Volledige pagina afdrukken

U kunt afdrukken met de functie Fit to Page printing (Volledige pagina afdrukken) wanneer u bijvoorbeeld een op A4-formaat gemaakt document wilt afdrukken op een ander formaat papier.
De pagina wordt automatisch aangepast aan het door u geselecteerde papierformaat. U kunt het paginaformaat ook met de hand aanpassen.
Opmerking:
Deze functie kan niet worden gebruikt in combinatie met randloos afdrukken.
Deze functie is niet beschikbaar voor Mac OS X 10.3.

Afdrukinstellingen voor Windows

Open de afdrukinstellingen.
Klik op het tabblad Main (Hoofdgroep) en selecteer een van de volgende instellingen bij Quality Option (Kwaliteitoptie):
Draft (Concept) voor snelle afdrukken met een lagere afdrukkwaliteit
Text (Tekst) voor pagina's met uitsluitend tekst
Text & Image (Tekst & Afbeelding) voor pagina's met tekst en afbeeldingen in een hogere kwaliteit
Photo (Foto) voor een goede kwaliteit en snelheid
Best Photo (Beste foto) voor de beste afdrukkwaliteit
Selecteer Sheet (Papiertoevoer) bij Source (Bron).
Selecteer het gewenste Type.
Selecteer de juiste instelling voor Size (Formaat).
Selecteer Portrait (Staand) (verticaal) of Landscape (Liggend) (horizontaal) om de afdrukstand van het document op het papier op te geven.
Klik op het tabblad Page Layout (Paginalay-out) en schakel het selectievakje Reduce/Enlarge Document (Verklein/vergroot document) in.
Ga op een van de volgende manieren te werk:
AIs u By Output Paper Size (Op papiergrootte) (uitvoer) hebt geselecteerd, selecteert u het formaat van het gebruikte papier in de keuzelijst.
Als u By Percentage (Op percentage) hebt geselecteerd, selecteert u een percentage met behulp van de pijlen.
Klik op OK om het venster met afdrukinstellingen te sluiten.
Maak na het opgeven van de bovenstaande instellingen eerst een proefafdruk en controleer het resultaat, voordat u grote hoeveelheden afdrukt.

Afdrukinstellingen voor Mac OS X 10.5

Open het dialoogvenster Print (Afdrukken).
Klik op de knop  om het dialoogvenster te vergroten.
Selecteer de printer die u gebruikt bij Printer en geef de gewenste instellingen op.
Opmerking:
Afhankelijk van de toepassing kunt u bepaalde items in dit dialoogvenster mogelijk niet selecteren. Is dat het geval, dan klikt u op Page Setup (Pagina-instelling) in het menu File (Bestand) van de toepassing en wijzigt u de instellingen naar wens.
Selecteer Paper Handling (Papierverwerking) in het venstermenu.
Selecteer Scale to fit paper size (Aanpassen aan papierformaat).
Zorg ervoor dat het juiste formaat wordt weergegeven in Destination Paper Size (Papierformaat bestemming).
Selecteer Print Settings (Afdrukinstellingen) in het venstermenu.
Geef de voor het afdrukken benodigde instellingen op. Zie de online-Help voor meer informatie over Print Settings (Afdrukinstellingen).
Maak na het opgeven van de bovenstaande instellingen eerst een proefafdruk en controleer het resultaat, voordat u grote hoeveelheden afdrukt.

Afdrukinstellingen voor Mac OS X 10,4

Open het dialoogvenster Page Setup (Pagina-instelling).
Selecteer de printer die u gebruikt bij Format for (Stel in voor).
Geef de gewenste instellingen op bij Paper Size (Papierformaat) en Orientation (Afdrukstand).
Klik op OK om het dialoogvenster Page Setup (Pagina-instelling) te sluiten.
Open het dialoogvenster Print (Afdrukken).
Selecteer de printer die u gebruikt bij Printer en geef de gewenste instellingen op in Copies & Pages (Aantal en pagina's).
Selecteer Paper Handling (Papierverwerking) in het venstermenu.
Selecteer Scale to fit paper size (Aanpassen aan papierformaat) bij Destination Paper Size (Papierformaat) bestemming.
Selecteer het juiste papierformaat in het venstermenu.
Selecteer Print Settings (Afdrukinstellingen) in het venstermenu.
Geef de gewenste instelling op bij Media Type (Afdrukmateriaal), Color (Kleur) en Mode (Modus). Zie de online-Help voor meer informatie over Print Settings (Afdrukinstellingen).
Maak na het opgeven van de bovenstaande instellingen eerst een proefafdruk en controleer het resultaat, voordat u grote hoeveelheden afdrukt.