Scanproblemen

De lampjes knipperen

Wanneer een fout optreedt, annuleert de scanner de taak die wordt uitgevoerd en geven het aan-uit- en het foutlampje de aard van de fout aan.
Foutlampje (Oranje)
Aan-uitlampje (groen)
Betekenis
Knippert
Knippert
Er is een fout opgetreden.
Controleer of de scanner correct op de computer is aangesloten.
Controleer of de software van de scanner volledig is geïnstalleerd. Zie de Installatiehandleiding voor meer informatie over het installeren van de scannersoftware.
Er is papier vastgelopen in de scanner. Verwijder het vastgelopen papier uit de scanner. Zie Het papier loopt vast in de scanner.
Er worden verschillende pagina’s tegelijkertijd ingevoerd.
Zet de scanner uit en weer aan. Indien de aan-uit- en foutlampjes nog steeds knipperen, is er mogelijk een defect aan de scanner of moet de lichtbron ervan worden vervangen. Zie Contact opnemen met Epson Support voor meer informatie hierover.
Aan
Uit
Scannerdeksel staat open.

De scanner gaat niet aan

Controleer of de lichtnetadapter van de scanner goed is aangesloten op een werkend stopcontact.
Controleer of het stopcontact wel werkt. U kunt dit eventueel testen door de stekker van een ander apparaat in het stopcontact te steken en dat apparaat aan te zetten.

U kunt Epson Scan niet starten

Controleer of de scanner is ingeschakeld.
Zet computer en scanner uit en controleer vervolgens of de kabel tussen beide apparaten goed is aangesloten.
Gebruik de USB-kabel die bij de scanner werd geleverd of een kabel zoals opgegeven in USB-interface.
Probeer de scanner rechtstreeks op de USB-poort van de computer aan te sluiten of via slechts één USB-hub. De mogelijkheid bestaat dat de scanner niet goed werkt wanneer deze op de computer is aangesloten via meer dan één USB-hub.
Controleer of uw computer USB ondersteunt.
Controleer, als u gebruik maakt van een TWAIN-programma, of de correcte scanner is geselecteerd onder Scanner of Bron.
Indien u een upgrade hebt geïnstalleerd voor het besturingssysteem van uw computer, moet Epson Scan opnieuw worden geïnstalleerd. Verwijder Epson Scan zoals beschreven in De scansoftware verwijderen, en installeer Epson Scan vervolgens opnieuw zoals beschreven in de Installatiehandleiding.
Alleen voor Windows:
Controleer of onder Imaging-apparaten in het venster Device Manager (Apparaatbeheer) de naam van de scanner zonder vraagteken (?) of uitroepteken (!) wordt weergegeven. Indien naast de naam van de scanner een van deze tekens wordt weergegeven, of de scanner als Unknown (Onbekend) wordt weergegeven, verwijder Epson Scan dan zoals beschreven in De scansoftware verwijderen en installeer Epson Scan opnieuw zoals beschreven in de Installatiehandleiding.

De knop Start opent niet het gewenste programma

Controleer of Epson Scan en Epson Event Manager correct zijn geïnstalleerd.
Controleer of u een programma hebt toegewezen aan de scanknop. Zie Een programma toewijzen aan het lcd-schermmenu voor meer informatie hierover.
Mac OS X: Zorg er voor dat u bent aangemeld als de gebruiker die de scansoftware heeft geïnstalleerd. Andere gebruikers moeten eerst Epson Scanner Monitorstarten in de mapApplications (Programma’s)starten en vervolgens op de knop Start drukken om te scannen.