Problemen met de scansoftware

U kunt EPSON Scan niet starten
De scansoftware werkt niet optimaal
Het scannen duurt lang

Opmerking:

Sommige instellingen van EPSON Scan worden niet weergegeven of kunnen niet worden gebruikt op basis van de mogelijkheden van uw scanner of andere geselecteerde instellingen.

U kunt EPSON Scan niet starten
  • Controleer of de scanner is aangezet met de aan-uitknop .

• Zet de computer en scanner uit. Controleer vervolgens of de USB-kabel tussen beide apparaten goed is aangesloten.

• De mogelijkheid bestaat dat de scanner niet goed werkt wanneer uw computer stand-by staat. Start EPSON Scan opnieuw en probeer opnieuw te scannen.

• De mogelijkheid bestaat dat de scanner niet goed werkt na een upgrade van uw besturingssysteem zonder EPSON Scan opnieuw te installeren. Zie Scansoftware verwijderen voor meer informatie over het verwijderen en opnieuw installeren van de software.

• Controleer in Apparaatbeheer (Device Manager) van Windows of de naam van uw scanner onder Imaging-apparaten (Imaging devices) zonder vraagteken (?) of uitroepteken (!) wordt weergegeven. Maak de installatie van EPSON Scan ongedaan (zie De installatie van EPSON Scan ongedaan maken) als de scanner wordt weergegeven met een vraagteken of uitroepteken of als onbekend apparaat. Installeer EPSON Scan vervolgens opnieuw volgens de instructies op de poster Hier beginnen.

De scansoftware werkt niet optimaal
  • Controleer of uw computer voldoende geheugen heeft en beantwoordt aan alle systeemvereisten die uw software stelt. Raadpleeg de documentatie van uw software en computer voor meer informatie.

• Controleer in Windows of uw scanner meer dan eens vermeld staat in het onderdeel Scanners en camera's (Scanners and Cameras). Ga op een van de volgende manieren te werk:

Windows XP en Me:
    Dubbelklik in het Configuratiescherm (Control Panel) op het pictogram Scanners en camera's (Scanners and Cameras). Verwijder het pictogram van uw scanner en installeer EPSON Scan vervolgens opnieuw volgens de instructies op de poster Hier beginnen.

Windows 98 en 2000:
    Dubbelklik in het Configuratiescherm (Control Panel) op het pictogram Scanners en camera's (Scanners and Cameras). Verwijder uw scanner uit de lijst met geïnstalleerde apparatuur en installeer EPSON Scan vervolgens opnieuw volgens de instructies op de poster Hier beginnen.

• De mogelijkheid bestaat dat de scanner niet goed werkt wanneer uw computer stand-by staat. Start EPSON Scan opnieuw en probeer opnieuw te scannen.

• De mogelijkheid bestaat dat de scanner niet goed werkt na een upgrade van uw besturingssysteem zonder EPSON Scan opnieuw te installeren. Zie Scansoftware verwijderen voor meer informatie over het verwijderen en opnieuw installeren van de software.

Het scannen duurt lang

Gebruik voor het scannen een lagere waarde bij Resolutie. Het scannen gaat dan sneller. Zie Scanresolutie selecteren voor instructies.