Tulostinohjain ja Status Monitor

Tulostinohjaimen avulla voit määrittää erilaisia asetuksia, joiden avulla voit mukauttaa laitteen toimintaa parhaan tulostuslaadun saavuttamiseksi. Status Monitor ja tulostimen apuohjelmien avulla voit tarkistaa tulostimen ja pitää sen hyvässä toimintakunnossa.
Huomautus Windows-käyttäjille:
Tulostinohjain etsii ja asentaa automaattisesti uusimman tulostinohjaimen version Epsonin verkkosivuilta. Napsauta Driver Update (Ohjaimen päivitys) -painiketta tulostinohjaimen Maintenance (Huolto) -ikkunassa ja seuraa sitten näyttöön tulevia ohjeita. Jos painike ei tule näkyviin Maintenance (Huolto) -ikkunassa, napsauta All Programs (Kaikki ohjelmat) tai Programs (Ohjelmat) Windows-käyttöjärjestelmän Start (Käynnistä) -valikossa ja valitse EPSON-kansio.
Jos haluat vaihtaa ohjaimen kieltä, valitse asianmukainen kieli Language (Kieli) -asetuksista tulostinohjaimen Maintenance (Huolto) -ikkunassa. Asuinmaastasi riippuen tämän toiminto ei ehkä ole käytettävissä.

Tulostinohjaimen käynnistäminen (Windows)

Voit käyttää tulostinohjainta useimmista Windows-sovelluksista Windows Start (Käynnistä) -valikosta tai taskbar (tehtäväpalkki).
Jos haluat määrittää asetuksia, jotka vaikuttavat ainoastaan käyttämääsi ohjelmaan, käytä tulostinohjainta kyseisestä sovelluksesta.
Jos haluat määrittää asetuksia, jotka vaikuttavat kaikkiin Windows-sovelluksiin, käytä tulostinohjainta Start (Käynnistä) -valikosta tai taskbar (tehtäväpalkki).
Katso ohjeet tulostinohjaimen käyttöön seuraavista osista.
Huomautus:
Tässä Käyttöopas käytetyt tulostinohjaimien ikkunoiden kuvat ovat Windows Vista -näyttöjä.

Käynnistäminen Windows-sovelluksista

Valitse File (Tiedosto) -valikosta Print (Tulosta) tai Print Setup (Tulostusasetukset).
Valitse näkyviin tulevasta ikkunasta Printer (Tulostin), Setup (Asennus), Options (Asetukset), Preferences (Asetukset) tai Properties (Ominaisuudet). (Sovelluksen mukaan sinun ehkä napsautettava yhtä tai useampaa painikkeiden yhdistelmää.)

Start (Käynnistä) -valikosta

Windows Vista:
Napsauta käynnistyspainiketta, valitse Control Panel (Ohjauspaneeli) ja valitse sitten Printer (Tulostin) Hardware and Sound (Laitteisto ja äänet) -luokasta. Valitse sitten tulostin ja napsauta Select printing preferences (Valitse tulostusmääritykset).
Windows XP:
Napsauta Start (Käynnistä), Control Panel (Ohjauspaneeli), Printers and Other Hardware (Tulostimet ja muut laitteet) ja sitten Printers and Faxes (Tulostimet ja faksit). Valitse tulostin; napsauta sitten File (Tiedosto) -valikosta Printing Preferences (Tulostusmääritykset).
Windows 2000:
Napsauta Start (Käynnistä), valitse Settings (Asetukset) ja napsauta Printers (Tulostimet). Valitse tulostin; napsauta sitten File (Tiedosto) -valikosta Printing Preferences (Tulostusmääritykset).

taskbar (tehtäväpalkki) pikakuvakkeesta

Napsauta hiiren kakkospainikkeella tulostimen kuvaketta taskbar (tehtäväpalkki) ja valitse sitten Printer Settings (Tulostinasetukset) .
Kun pikakuvake lisätään Windows-taskbar (tehtäväpalkki), käynnistä ensin tulostinohjain Start (Käynnistä) -valikosta yllä kuvatulla tavalla. Napsauta seuraavaksi Maintenance (Huolto) -välilehteä, Speed & Progress (Nopeus ja edistyminen) -painiketta sekä sitten Monitoring Preferences (Tilanvalvonta-asetukset) -painiketta. Valitse Monitoring Preferences (Tilanvalvonta-asetukset) -ikkunassa Select Shortcut Icon (Valitse pikakuvake) -valintaruutu.

Käytönaikaisen ohjeen käyttäminen

Tulostinohjainta koskevaa tietoa löytyy sovelluksen tai Windows Start (Käynnistä) -valikon käytönaikaisesta ohjeesta.
Kokeile jotakin seuraavista toimenpiteistä tulostinohjaimen ikkunassa.
Napsauta kohtaa hiiren kakkospainikkeella ja napsauta sitten Help (Ohje).
Napsauta ikkunan yläosassa oikealla sijaitsevaa -painiketta ja napsauta sitten haluamaasi kohtaa (vain Windows 2000).

Kirjoitinohjaimen käynnistäminen (Mac OS X)

Seuraavassa taulukossa kuvataan tulostinohjelmiston valintataulujen käyttö:
Valintataulu
Siirtyminen siihen
Page Setup (Sivun asetukset)
Osoita sovelluksen File (Tiedosto) -valikossa Page Setup (Sivun asetukset).
Huomautus Mac OS X 10.5 -käyttäjille:
Käytettävästä sovelluksesta riippuen Page Setup (Sivun asetukset) -valikko ei ehkä näy File (Tiedosto) -valikossa.
Print (Tulosta)
Osoita sovelluksen File (Tiedosto) -valikossa Print (Tulosta).
EPSON Printer Utility3
Voit käyttää tätä ohjelmistoa kolmella tavalla:
Kaksoisnapsauta EPSON Printer Utility3 -kuvaketta Applications (Sovellukset)-kiintolevyn Macintosh -kansiossa. Valitse tulostimesi Printer List (Kirjoitinluettelo) -luettelosta ja osoita OK.
Napsauta sovelluksen File (Tiedosto) -valikosta Print (Tulosta), valitse esiin tulevasta Print Settings (Tulostusasetukset) -ikkunasta Print (Tulosta) ja napsauta sitten Utility (Apuohjelma) -kuvaketta. Utility (Apuohjelma) -kuvaketta ei näyt, kun tulostin on jaettu.
Vain Mac OS X 10.3 ja 10.4
Avaa kiintolevyn Applications (Sovellukset) -kansio ja avaa sitten Utilities (Lisäohjelmat) -kansio ja kaksoisosoita Print Center (Tulostuskeskus)- tai Printer Setup Utility (Kirjoittimen asetustyökalu) -kuvaketta. Valitse oikea kirjoitin luettelosta ja osoita sen jälkeen Configure (Määritä) tai Utility (apuohjelma)-painiketta.

Käytönaikaisen ohjeen käyttäminen

Napsauta Help (Ohje) -painiketta, kun Print (Tulosta) -valintataulussa on valittuna esim. Print Settings (Tulostusasetukset) tai Color Management (Värien hallinta).