De printersoftware verwijderen

Mogelijk moet u de printersoftware verwijderen en opnieuw installeren om bepaalde problemen op te lossen of bij een upgrade van het besturingssysteem.

Voor Windows

Opmerking:
In Windows 7 enVista hebt u een beheerdersaccount en het bijbehorende wachtwoord nodig als u bent aangemeld als standaardgebruiker.
In Windows XP moet u zich aanmelden met de account van een Computer Administrator (Computerbeheerder).
Zet het apparaat uit.
Trek de interfacekabel van het apparaat uit de computer.
Ga op een van de volgende manieren te werk.
Windows 7, en Vista: Klik op de knop Start en selecteer Control Panel (Configuratiescherm).
Windows XP: Klik op Start en selecteer Control Panel (Configuratiescherm).
Ga op een van de volgende manieren te werk.
Windows 7 en Vista: Klik op Uninstall a program (Een programma verwijderen) in de categorie Programs (Programma's).
Windows XP: Dubbelklik op het pictogram Add or Remove Programs (Programma's installeren of verwijderen).
Selecteer in de weergegeven lijst de software die u wilt verwijderen, zoals de driver van uw apparaat en de toepassing.
Ga op een van de volgende manieren te werk.
Windows 7: Klik op Uninstall/Change (Verwijderen/wijzigen) of Uninstall (Verwijderen).
Windows Vista: Klik op Uninstall/Change (Verwijderen/wijzigen) of Uninstall (Verwijderen) en klik op Continue (Doorgaan) in het venster User Account Control (Gebruikersaccountbeheer).
Windows XP: Klik opChange/Remove (Wijzigen/verwijderen) of Remove (Verwijderen).
Opmerking:
Als u in stap 5 hebt gekozen voor het verwijderen van de printerdriver van uw apparaat, selecteer dan het pictogram van het apparaat en klik vervolgens op OK.
Wanneer een bevestigingsvenster wordt weergegeven, klikt u op Yes (Ja) of Next (Volgende).
Volg de instructies op het scherm.
In sommige gevallen wordt u gevraagd om de computer opnieuw te starten. Als dit gebeurt, selecteer dan I want to restart my computer now (De computer opnieuw opstarten) en klik op Finish (Voltooien).

Voor Mac OS X

Opmerking:
Als u de printersoftware wilt verwijderen, moet u Uninstall Center downloaden.
Ga naar:
http://www.epson.com
Selecteer het ondersteuningsgedeelte van uw lokale Epson-website.
Als u toepassingen wilt verwijderen, moet u zich aanmelden met de account van een Computer Administrator (Beheerder).
U kunt geen programma's verwijderen wanneer u als beperkte gebruiker bent aangemeld.
Afhankelijk van de toepassing kunnen een apart installatie- en verwijderprogramma zijn gebruikt.
Sluit alle actieve toepassingen.
Dubbelklik op het pictogram Uninstall Center in de map Epson op de harde schijf van Mac OS X.
Schakel in de weergegeven lijst het selectievakje in van de software die u wilt verwijderen, zoals de driver van uw apparaat en de toepassing.
Klik op Uninstall (Maak installatie ongedaan).
Volg de instructies op het scherm.
Als u de software die u wilt verwijderen niet kunt vinden in het venster Uninstall Center, dubbelklik dan op de map Applications (Programma's) op de harde schijf van Mac OS X, selecteer het programma dat u wilt verwijderen en sleep het naar het pictogram Trash (Prullenmand).
Opmerking:
Als u de printerdriver verwijdert en de naam van uw apparaat blijft aanwezig in het venster Print & Fax (Afdrukken en faxen), selecteer dan de naam van uw apparaat en klik op de knop - Remove (Verwijder).