Onderhoud / De software updaten en verwijderen

De installatie van EPSON Scan ongedaan maken

Voor Windows
Voor Macintosh

Opmerking:
  • Ook het dialoogvenster van het EPSON-installatieprogramma biedt een optie voor het verwijderen van EPSON Scan. U kunt dit dialoogvenster openen door de cd-rom met de software in de cd-romlezer te plaatsen.
  • Om software te kunnen verwijderen onder Windows 2000 moet u zich aanmelden als gebruiker met beheerdersrechten (een gebruiker uit de groep Administrators).
  • Om software te kunnen verwijderen onder Windows XP moet u zich aanmelden met een beheerdersaccount. U kunt geen software verwijderen als u als beperkte gebruiker bent aangemeld.

Zet het apparaat uit en koppel het los van de computer.

Dubbelklik in het Configuratiescherm (Control Panel) van Windows op het pictogram Software (Add/Remove Programs) (voor gebruikers van Windows Me, 98 of 2000) of op het pictogram Add or Remove Programs (voor gebruikers van Windows XP).

Selecteer EPSON Scan in de lijst en klik vervolgens op Toevoegen/Verwijderen (Add/Remove) (voor gebruikers van Windows Me of 98) of Wijzigen/verwijderen (Change/Remove) (voor gebruikers van Windows XP of 2000).

Er verschijnt een dialoogvenster waarin u wordt gevraagd de verwijdering te bevestigen. Klik op Ja (Yes).

Volg de instructies op het scherm.

Klik op Voltooien (Finish) om het verwijderproces te voltooien. In sommige gevallen zult u worden gevraagd de computer opnieuw te starten. Selecteer Ja, ik wil mijn computer nu opnieuw opstarten. (Yes, I want to restart my computer now) en klik op Voltooien (Finish).

[Boven]

Voor Macintosh

Voor Mac OS 8.6 tot 9.x

Schakel uw Macintosh in en plaats de cd-rom met software in de cd-romlezer.

Dubbelklik op de map EPSON Scan en vervolgens op het pictogram van de EPSON Scan Installer in de map met de taal van uw keuze.

Klik op Accepteer (Accept). Het dialoogvenster van het installatieprogramma verschijnt.

Selecteer Maak installatie ongedaan (Uninstall) in het menu linksboven in het scherm en klik op Maak installatie ongedaan (Uninstall).

Voor Mac OS X

Schakel uw Macintosh in en plaats de cd-rom met software in de cd-romlezer.

Dubbelklik op de map Mac OS X-driver.

Dubbelklik op de map EPSON Scan en vervolgens op de map met de taal van uw keuze.

Dubbelklik op de map van het programma dat u wilt verwijderen en dubbelklik vervolgens op het pictogram van het installatieprogramma.

Als het autorisatievenster wordt weergegeven, klikt u op het sleutelpictogram, voert u de naam en het wachtwoord van de beheerder in, klikt u op OK en vervolgens op Ga door (Continue).

Klik op Accepteer (Accept). Het dialoogvenster van het installatieprogramma verschijnt.

Selecteer Maak installatie ongedaan (Uninstall) in het menu linksboven in het scherm en klik op Maak installatie ongedaan (Uninstall).