Veiligheidsvoorschriften

Bij het installeren van het apparaat
Bij het gebruik van het apparaat
Bij het hanteren van cartridges
Een plaats kiezen voor het apparaat
Bij gebruik van het display
Waarschuwingen, Voorzorgsmaatregelen en Opmerkingen

Lees deze voorschriften zorgvuldig door voordat u het apparaat in gebruikt neemt. Neem ook alle waarschuwingen en voorschriften die op het apparaat zelf staan in acht.

Bij het installeren van het apparaat

• Blokkeer of bedek de openingen in het apparaat niet.

• Gebruik alleen het type stroombron dat op de achterzijde van het apparaat staat aangegeven.

• Zorg ervoor dat het netsnoer voldoet aan de relevante plaatselijke veiligheidsnormen.

• Sluit alle apparatuur aan op goed geaarde stopcontacten. Gebruik geen stopcontacten in dezelfde groep als airconditioners of andere grote stroomverbruikers die regelmatig worden in- en uitgeschakeld.

• Gebruik geen stopcontacten die met een wandschakelaar of een automatische timer kunnen worden in- en uitgeschakeld.

• Plaats het hele computersysteem uit de buurt van apparaten die elektromagnetische storingen kunnen veroorzaken, zoals luidsprekers en basisstations van draagbare telefoons.

• Gebruik geen beschadigd of gerafeld netsnoer.

• Als u bij het apparaat gebruikmaakt van een verlengsnoer, zorg dan dat het totale amperage van de apparaten die via het verlengsnoer zijn aangesloten niet meer bedraagt dan het voor het verlengsnoer toegestane amperage. Zorg er bovendien voor dat het totaal van de ampèrewaarden van alle apparaten die zijn aangesloten op het wandstopcontact niet hoger is dan de maximumwaarde die is toegestaan voor het stopcontact.

• Probeer het apparaat nooit zelf te repareren.

• Haal in de volgende gevallen de stekker uit het stopcontact en doe een beroep op een onderhoudstechnicus:

Als het netsnoer of de stekker beschadigd is, als er vloeistof in het apparaat is gekomen, als het apparaat is gevallen of als de behuizing beschadigd is, als het apparaat niet normaal werkt of als er een duidelijke wijziging in de prestaties optreedt.

• Als u het apparaat in Duitsland gebruikt, moet u rekening houden met het volgende: de installatie van het gebouw moet beschikken over een stroomonderbreker van 10/16 A om het apparaat te beschermen tegen kortsluiting en stroompieken.

Opmerking voor Duitstalige gebruikers:
Bei Anschluss des Druckers an die Stromversorgung muss sichergestellt werden, dass die Gebäudeinstallation mit einer 10 A- oder 16 A-Sicherung abgesichert ist.

Bij het gebruik van het apparaat

• Verwijder de stekker van het apparaat uit het stopcontact voordat u het apparaat schoonmaakt. Maak voor het reinigen alleen gebruik van een vochtig doekje. Reinig het apparaat niet met vloeibare schoonmaakmiddelen.

• Steek geen voorwerpen in de sleuven van het apparaat.

• Zorg ervoor dat u geen vloeistoffen op het apparaat morst.

• Steek uw hand niet in het apparaat en raak de cartridges niet aan tijdens het afdrukken.

• Verplaats de printkop niet met de hand. Hierdoor kan het apparaat worden beschadigd.

• Gebruik altijd de Aan-knop om het apparaat uit te zetten. Als u op deze knop drukt, knippert het Aan-lampje kort en gaat dan uit. Zet het apparaat niet uit en trek de stekker niet uit het stopcontact terwijl het Aan-lampje nog knippert. Het loopstuk van de scanner moet vergrendeld worden met de transportvergrendeling.

• Controleer voordat u het apparaat vervoert of de printkop zich in de uitgangspositie bevindt (uiterst rechts) en de cartridges aanwezig zijn. Het loopstuk van de scanner moet vergrendeld worden met de transportvergrendeling.

• Laat de cartridges gewoon in het apparaat zitten. Als u de cartridges verwijdert, kan de printkop indrogen, waardoor afdrukken niet meer mogelijk is.

Bij het hanteren van cartridges

• Houd cartridges buiten het bereik van kinderen. Zorg ervoor dat kinderen niet uit de cartridges drinken of op een andere wijze in aanraking komen met de cartridges.

• Schud de nieuwe cartridge vier of vijf keer voordat u de verpakking opent.

• Schud cartridges niet nadat u deze uit de verpakking hebt gehaald. Dit kan lekken veroorzaken.

• Wees voorzichtig met gebruikte cartridges. Er kan inkt rond de inkttoevoer kleven. Als u inkt op uw huid krijgt, wast u de plek grondig met water en zeep. Als u inkt in uw ogen krijgt, moet u uw ogen onmiddellijk uitspoelen met water. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u ondanks grondig spoelen problemen krijgt met uw ogen of nog steeds ongemak ondervindt.

• Verwijder of scheur het blauwe label op de cartridge niet. Hierdoor kan lekkage ontstaan.

• Installeer een cartridge meteen nadat u deze uit de verpakking hebt genomen. Als u een cartridge langere tijd buiten de verpakking bewaart voordat u deze gebruikt, kan dit de afdrukkwaliteit negatief beïnvloeden.

• Gebruik geen cartridge waarvan de uiterste houdbaarheidsdatum op de verpakking is verstreken. U krijgt de beste resultaten als u de cartridges verbruikt binnen zes maanden na installatie.

• Haal cartridges niet uit elkaar en probeer ze niet opnieuw te vullen. Hierdoor kan de printkop beschadigd raken.

• Laat cartridges voor gebruik ten minste drie uur op kamertemperatuur komen.

• Bewaar cartridges op een koele, donkere plaats.

• Telkens wanneer u een cartridge installeert wordt er een kleine hoeveelheid inkt verbruikt omdat het apparaat automatisch een controle van de spuitkanaaltjes uitvoert.

• Raak de groene chip op de zijkant van de cartridge niet aan. Dit kan de normale werking schaden.

• De chip op deze cartridge bevat gegevens over de cartridge, zoals de hoeveelheid inkt die de cartridge nog bevat. Hierdoor kunt u de cartridge probleemloos verwijderen en opnieuw installeren. Telkens wanneer u een cartridge installeert wordt er echter een kleine hoeveelheid inkt verbruikt omdat het apparaat automatisch een controle van de spuitkanaaltjes uitvoert.

• Als u een cartridge verwijdert voor later gebruik, dient u de inkttoevoer te beschermen tegen vuil en stof. Bewaar de cartridge in dezelfde omgeving als het apparaat. Een ventieltje in de inkttoevoer maakt een deksel of stop overbodig, maar de inkt kan wel vlekken geven op voorwerpen die tegen dit deel van de cartridge komen. Raak de inkttoevoer of het gebied eromheen niet aan.

• Bewaar ongeopende cartridges met de bodem van de verpakking naar beneden.

Een plaats kiezen voor het apparaat

• Plaats het apparaat niet op locaties die onderhevig zijn aan schokken en trillingen, op een onstabiele ondergrond of in de buurt van een radiator of warmtebron.

• Plaats het apparaat op een vlakke, stabiele ondergrond die rondom groter is dan het apparaat. Laat als u het apparaat bij een muur plaatst meer dan 10 cm vrij tussen de achterkant van het apparaat en de muur. Het apparaat werkt niet goed als hij scheef staat.

• Vermijd plaatsen met sterke temperatuurschommelingen of vochtige plaatsen. Houd het apparaat ook uit de buurt van direct zonlicht, sterk licht of warmtebronnen.

• Zorg ervoor dat aan de voorkant van het apparaat voldoende ruimte is voor het papier dat wordt uitgevoerd.

• Zorg er bij opslag of transport van het apparaat voor dat deze niet gekanteld, verticaal of ondersteboven wordt gehouden. Anders kan er inkt uit de cartridge lekken.

• Laat rondom het apparaat voldoende ruimte vrij voor een goede ventilatie.

• Zet het apparaat in de buurt van een wandcontactdoos waar u de stekker gemakkelijk uit het stopcontact kunt halen.

Opmerking voor Franstalige gebruikers:
Placez l'imprimante près d'une prise de contacte où la fiche peut être débranchée facilement.

Bij gebruik van het display

• Reinig het display alleen met een droge, zachte doek. Gebruik geen vloeistof of chemische reinigingsmiddelen.

• Neem contact op met uw leverancier als het display beschadigd is.

• Als het vloeibare kristal uit het display op uw handen lekt, wast u deze grondig met water en zeep. Als u de vloeistof in uw ogen krijgt, spoelt u deze onmiddellijk met water. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u ondanks grondig spoelen hinder blijft ondervinden of problemen hebt met zien.

ENERGY STAR®

Als ENERGY STAR®-partner heeft EPSON bepaald dat dit product voldoet aan de richtlijnen voor efficiënt energiegebruik conform de ENERGY STAR®-normen.

Het International ENERGY STAR® Office Equipment Program is een vrijwillige samenwerking tussen fabrikanten van computer- en kantoorapparatuur ter bevordering van de ontwikkeling van energiebesparende computers, beeldschermen, printers, faxapparaten, kopieerapparaten en scanners om zo de luchtvervuiling door stroomopwekking terug te dringen.

Waarschuwingen, Voorzorgsmaatregelen en Opmerkingen

Waarschuwingen
moet u zorgvuldig in acht nemen om lichamelijk letsel te voorkomen.

Voorzorgsmaatregelen
worden aangegeven met "Let op"; u moet ze naleven om schade aan het apparaat te voorkomen.