Een hexdump afdrukken

Als u een ervaren gebruiker of een programmeur bent, kunt u een hexadecimale dump afdrukken om aan de hand daarvan communicatieproblemen tussen de printer en uw software op te sporen. In de hexdumpmodus worden alle gegevens afgedrukt die de printer van de computer heeft ontvangen in de vorm van hexadecimale waarden.
U kunt de hexdump afdrukken op losse vellen of op kettingpapier. Zie Etiketten voor instructies voor het laden van kettingpapier en Losse vellen laden in de papiersleuf bovenaan voor losse vellen.
Opmerking:
Gebruik papier met een breedte van ten minste 210 mm (8,3 inch) zoals A4- of Letter-papier.
Voer de onderstaande stappen uit om een hexdump af te drukken:
Zorg dat het papier is geladen en dat de printer uit staat.
Let op:
Wacht nadat u de printer hebt uitgezet altijd ten minste vijf seconden voordat u de printer weer aanzet. Anders kan de printer beschadigd raken.
Activeer de hexdumpmodus door de printer aan te zetten terwijl u de knoppen LF/FF en Load/Eject ingedrukt houdt.
Open een toepassing en stuur een afdruktaak naar de printer. Alle codes die de printer ontvangt, worden afgedrukt in hexadecimale vorm.
Als de tekens kunnen worden afgedrukt, zijn deze in de rechterkolom zichtbaar als ASCII-tekens. Codes die niet kunnen worden afgedrukt, zoals besturingscodes, worden weergegeven in de vorm van punten. Door de afgedrukte tekens in de rechterkolom te vergelijken met de hexadecimale codes, kunt u de codes controleren die de printer ontvangt.
Als u de hexdump wilt stoppen, drukt u op de knop Pause om het afdrukken te stoppen en op de knop Load/Eject om de afgedrukte pagina('s) uit te werpen. Zet de printer vervolgens uit.