Het papier wordt niet correct ingevoerd

Het papier wordt niet ingevoerd
Er worden meerdere pagina's tegelijk ingevoerd
Vastgelopen papier
Papier niet goed geladen
Het papier wordt niet volledig uitgevoerd of komt gekreukt uit de printer

Het papier wordt niet ingevoerd

Verwijder de stapel papier en controleer het volgende:

• Het papier mag geen krullen of vouwen vertonen.

• Het papier mag niet te oud zijn. Zie de instructies bij het papier voor meer informatie.

• De stapel papier mag niet boven de pijl ( ) aan de binnenzijde van de linkerzijgeleider uitkomen.

• Het papier mag niet vastgelopen zijn in de printer. Verwijder zo nodig het vastgelopen papier.
    Zie Vastgelopen papier

• Alle speciale laadinstructies voor het papier moeten goed zijn opgevolgd. Laad het papier opnieuw.
    Zie Papier laden

Er worden meerdere pagina's tegelijk ingevoerd
  • De stapel papier mag niet boven de pijl ( ) aan de binnenzijde van de linkerzijgeleider uitkomen.

• De linkerzijgeleider moet tegen het papier aangeschoven zijn.

• Zorg ervoor dat het papier niet gekruld of gevouwen is. Is dit wel het geval, strijk het dan glad in tegenovergestelde richting.

• Verwijder de stapel papier en zorg ervoor dat het papier niet te dun is.
    Zie Papier

• Waaier de randen van de stapel papier los en plaats het papier vervolgens opnieuw.

• Als er te veel exemplaren van een bestand worden afgedrukt, controleer dan de instelling Exemplaren in de printerdriver als volgt, en controleer de instelling ook in de toepassing.
    Voor Windows controleert u de instelling Exemplaren in het venster Paginalay-out.
    Voor Mac OS X controleert u instelling Exemplaren in Aantal en pagina's in het dialoogvenster Druk af.
    Zie de online-Help van de printerdriver voor meer informatie.

Vastgelopen papier

Als er papier is vastgelopen in de printer, begint het foutlampje op het bedieningspaneel te knipperen. Misschien kunt u het vastgelopen papier verwijderen via het bedieningspaneel. Ga als volgt te werk.

Druk op een van de startknoppen  om het vastgelopen papier uit de printer te verwijderen. Ga naar de volgende stap als het vastgelopen papier niet uit de printer komt.

Als het papier vastzit in de buurt van de papiertoevoer of uitvoerlade, trekt u het voorzichtig naar buiten.

Als het papier binnen in de printer vastzit, drukt u op de knop On om de printer uit te zetten. Open de scannereenheid en verwijder al het papier uit het apparaat, inclusief alle eventuele losse stukken. Trek het papier niet achteruit, want dit kan de papiertoevoer beschadigen. Sluit de scannereenheid en zet de printer weer aan.

Na het verwijderen van het vastgelopen papier sluit u de scannereenheid en drukt u op de knop On en  Color Photo.

Leg een stapel papier in de papiertoevoer.

Opmerking:

Als u een los voorwerp niet zelf kunt verwijderen, gebruik dan niet veel kracht en haal de printer niet uit elkaar. Neem in dat geval contact op met uw leverancier.

Als het papier regelmatig vastloopt, controleert u het volgende:

• Het papier mag niet ruw, omgekruld of gekreukeld zijn.

• Het papier dat u gebruikt moet van goede kwaliteit zijn.

• Het papier moet met de afdrukzijde naar boven in de papiertoevoer zijn geplaatst.

• De stapel papier moet zijn uitgewaaierd voordat u deze in de printer hebt geladen.

• De stapel papier mag niet boven de pijl  op de linkerzijgeleider uitkomen.

• De linkerzijgeleider moet tegen het papier aangeschoven zijn.

• De printer moet op een vlakke, stabiele ondergrond staan die groter is dan de printer zelf. De printer werkt niet goed als hij scheef staat.

Papier niet goed geladen

Als u het papier te ver in de printer hebt gestoken, kan het papier niet goed in de printer worden gevoerd. Zet de printer uit en verwijder het papier voorzichtig. Zet de printer aan en laad het papier nu op de juiste wijze in de papiertoevoer.

Het papier wordt niet volledig uitgevoerd of komt gekreukt uit de printer
  • Als het papier niet volledig wordt uitgevoerd, drukt u op de knop  Stop, opent u de scannereenheid en verwijdert u het papier. Controleer ook de instelling van Papierformaat in uw toepassing of de printerinstellingen. Zie de online-Help voor meer informatie.

• Als het papier gekreukeld uit de printer komt, is het mogelijk vochtig of te dun. Laad een nieuwe stapel papier.

Opmerking:

Bewaar ongebruikt papier in de originele verpakking en op een droge plaats.