Diverse afdrukproblemen

Onjuiste of verminkte tekens

Verwijder eventuele onderbroken taken uit de Windows Spooler (Windows-spooler). (Windows)
Zie Afdrukken annuleren
Zet de printer en de computer uit. Controleer of de interfacekabel van de printer goed is aangesloten.
Verwijder de printerdriver en installeer de driver vervolgens opnieuw.
Zie De printersoftware verwijderen

Onjuiste marges

Controleer de instellingen van de marges in uw toepassing. Zorg ervoor dat de marges binnen het afdrukgebied van de pagina vallen.
Klik voor meer informatie over het afdrukgebied op het tabblad Bijlage in de rechterbovenhoek van het venster van de Gebruikershandleiding. Klik vervolgens op Productinformatie en Technische specificaties.
Zorg ervoor dat de instellingen in de printerdriver geschikt zijn voor het papierformaat dat u gebruikt.
Voor Windows: controleer het venster Main (Hoofdgroep).
Voor Mac OS X: controleer het dialoogvenster Page Setup (Pagina-instelling) of het dialoogvenster Print (Afdrukken).
Zie de online-Help van de printerdriver voor meer informatie.
Verwijder de printerdriver en installeer de driver vervolgens opnieuw.
Zie De printersoftware verwijderen

Afdruk is enigszins scheef

Als Fast Economy (Snel en zuinig) is geselecteerd bij Quality (Kwaliteit) in het venster Main (Hoofdgroep) van de printerdriver (Windows) of bij Print Quality (Afdrukkwaliteit) in Print Settings (Printerinstellingen) (Mac OS X), wijzigt u deze instelling in Normal (Normaal), Fine (Fijn) of Quality (Kwaliteit).
Controleer of het papier correct in de papiercassette is geplaatst.
Zie Papier laden

Omgekeerd beeld

In Windows schakelt u het selectievakje Mirror Image (Spiegel afbeelding) uit in het venster More Options (Meer opties) van de printerdriver of schakelt u de instelling Mirror Image (Spiegel afbeelding) uit in de toepassing waarmee u bezig bent.
Voor Mac OS X: schakel het selectievakje Mirror Image (Spiegel afbeelding) bij Print Settings (Printerinstellingen) in het dialoogvenster Print (Afdrukken) van de printerdriver uit of schakel de instelling Mirror Image (Spiegel afbeelding) uit in de toepassing.
Zie de online-Help van de printerdriver of van de toepassing voor instructies.
Verwijder de printerdriver en installeer de driver vervolgens opnieuw.
Zie De printersoftware verwijderen

Lege pagina's

Zorg ervoor dat de instellingen in de printerdriver geschikt zijn voor het papierformaat dat u gebruikt.
Voor Windows: controleer het venster Main (Hoofdgroep).
Voor Mac OS X: controleer het dialoogvenster Page Setup (Pagina-instelling) of het dialoogvenster Print (Afdrukken).
Zie de online-Help van de printerdriver voor meer informatie.
In Windows controleert u de instelling Skip Blank Page (Lege pagina overslaan) door te klikken op de knop Extended Settings (Extra instellingen) in het venster Maintenance (Hulpprogramma's) van de printerdriver.
In Mac OS X 10.5 of hoger selecteert u On (Aan) bij Skip Blank Page (Lege pagina overslaan). U geeft Skip Blank Page (Lege pagina overslaan) weer door achtereenvolgens deze menu's te selecteren: System Preference (Systeemvoorkeuren), Print & Fax (Afdrukken en faxen), uw printer (in de lijst Printers), Options & Supplies (Opties en toebehoren) en Driver (Besturingsbestand).
In Mac OS X 10.4 controleert u de instelling Skip Blank Page (Lege pagina overslaan) bij Extension Settings (Geavanceerde instellingen) in het dialoogvenster Print (Afdrukken) van de printerdriver.
Als deze optie is geselecteerd, komen er geen lege pagina's uit de printer.
Verwijder de printerdriver en installeer de driver vervolgens opnieuw.
Zie De printersoftware verwijderen
Voer na het uitproberen van een of meer van deze oplossingen een printercontrole uit om het resultaat te controleren.

De afdrukzijde bevat vlekken of vegen

Strijk het papier glad of buig het een beetje om in de tegenovergestelde richting als het is omgekruld in de richting van de afdrukzijde.
In Windows schakelt u het selectievakje High Speed (Hoge snelheid) uit in het venster More Options (Meer opties) van de printerdriver. Zie de online-Help voor meer informatie.
In Mac OS X 10.5 of hoger selecteert u Off (Uit) bij High Speed Printing (Afdrukken met hoge snelheid). U geeft High Speed Printing (Afdrukken met hoge snelheid) weer door achtereenvolgens deze menu's te selecteren: System Preferences (Systeemvoorkeuren), Print & Fax (Afdrukken en faxen), uw printer (in de lijst Printers), Options & Supplies (Opties en toebehoren) en Driver (Besturingsbestand).
In Mac OS X 10.4 schakelt u High Speed Printing (Afdrukken met hoge snelheid) uit in Extension Settings (Geavanceerde instellingen) in het dialoogvenster Print (Afdrukken) van de printerdriver.
Maak enkele kopieën zonder document op de glasplaat te leggen.
Verwijder de printerdriver en installeer de driver vervolgens opnieuw.
Zie De printersoftware verwijderen

Afdrukken verloopt te traag

Zorg ervoor dat de papiersoort die is geselecteerd in de printerdriver overeenkomt met het type papier dat zich in de papiertoevoer van de printer bevindt.
Zie Het juiste papiertype selecteren
In Windows kiest u een lagere Quality (Kwaliteit) in het venster Main (Hoofdgroep) van de printerdriver.
In Mac OS X kiest u een lagere Print Quality (Afdrukkwaliteit) in het dialoogvenster Print Settings (Printerinstellingen) in het dialoogvenster Print (Afdrukken) van de printerdriver.
Zie De printerdriver voor Windows openen
Zie De printerdriver voor Mac OS X openen
In Mac OS X 10.5 of hoger selecteert u On (Aan) bij High Speed Printing (Afdrukken met hoge snelheid). U geeft High Speed Printing (Afdrukken met hoge snelheid) weer door achtereenvolgens deze menu's te selecteren: System Preference (Systeemvoorkeuren), Print & Fax (Afdrukken en faxen), uw printer (in de lijst Printers), Options & Supplies (Opties en toebehoren) en Driver (Besturingsbestand).
In Mac OS X 10.4 controleert u de instelling bij High Speed Printing (Afdrukken met hoge snelheid) in Extension Settings (Geavanceerde instellingen) in het dialoogvenster Print (Afdrukken) van de printerdriver.
Sluit alle toepassingen die niet echt nodig zijn.
Als u gedurende langere tijd onafgebroken afdrukt, kan hef afdrukken erg lang duren. Zo wordt de afdruksnelheid verminderd en wordt voorkomen dat het afdrukmechanisme warmloopt en beschadigd raakt. Als dit gebeurt, kunt u wel doorgaan met afdrukken, maar wij raden u aan om te stoppen en de printer dertig minuten te laten afkoelen met de stroom ingeschakeld. (Met de stroom uit is een goed herstel niet mogelijk.) Wanneer u opnieuw begint, wordt weer op normale snelheid afgedrukt.
Verwijder de printerdriver en installeer de driver vervolgens opnieuw.
Zie De printersoftware verwijderen
Raadpleeg het hierna genoemde gedeelte als u alle hiervoor beschreven oplossingen hebt geprobeerd zonder enig succes: