat aan met de schuifknop Thumbnail Cropping Area (Gebied voor formaataanpassing miniatuurafbeelding).
Als u in de Home Mode (Thuismodus) werkt en Illustration (Illustratie), Magazine, Newspaper (Krant) of Text/Line Art (Tekst/lijntekeningen) hebt geselecteerd als Document Type (Documenttype), is het thumbnailvoorbeeld niet beschikbaar.

In de Thumbnail kan het scangebied maar moeilijk worden aangepast

Maak een nieuw selectiekader of pas het bestaande kader aan, en geef hiermee precies aan welk gebied moet worden gescand. Zie Een selectiekader maken in een voorbeeldscan voor instructies.
Klik op Configuration (Configuratie), selecteer het tabblad Preview (Voorbeeldscan) en pas het formaat aan met de schuifknop Thumbnail Cropping Area (Gebied voor formaataanpassing miniatuurafbeelding).
Gebruik het normale voorbeeld en maak selectiekaders voor het gebied dat u wilt scannen. Zie Kleur- en andere beeldinstellingen aanpassen voor instructies.

De voorbeeldscan van een filmnegatief ziet er vreemd uit

Controleer of de instellingen Document Type (Documenttype) (Home Mode (Thuismodus)) of Film Type (Filmtype) (Professional Mode (Professionele Modus)) correct zijn voor de film. Zie Scannen in Home Mode (Thuismodus) of Scannen in Professional Mode (Professionele Modus) voor instructies.
In een voorbeeldscan op normale grootte worden de donkere delen rond de film en het raam van de filmhouder als wit gezien. Hierdoor wordt de belichting aangepast en kunnen de scans donkerder lijken. Maak een selectiekader rond de delen die u wilt scannen en klik vervolgens op Zoom voor een voorbeeldscan van het gebied. Zie Het scangebied weergeven en aanpassen voor instructies.
Het thumbnail-voorbeeld gebruiken in plaats van het normale voorbeeld. Zie Het scangebied weergeven en aanpassen voor instructies.

Het is niet mogelijk om meerdere afbeeldingen tegelijk te scannen

Laat steeds minimaal 20mm (0,8 inch) ruimte tussen de verschillende foto’s op de glasplaat.

U kunt niet in Full Auto Mode (Volautomatische modus)

Als u afbeeldingen scant met een erg donkere of te heldere achtergrond, schakelt u over naar de Office Mode (Kantoormodus), Home Mode (Thuismodus), of Professional Mode (Professionele Modus). Zie De scanmodus wijzigen als u van scanmodus wilt veranderen. Gebruik vervolgens het normale voorbeeld en maak selectiekaders voor het gebied dat u wilt scannen. Zie Het scangebied weergeven en aanpassen voor instructies.
Als u een vrij groot document scant (bijvoorbeeld van het formaat A4), schakelt u over naar de Office Mode (Kantoormodus), Home Mode (Thuismodus), of Professional Mode (Professionele Modus). Zie De scanmodus wijzigen als u van scanmodus wilt veranderen. Gebruik vervolgens het normale voorbeeld en maak selectiekaders voor het gebied dat u wilt scannen. Zie Het scangebied weergeven en aanpassen voor instructies.

Het scannen duurt lang

Gebruik voor het scannen een lagere waarde bij Resolutie. Het scannen gaat dan sneller. Zie Resolution (Resolutie) voor Scannen selecteren voor instructies.
Computers met een USB 2.0-poort (Hi-Speed) kunnen sneller scannen dan computers met USB 1.1. Als uw scanner is aangesloten op een USB 2.0-poort, controleer dan of aan alle systeemvereisten is voldaan. Zie Systeemvereisten voor meer informatie hierover.
Als u gebruikmaakt van de functie DIGITAL ICE Technology, duurt het scannen langer.

U kunt geen films of dia's scannen

Controleer of de reflecterende mat uit het deksel is verwijderd. Zie De reflecterende mat verwijderen voor instructies.
Controleer of de film of dia's op de juiste wijze in de filmhouder zijn geplaatst en of de houder goed op de glasplaat ligt. Zie Film of dia's plaatsen voor instructies.
Controleer of de instellingen Document Type (Documenttype) (Home Mode (Thuismodus)) of Film Type (Filmtype) (Professional Mode (Professionele Modus)) correct zijn voor de film/dia. Zie Scannen in Home Mode (Thuismodus) of Scannen in Professional Mode (Professionele Modus) voor instructies.
Zorg ervoor dat de kabel van het deksel goed is aangesloten op de OPTION-poort van de scanner.