Problemen bij het starten van het scannen

Controleer het statuslampje en verzeker dat het product voor het scannen gereed staat.
Controleer of de kabels goed op het product en een normaal functionerend stopcontact zijn aangesloten.
U kunt eventueel testen of de netadapter van het product in orde is, door de stekker van een ander apparaat in het stopcontact te steken en dat apparaat aan te zetten.
Zet het product en de computer uit en controleer vervolgens of de kabel tussen beide apparaten goed is aangesloten.
Zorg ervoor dat indien een lijst met scanners verschijnt, u het juiste product selecteert wanneer u begint met scannen.

Windows:
Wanneer u Epson Scan start met gebruik van het pictogram EPSON Scan en de lijst Select Scanner (Selecteer scanner) wordt getoond, kies dan beslist het model van uw product.

Mac OS X:
Wanneer u Epson Scan start vanaf de map Applications (Programma's) en de lijst Select Scanner (Selecteer scanner) wordt getoond, kies dan beslist het model van uw product.
Probeer het product rechtstreeks aan te sluiten op de USB-poort van de computer of via slechts één USB-hub. De mogelijkheid bestaat dat het product niet goed werkt wanneer deze op de computer is aangesloten via meer dan één USB-hub. Als het probleem niet verdwijnt, probeert u het product rechtstreeks op de computer aan te sluiten.
Indien er meer dan een product met uw computer is verbonden, werkt het mogelijk niet. Verbind uitsluitend het product dat u wilt gebruiken en probeer vervolgens opnieuw te scannen.
Indien de software voor het scannen onjuist functioneert, verwijder dan de software en installeer vervolgens opnieuw als beschreven in de gedrukte handleiding.
Klik voor details op het tabblad Afdrukken in de rechterbovenhoek van de Gebruikershandleiding. Klik vervolgens op De software gebruiken en De printersoftware verwijderen.

Gebruik van de automatische documentinvoer (ADF)

Indien de documentklep of ADF-afdekking open is, moet u deze sluiten en opnieuw proberen te scannen.
Controleer dat u Office Mode (Kantoormodus) of Professional Mode (Professionele modus) heeft geselecteerd in Epson Scan.
Controleer of de kabels goed op het product en een normaal functionerend stopcontact zijn aangesloten.

Gebruik van de knop

Opmerking:
Afhankelijk van het product, kan de scanmodus mogelijk niet met gebruik van de knop worden geactiveerd.
Controleer of u een programma heeft toegewezen aan de knop.
 Epson Event Manager
Controleer of Epson Scan enEpson Event Manager goed zijn geïnstalleerd.
Indien u op de knop Keep Blocking (Blijven blokkeren) heeft geklikt in het venster Windows Security Alert (Windows beveiligigingswaarschuwing) tijdens of na het installeren van de Epson Software, moet u Epson Event Manager deblokkeren.
 Deblokkeren van Epson Event Manager
Mac OS X:
Zorg er voor dat u bent aangemeld als de gebruiker die de software voor het scannen heeft geïnstalleerd. Andere gebruikers moeten eerst Epson Scanner Monitor in de map Applications (Programma’s) starten en vervolgens op een knop drukken om te scannen.

Deblokkeren van Epson Event Manager

Klik op Start of de startknop en wijs vervolgens naar Control Panel (Configuratiescherm).
Ga op een van de volgende manieren te werk.
Windows 7:
Selecteer System and Security (Systeem en veiligheid).
Windows Vista:
Selecteer Security (Veiligheid).
Windows XP:
Selecteer Security Center (Veiligheidscentrum).
Ga op een van de volgende manieren te werk.
Windows 7 en Windows Vista:
Selecteer Allow a program through Windows Firewall (Toegang van een programma via Windows Firewall toestaan).
Windows XP:
Selecteer Windows Firewall.
Ga op een van de volgende manieren te werk.
Windows 7:
Controleer dat het EEventManager Application vakje is aangevinkt in de lijstAllowed programs and features (Toegestane programma's en functies).
Windows Vista:
Klik op het tabblad Exceptions (Uitzonderingen) en controleer vervolgens dat het vakje voor EEventManager Application is aangevinkt in de lijst Program or port (Programma of poort).
Windows XP:
Klik op het tabblad Exceptions (Uitzonderingen) en controleer vervolgens dat het vakje voor EEventManager Application is aangevinkt in de lijst Programs and Service (Programma's en services).
Klik op OK.

Gebruik van andere scansoftware dan de Epson Scan driver

Controleer als u gebruik maakt van TWAIN-programma's zoals Adobe Photoshop Elements, of de correcte scanner is geselecteerd onder Scanner of Bron.
Indien u geen TWAIN-scanprogramma's als Adobe Photoshop Elements kunt gebruiken, moet u het TWAIN-scanprogramma verwijderen en vervolgens weer installeren.
 De software verwijderen