Scannen met de automatische fototoevoer

Scannen in de thuismodus
Scannen in de professionele modus

Plaats maximaal 24 foto’s of visitekaartjes in de invoerlade van de automatische fototoevoer. Zorg ervoor dat alle foto's of visitekaartjes even groot zijn. Zie Foto's en visitekaartjes in de automatische fototoevoer plaatsen voor instructies.

Start EPSON Scan op een van de volgende manieren:

Kies nadat EPSON Scan is gestart de gewenste scanmodus in de keuzelijst rechtsboven in het venster. Zie De scanmodus wijzigen voor meer informatie.

• Als u foto's of visitekaartjes wilt scannen met de standaardinstellingen en zonder eerst een voorbeeldscan weer te geven, dan selecteert u Volautomatische modus en klikt u vervolgens op Scannen.

• Als u foto's of visitekaartjes wilt scannen met aangepaste instellingen en zonder eerst een voorbeeldscan weer te geven, dan selecteert u Thuismodus. Zie Scannen in de thuismodus voor meer informatie.

• Als u de foto's of visitekaartjes één voor één wilt scannen met aangepaste instellingen en met voorbeeldscan, dan selecteert u Professionele modus. Zie Scannen in de professionele modus voor meer informatie.

Scannen in de thuismodus

Selecteer de juiste instellingen bij Documenttype en Beeldtype.

Origineel

Instelling bij Documenttype

Instelling bij Beeldtype

Foto

Foto

Kleuren of Zwart-wit

Visitekaartje

Tekst/lijntekening

Kleuren, Zwart-wit of Grijs

Selecteer onder Bestemming het keuzerondje van de manier waarop u de gescande afbeeldingen wilt gebruiken.

• Scherm/web voor afbeeldingen die alleen worden weergegeven op een computerscherm of op internet.

• Printer voor afbeeldingen die worden afgedrukt of voor visitekaartjes die worden omgezet in tekst met een OCR-programma voor optische tekstherkenning (Optical Character Recognition).

• Overige als u een specifieke resolutie wilt selecteren voor andere doeleinden.

Als u Scherm/web of Printer selecteert bij Bestemming, wordt Resolutie automatisch ingesteld. Als u Overige hebt geselecteerd, moet u op de pijl van de keuzelijst Resolutie klikken en zelf het aantal dots per inch opgeven waarmee moet worden gescand. Zie Scanresolutie selecteren voor meer informatie.

Klik op de knop Beeldaanpassing om aanpassingen op te geven. Zie Kleur- en andere beeldinstellingen aanpassen voor meer informatie.

Klik op Scannen. Alle foto's of visitekaartjes uit de invoerlade worden automatisch gescand.

Opmerking:

In de volautomatische modus en de thuismodus kan Voorbeeldscan niet worden gebruikt. Gebruik de professionele modus als u van elke foto of van elk visitekaartjes een voorbeeldscan wilt zien. Zie Scannen in de professionele modus voor instructies.

Scannen in de professionele modus

Controleer of Fototoevoer is geselecteerd bij Documentbron.

Selecteer de juiste instellingen bij Type automatische belichting en Beeldtype:

Origineel

Instelling bij Type automatische belichting

Instelling bij Beeldtype

Foto

Foto

24-bits kleur, 48-bits kleur, 8-bits grijstinten of 16-bits grijstinten

Visitekaartje

Document

Afhankelijk van kaartje. Zie stap 2 in Basisinstellingen selecteren voor meer informatie.

Klik op Voorbeeldscan. Het Voorbeeldscan-venster verschijnt.

Opmerking:
  • Als u na het maken van een voorbeeldscan van een foto of visitekaartje uit de automatische fototoevoer binnen 15 minuten geen definitieve scan maakt, wordt de foto of het visitekaartje automatisch uitgeworpen. Vervolgens gaat de scanner in de energiespaarstand. Plaats de uitgeworpen foto's of kaartjes opnieuw in de automatische fototoevoer en klik opnieuw op Voorbeeldscan als u het materiaal in kwestie opnieuw wilt scannen.

• Als u niet van elke foto of van elk visitekaartje een voorbeeldscan wilt zien, gebruikt u de volautomatische modus of de thuismodus (zie Scannen in de thuismodus).

Geef het gedeelte van de afbeelding dat u wilt scannen aan met een selectiekader door de muisaanwijzer over het betreffende gebied te slepen in het venster met de voorbeeldscan. Zie Scangebied (selectiekader) aanpassen voor instructies.

Wijzig eventueel de instellingen onder Beeldaanpassing. (Schuif zo nodig door naar het onderste deel van het hoofdvenster van EPSON Scan.) Zie Kleur- en andere beeldinstellingen aanpassen voor meer informatie.

Klik op Scannen. De foto of het visitekaartje wordt gescand en gaat vervolgens naar de uitvoerlade. Nu wordt van de volgende foto of het volgende visitekaartje een voorbeeldscan weergegeven. Klik op Voorbeeldscan als u een foto of visitekaartje niet wilt scannen en onmiddellijk een voorbeeldscan van het volgende item wilt zien.

Voer stap 4 t/m 6 opnieuw uit totdat alle foto's of visitekaartjes uit de invoerlade zijn gescand.

Wat er na het scannen gebeurt, hangt af van de manier waarop u EPSON Scan hebt gestart. Zie De scan voltooien voor meer informatie hierover.