Afdrukken / Afdrukkwaliteit verbeteren

De spuitkanaaltjes van de printkop controleren

Het hulpprogramma Spuitkanaaltjes controleren gebruiken
De knoppen op het bedieningspaneel gebruiken

Als uw afdrukken opeens vager worden of als er puntjes in de afgedrukte afbeelding ontbreken, controleert u eerst de spuitkanaaltjes van de printkop.

U kunt de spuitkanaaltjes van de printkop vanaf uw computer controleren met het hulpprogramma Spuitkanaaltjes controleren of rechtstreeks vanaf het bedieningspaneel van het apparaat.

Opmerking:
Gebruik het hulpprogramma Spuitkanaaltjes controleren niet terwijl het apparaat bezig is met afdrukken, omdat het afdrukken dan niet goed verloopt.

Het hulpprogramma Spuitkanaaltjes controleren gebruiken

Raadpleeg het gedeelte dat van toepassing is op uw systeem voor het gebruik van het hulpprogramma Spuitkanaaltjes controleren.

Voor Windows

Volg de onderstaande instructies om het hulpprogramma Spuitkanaaltjes controleren te gebruiken.

Zorg ervoor dat de papiertoevoer papier van A4- of Letter-formaat bevat.

Controleer of het apparaat aanstaat en het Fout-lampje niet brandt.

Open de printersoftware.
De printersoftware voor Windows openen

Klik op het tabblad Hulpprogramma's en vervolgens op de knop Spuitkanaaltjes controleren.

Volg de instructies op het scherm.

Voor Mac OS 8.6 tot 9.x

Volg de onderstaande instructies om het hulpprogramma Spuitkanaaltjes controleren te gebruiken.

Zorg ervoor dat de papiertoevoer papier van A4- of Letter-formaat bevat.

Controleer of het apparaat aanstaat en het Fout-lampje niet brandt.

Open het afdrukvenster of het dialoogvenster voor de pagina-instelling.
De printersoftware voor Mac OS 8.6 en 9.x openen

Klik op de pictogramknop Hulpprogramma's  en vervolgens op de knop Spuitkanaaltjes controleren in het dialoogvenster dat verschijnt.

Volg de instructies op het scherm.

Voor Mac OS X

Volg de onderstaande instructies om het hulpprogramma Spuitkanaaltjes controleren te gebruiken.

Zorg ervoor dat de papiertoevoer papier van A4- of Letter-formaat bevat.

Controleer of het apparaat aanstaat en het Fout-lampje niet brandt.

Open het dialoogvenster EPSON Printer Utility.
De printersoftware voor Mac OS X openen

Selecteer dit apparaat en klik op OK in het venster Printers (Printer List).

Klik op de knop Spuitkanaaltjes controleren in het dialoogvenster dat verschijnt.

Volg de instructies op het scherm.

[Boven]

De knoppen op het bedieningspaneel gebruiken

Om de spuitkanaaltjes van de printkop te controleren via het bedieningspaneel gaat u als volgt te werk.

Zorg ervoor dat de papiertoevoer papier van A4- of Letter-formaat bevat.

Controleer of het apparaat aanstaat en het Fout-lampje niet brandt.

Druk op een van de Menu-knoppen totdat Kanaaltjescontr. in het display verschijnt en druk vervolgens op de knop  voor het maken van kleurkopieën.

Hieronder ziet u enkele voorbeelden.

Het apparaat werkt normaal

De printkop moet worden schoongemaakt

Als de kwaliteit niet goed is, is er iets mis met het apparaat. Mogelijk is er sprake van een verstopt spuitkanaaltje of een onjuist uitgelijnde printkop. Zie De printkop reinigen voor meer informatie over het reinigen van de printkop.