Hem > Säkerhet

Viktig säkerhetsinformation

Läs alla instruktioner i det här avsnittet innan du använder skrivaren. Följ även alla varningar och instruktioner på skrivaren.

Installera skrivaren

Tänk på följande när du installerar skrivaren:
Blockera inte och täck inte över skrivarens fläktar och öppningar.
Använd endast den typ av strömkälla som står angiven på skrivarens etikett.
Använd endast elsladden som medföljer skrivaren. Om du använder en annan elsladd kan det leda till brand eller elstötar.
Skrivarens nätsladd får endast användas till den här skrivaren. Om du använder den med annan utrustning kan det leda till brand eller elstötar.
Se till att elsladden uppfyller tillämplig lokal säkerhetsstandard.
Undvik att använda uttag på samma krets som kopiatorer eller luftregleringssystem som slås av och på med jämna mellanrum.
Undvik eluttag som styrs av strömbrytare eller automatiska timers.
Håll hela datorsystemet borta från potentiella källor till elektromagnetisk störning, t.ex. högtalare eller basenheter till sladdlösa telefoner.
Använd inte en skadad eller sliten elsladd.
Om du använder en förlängningssladd till skrivaren måste du kontrollera att den totala märkströmmen för enheterna som är kopplade till förlängningssladden inte överstiger sladdens märkström. Se också till att den totala märkströmmen för alla enheter som är anslutna till vägguttaget inte överstiger vägguttagets märkström.
Försök inte reparera skrivaren själv.
Dra ut kontakten till skrivaren och låt kvalificerad servicepersonal utföra service i följande situationer:
Elsladden eller kontakten är skadad, det har kommit in vätska i skrivaren, du har tappat skrivaren eller höljet har skadats, skrivaren fungerar inte normalt eller uppvisar ett förändrat beteende.
Om skrivaren ska användas i Tyskland måste den el-slinga som skrivaren är ansluten till vara säkrad med en säkring på 10 A eller 16 A för att ge ett tillräckligt kortslutnings- och överslagsskydd.
Se till att kontakterna sitter rätt när du ansluter skrivaren till en dator eller annan enhet med en kabel. Alla kontakter går endast att sätta i på ett sätt. Om en kontakt sätts in i fel riktning kan enheterna som kopplas till varandra med kabelns hjälp skadas.

Välja en plats för skrivaren

Tänk på följande när du väljer en plats för skrivaren:
Placera skrivaren på en plan, stabil yta som sträcker sig utanför skrivarens bottenplatta åt alla håll. Om du ställer skrivaren vid en vägg bör du lämna mer än 10 cm mellan skrivarens baksida och väggen. Skrivaren fungerar inte korrekt om den lutar.
När du förvarar eller transporterar skrivaren får den inte luta, stå på sidan eller vändas upp och ned. Om den gör det kan bläck läcka ut ur patronerna.
Lämna tillräckligt med utrymme framför skrivaren så att papperet kan matas ut helt och hållet.
Undvik platser där temperatur och luftfuktighet kan förändras snabbt. Utsätt inte skrivaren för direkt solljus, starkt ljus eller värmekällor.
Undvik platser där det finns risk för damm, stötar eller vibrationer.
Lämna tillräckligt med utrymme runt skrivaren för god ventilation.
Placera skrivaren nära ett vägguttag där kontakten enkelt kan dras ut.

Använda skrivaren

Tänk på följande när du använder skrivaren:
För inte in några föremål i öppningarna på skrivaren.
Var noga med att inte spilla någon vätska på skrivaren.
Vidrör inte delarna inuti skrivaren.
Stick inte in handen i skrivaren och rör inte bläckpatronerna under pågående utskrift.
Använd inte sprej som innehåller lättantändlig gas i eller i närheten av produkten. Det kan orsaka brand.
Flytta inte skrivarhuvudet för hand, eftersom detta kan skada skrivaren.
Stäng alltid av skrivaren med strömknappen  . Strömlampan   blinkar när du trycker på knappen. Dra inte ur skrivarens nätsladd och stäng inte av strömmen förrän strömlampan  slutar blinka.
Innan du transporterar skrivaren bör du kontrollera att skrivarhuvudet är i ursprungsläget (längst åt höger) och att bläckpatronerna sitter som de ska.
Låt bläckpatronerna sitta kvar. Om patronerna tas bort kan skrivarhuvudet torka ut, vilket kan göra att det inte går att skriva ut.

Hantera bläckpatroner

Tänk på följande när du handskas med bläckpatronerna:
Förvara bläckpatroner utom räckhåll för barn. Se till att barn inte dricker innehållet eller handskas med patronerna.
Skaka inte bläckpatronerna när du har öppnat förpackningen, eftersom de då kan läcka.
Var försiktig när du hanterar använda bläckpatroner, eftersom det kan finnas bläckrester kvar vid bläckutloppet. Om du får bläck på huden bör du genast tvätta området noga med tvål och vatten. Om du får bläck i ögonen ska du genast skölja dem med vatten. Kontakta genast läkare om du känner obehag eller får problem med synen trots att du har sköljt noggrant.
Ta inte bort eller dra sönder etiketten på patronen, eftersom detta kan leda till läckage.
Installera bläckpatronen så snart du har tagit ut den ur förpackningen. Om du låter en patron vara öppnad länge innan du använder den kan det vara svårt att skriva ut normalt.
Använd bläckpatronen före det datum som anges på förpackningen.
Plocka inte isär bläckpatronerna och försök inte fylla på dem. Det kan skada skrivarhuvudet.
Om du hämtar en bläckpatron från en kall förvaringsplats bör du låta den ligga i rumstemperatur i minst tre timmar innan du använder den.
Förvara bläckpatroner på en mörk och sval plats.
Rör inte vid det gröna chipet på sidan av patronen. Detta kan förhindra normal användning och utskrift.
Chipet på bläckpatronen innehåller diverse information om bläckpatronen, t.ex. bläckpatronsstatus, så att du kan ta ur och sätta i patronerna som du vill. Varje gång du sätter i en patron används dock en del bläck, eftersom skrivaren automatiskt utför en funktionskontroll.
Om du tar ut en patron för att använda den senare måste du skydda det område där bläcket kommer ut från smuts och damm. Se också till att förvara bläckpatronen i samma miljö som skrivaren. En ventil i bläckpatronens bläckutlopp gör att det inte är nödvändigt med skydd eller lock, men bläcket kan ge fläckar på föremål som kommer i kontakt med det här området på patronen. Rör inte vid bläckpatronens bläckutlopp eller det omgivande området.
Förvara bläckpatronerna med etiketterna uppåt. Förvara inte bläckpatroner upp och ned.

Varningar, Obs!-meddelanden och anmärkningar

De Varningar, Obs!-meddelanden, och Anmärkningar i denna användarhandbok som visas nedan har följande innebörd
Varningar
måste noga efterföljas för att undvika kroppsskador.
Obs!-meddelanden
måste iakttas för att undvika skador på utrustningen.
Anmärkningar
innehåller viktig information och användbara tips om hur skrivaren används.