Tulostimen kytkeminen verkkoon

Tässä osassa kerrotaan, kuinka verkkoyhteyttä varten tarvittavat tiedot, kuten tulostimen nimi, TCP/IP-osoite, DNS-palvelin ja välityspalvelin, määritetään.
Jos tulostimessasi ei ole näyttöä, tee asetukset ohjauspaneelin painikkeiden avulla. Lisätietoja on kohdassa Tulostimen kytkeminen langattomaan verkkoon.

Vahvista tai muuta tulostimen nimi ja IP-osoite

Käynnistä tulostin.
Huomautus:
Älä sammuta tulostinta tai katkaise laitteen virtaa määrittäessäsi asetuksia ohjauspaneelin kautta.
Verkkoasetusten määrittäminen samanaikaisesti muistikortin käyttämisen kanssa saattaa estää käytön.
Siirry asetustilaan.
Valitse Network Settings (Verkkoas.).
Valitse General Network Setup (Yleinen verkkoasetus).
Vahvista tulostimen nimi.
Tulostimen tunnistaminen ja käyttö verkossa tapahtuu tulostimen nimen perusteella.
Huomautus:
Tulostimen oletusnimi on "EPSONXXXXXX", jossa X korvautuu laitteen MAC-osoitteen kuudella viimeisellä merkillä. Jos haluat vaihtaa tulostimen nimen, kirjoita uusi nimi.
Määritä TCP/IP-osoitteen asetukset.
Laajakaistareititin tai tukiasema määrittää IP-osoitteen tulostimelle yleensä automaattisesti. Jos haluat käyttää automaattista määritystä, valitse Auto.
Huomautus:
Jos haluat määrittää tulostimelle yksilöllisen IP-osoitteen, valitse Manuaalinen ja kirjoita IP-osoite, aliverkon peite ja verkon yhdyskäytävän osoite.
Määritä DNS-palvelin.
Laajakaistareititin tai tukiasema määrittää DNS-palvelimen osoitteen tulostimelle yleensä automaattisesti. Jos haluat käyttää automaattista määritystä, valitse Auto.
Huomautus:
Jos haluat määrittää DNS-palvelimen osoitteen manuaalisesti, valitse Manuaalinen ja kirjoita ensisijaisen ja toissijaisen DNS-palvelimen osoitteet.
Välityspalvelimen osoitteen määrittäminen.
Valitse Do Not Use (Älä käytä).
Huomautus:
Jos haluat käyttää välityspalvelinta, valitse Use (Käytä) ja kirjoita välityspalvelimen osoite ja portti.

Tulostimen kytkeminen langattomaan verkkoon

Tässä osassa neuvotaan, miten langattoman verkon suojausasetukset määritetään ja kuinka yhteys tukiasemaan muodostetaan.
Tulostin tukee seuraavia langattoman verkon asetusten määritystapoja.
Manuaalinen määrittäminen ohjauspaneelin kautta
Automaattinen määrittäminen Wi-Fi Protected Setup (WPS) -toiminnon avulla
Jos tukiasema tukee Wi-Fi Protected Setup (WPS) -standardia, suojausasetukset voidaan määrittää automaattisesti.
Automaattinen määrittäminen SecureEasySetup (SES) -toiminnon avulla
Jos tukiasema tukee SecureEasySetup (SES) -toimintoa, suojausasetukset voidaan määrittää automaattisesti.
Windows Connect Now (WCN) -määrittäminen USB-muistitikun avulla
Voit määrittää langattoman verkon suojausasetukset automaattisesti WCN (Windows Connect Now) -toiminnon avulla, jos käytössäsi on USB-muistitikku ja Windows Vista tai Windows XP js Service Pack 2 (SP2).
Huomautus:
Langatonta verkkoa (WLAN) käytettäessä valitse myös suojaustekniikka, kuten WEP tai WPA. Suojaamattomassa verkossa verkkoon lähetettyjä tietoja voidaan salakuunnella ja verkkoa voidaan käyttää luvattomasti.
Älä sammuta tulostinta tai katkaise laitteen virtaa määrittäessäsi asetuksia ohjauspaneelin kautta. Virran katkaiseminen asetusten määrittämisen aikana voi aiheuttaa virhetilanteen.
Älä muuta verkkoasetuksia samaan aikaan, kun käytät muistikorttia.
Jos WLAN-asetukseksi on valittu Enable (Ota käyt.), tulostinta ei voi käyttää kaapelilähiverkossa.

Manuaalinen langattoman verkon määrittäminen ohjauspaneelin kautta

Vahvista suojausasetusten muutos käyttämällä alla olevia toimenpiteitä.
Varmista, että tukiasema on päällä ja että pystyt muodostamaan yhteyden siihen.
Siirry asetustilaan.
Valitse Network Settings (Verkkoas.).
Valitse Wireless LAN Setup (Langatt. LAN:n as.) ja valitse sitten Yes (Kyllä).
Valitse Enable (Ota käyt.).
Valitse Manual Wireless LAN Setup (Manuaal. langatt. LAN:n as.) ja paina sitten OK.
Jos esiin tulee varoitusviesti, tarkista viesti ja valitse sitten Yes (Kyllä).
Valitse Infrastructure Mode (Infrastruktuuritila).
Huomautus:
Jos haluat käyttää tulostinta Ad Hoc -tilassa, katso kohta Ad Hoc -tila.
Valitse Search SSID (Etsi SSID).
Huomautus:
Jos haluat syöttää SSID-tunnuksen manuaalisesti, valitse Enter SSID (Syötä SSID) ja kirjoita SSID-tunnus.
Valitse SSID-tunnus (verkon nimi), johon haluat muodostaa yhteyden.
Huomautus:
Jos yhtään SSID-tunnusta ei tule näkyviin, tarkasta, että yhteys tukiasemaan toimii.
Jos SSID-tunnus on tietoturvasyistä piilotettu, palaa edelliseen vaiheeseen valitsemalla Back (Takaisin) ja syötä SSID-tunnus manuaalisesti.
Valitse oikea suojausmenetelmä, WEP tai WPA.
Kirjoita WEP-avain tai WPA-salasana.
Jos WEP-64bit (40 bit) tai WEP-128 bit (104 bit) on valittuna:
Valitse Alphanumeric (Aakk.numeer.), jos WEP-avaimen pituus on 5 tai 13 merkkiä.
Valitse Hexadecimal (Heksadesim.), jos WEP-avaimen pituus on 10 tai 26 merkkiä.
Kirjoita WEP-avain ja paina OK.
Jos WPS-PSK (TKIP) tai WPS-PSK (AES) on valittuna:
Kirjoita WPA-tunnuslause ja paina OK.

Langattoman verkon automaattinen WPS-määritys

Jos tukiasema tukee Wi-Fi Protected Setup (WPS) -standardia, suojausasetukset voidaan määrittää automaattisesti.
Varmista, että tukiasema on päällä ja että pystyt muodostamaan yhteyden siihen.
Siirry asetustilaan.
Valitse Network Settings (Verkkoas.).
Valitse Wireless LAN Setup (Langatt. LAN:n as.) ja valitse sitten Yes (Kyllä).
Valitse Enable (Ota käyt.).
Valitse WPS Wireless LAN Setup (WPS langaton LAN as.).
Tulostin tukee sekä painikemenetelmää että PIN-koodia käyttävää menetelmää. Asetusten määritystapa vaihtelee käytettävästä menetelmästä riippuen.
Huomautus:
Langattoman verkon automaattisen WPS-määrityksen suorittaminen saattaa kestää jonkin aikaa. Odota, kunnes toiminnon onnistumisesta ilmoittava viesti tulee näkyviin.
Lisätietoja tukiaseman WPS-toiminnosta tai laitteen vianmääritystoiminnoista on tukiaseman Käyttöoppaassa.

Painiketilan määritys

Valitse Push Button Mode (Painiketila) ja paina sitten OK.
Jos esiin tulee varoitusviesti, tarkista viesti ja valitse sitten Yes (Kyllä).
Käynnistä WPS-toiminto painamalla tukiaseman WPS-painiketta (tai vastaavaa painiketta) ja painamalla sitten OK.
Huomautus:
Katso WPS-painikkeen sijainti tukiaseman (langattoman reitittimen) Käyttöoppaasta. Huomaa, että joissakin malleissa kyseessä voi olla reitittimen ohjelmallinen asetus eikä varsinainen painike.
Kun toiminnon onnistumisesta ilmoittava näyttö tulee näkyviin, valitse OK.

PIN-kooditilan määritys

Huomautus:
Määritys PIN-koodin avulla tapahtuu eri tavalla erilaisissa tukiasemissa (langattomissa reitittimissä). Tutustu tukiaseman (langattoman reitittimen) Käyttöoppaaseen.
Valitse PIN Code Mode (PIN-kooditila).
Jos esiin tulee varoitusviesti, tarkista viesti ja valitse sitten Yes (Kyllä).
Rekisteröi näytetty PIN-koodi tukiasemaan kahden minuutin kuluessa ja paina sitten OK.
Kun toiminnon onnistumisesta ilmoittava näyttö tulee näkyviin, valitse OK.

Langattoman verkon automaattinen SES-määritys

Jos tukiasema tukee SecureEasySetup (SES) -toimintoa, suojausasetukset voidaan määrittää automaattisesti.
Varmista, että tukiasema on päällä ja että pystyt muodostamaan yhteyden siihen.
Siirry asetustilaan.
Valitse Network Settings (Verkkoas.).
Valitse Wireless LAN Setup (Langatt. LAN:n as.) ja valitse sitten Yes (Kyllä).
Valitse Enable (Ota käyt.).
Valitse SES Wireless LAN Setup (SES langatt. LAN:n as.) ja paina sitten OK.
Jos esiin tulee varoitusviesti, tarkista viesti ja valitse sitten Yes (Kyllä).
Paina tukiaseman SES-painiketta (tai vastaavaa painiketta) ja pidä se painettuna, kunnes SES-valo vilkkuu, ja paina sitten OK.
Huomautus:
Tukiasemassa (langattomassa reitittimessä) ei ehkä ole erillistä SES-painiketta. Katso lisätietoja SES-painikkeesta tukiaseman (langattoman reitittimen) Käyttöoppaasta.
Kun toiminnon onnistumisesta ilmoittava näyttö tulee näkyviin, viimeistele asetusten määrittäminen painamalla OK.
Huomautus:
Langattoman verkon automaattisen SES-määrityksen suorittaminen saattaa kestää jonkin aikaa. Odota, kunnes toiminnon onnistumisesta ilmoittava viesti tulee näkyviin.
Lisätietoja tukiaseman SES-toiminnosta ja vianmäärityksestä ongelmatilanteissa on tukiaseman Käyttöoppaassa.

Verkkoyhteyden tarkistaminen

Kun asetukset on määritetty, varmista, että tulostimen yhteys verkkoon toimii.
Siirry asetustilaan.
Valitse Network Settings (Verkkoas.).
Valitse Confirm Network Settings (Vahvista verkkoasetukset).
Vahvista yhteyden tila. Jos haluat tulostaa tilatietosivun, paina Start (Käynnistä).