Afdrukken / Afdrukkwaliteit verbeteren

De printkop uitlijnen

Voor Windows
Voor Mac OS 8.6 tot 9.x
Voor Mac OS X
De knoppen op het bedieningspaneel gebruiken

Als verticale lijnen niet goed worden uitgelijnd of u horizontale strepen ziet, kunt u dit probleem vanaf uw computer oplossen met het hulpprogramma Printkop uitlijnen. Raadpleeg het betreffende gedeelte hierna.

Opmerking:
Druk tijdens het afdrukken van een uitlijningspatroon niet op de Stop-knop om het afdrukken te annuleren.

Voor Windows

Om de printkop uit te lijnen met het hulpprogramma Printkop uitlijnen, gaat u als volgt te werk.

Zorg ervoor dat de papiertoevoer papier van A4- of Letter-formaat bevat.

Controleer of het apparaat aanstaat en het foutlampje ! niet brandt.

Open de printersoftware.
De printersoftware voor Windows openen

Klik op het tabblad Hulpprogramma's en vervolgens op de knop Printkop uitlijnen.

Volg de instructies op het scherm om de printkop uit te lijnen.

[Boven]

Voor Mac OS 8.6 tot 9.x

Om de printkop uit te lijnen met het hulpprogramma Printkop uitlijnen, gaat u als volgt te werk.

Zorg ervoor dat de papiertoevoer papier van A4- of Letter-formaat bevat.

Controleer of het apparaat aanstaat en het foutlampje ! niet brandt.

Open het afdrukvenster of het dialoogvenster voor de pagina-instelling.
De printersoftware voor Mac OS 8.6 en 9.x openen

Klik op de pictogramknop  Hulpprogramma's en vervolgens op de knop Printkop uitlijnen.

Volg de instructies op het scherm om de printkop uit te lijnen.

[Boven]

Voor Mac OS X

Om de printkop uit te lijnen met het hulpprogramma Printkop uitlijnen, gaat u als volgt te werk.

Zorg ervoor dat de papiertoevoer papier van A4- of Letter-formaat bevat.

Controleer of het apparaat aanstaat en het foutlampje ! niet brandt.

Open het dialoogvenster EPSON Printer Utility.
De printersoftware voor Mac OS X openen

Klik op de knop Printkop uitlijnen in het dialoogvenster dat verschijnt.

Volg de instructies op het scherm om de printkop uit te lijnen.

[Boven]

De knoppen op het bedieningspaneel gebruiken

Om de printkop uit te lijnen via het bedieningspaneel gaat u als volgt te werk.

Zorg ervoor dat de papiertoevoer papier van A4- of Letter-formaat bevat.

Controleer of het apparaat aanstaat en het foutlampje ! niet brandt.

Druk op de Setup-knop om de setupmodus in te schakelen.

Druk op de knop A of de selectieknoppen / totdat 6.Kopuitlijning in het display verschijnt en druk vervolgens op de knop   Kleur. De uitlijningspatronen worden afgedrukt.

Bekijk de patronen. Zoek het paar verticale lijnen dat wordt uitgelijnd in het eerste patroon en voer met behulp van de cijfertoetsen het nummer in. Druk ten slotte op de knop Kleur.

Het volgende patroonnummer verschijnt. Ga voor het tweede tot en met vijfde patroon op dezelfde manier te werk als bij het eerste patroon.

Wanneer alle uitlijningspatronen zijn ingesteld, verschijnt Kopuitlijning in het display. Als u wilt doorgaan met het uitlijnen van de printkop, drukt u op de knop Kleur om de patronen opnieuw af te drukken. Druk anders op de Stop-knop .

Opmerking:
Ook wanneer u op de Stop-knop drukt, blijven de bij stap 5 opgegeven instellingen bewaard.

Bekijk de patronen. Zoek het paar horizontale balken zonder donkere of lichte streep ertussen en selecteer het nummer van het paar met de cijfertoetsen.

Druk op de knop Kleur om uw selectie vast te leggen.

Als u wilt doorgaan met het uitlijnen van de printkop, drukt u op de knop Kleur om de uitlijningspatronen af te drukken en herhaal stap 7 en 8. Als u wilt stoppen met uitlijnen, drukt u op de Stop-knop .

Nadat u alle patronen hebt ingesteld, is het uitlijnen van de printkop voltooid.