Exif Print och PRINT Image Matching

Med Exif Version 2.2 (kallas även Exif Print, och är en internationell standard för digitalkameror) och PRINT Image Matching kan du skriva ut fotografier av hög kvalitet med hjälp av en digitalkamera och en skrivare som stöder dessa funktioner.
Anmärkning:
Vi rekommenderar att du använder EPSON Easy Photo Print när du skriver ut fotografier med Exif Print eller PRINT Image Matching.

Exif Print

När du fotograferar med en Exif Print-kompatibel digitalkamera sparas information om kamerainställningar och bildförhållanden när fotografiet togs i fotofilen. Detta omfattar exponeringsläge, vitbalansering, förstärkningsreglering, kontrast, färgmättnad och skärpa.
Skrivaren korrigerar och förbättrar fotografiet med hjälp av denna information och skriver ut bilden så som den togs med digitalkameran.

PRINT Image Matching

Med PRINT Image Matching får du kontroll över utskriftsprocessen till digitalkameran så att kamerans särskilda kvaliteter kommer till uttryck i de utskrivna bilderna. I en PRINT Image Matching-kompatibel digitalkamera sparas information om skrivarkommandot från kameran i fotofilen.
Utskriftskommandot talar om för skrivaren hur den ska korrigera färg och detaljer baserat på denna information, som omfattar inställningar för gamma, färgavstånd, färgbalans, skuggpunkt, kontrast och ljusstyrka. Den PRINT Image Matching-kompatibla skrivaren skriver sedan ut bilden så som den togs med digitalkameran.
Anmärkning:
Läs kamerans användarhandbok för att avgöra om kameran är PRINT Image Matching-kompatibel och för att få anvisningar om hur du använder funktionen.
EPSON Easy Photo Print gör det möjligt att bestämma om du vill skriva ut med PRINT Image Matching.
Om du skriver ut med program som inte har stöd för PRINT Image Matching kommer inte fördelarna med PRINT Image Matching att synas i utskrifterna.

Kompatibla papperstyper

Exif Print och PRINT Image Matching är endast kompatibla när du skriver ut med följande papperstyper:
Vanligt papper
Epson Premium Ink Jet Plain Paper (Epson Premium bläckstrålepapper)
Epson Bright White Ink Jet Paper (Epson kritvitt bläckstrålepapper)
Epson Photo Quality Ink Jet Paper (Epson Photo Quality bläckstrålepapper)
Epson Matte Paper - Heavyweight (Epson matt papper - tjockt)
Epson Premium Glossy Photo Paper (Epson Premium glansigt fotopapper)
Epson Premium Semigloss Photo Paper (Epson Premium halvglansigt fotopapper)
Epson Ultra Glossy Photo Paper (Epson ultraglansigt fotopapper)
Epson Glossy Photo Paper (Epson glansigt fotopapper)
Epson Photo Stickers (Epson fotoklistermärken)