Skannerproblem

Det går inte att starta, konfigurera eller skanna med EPSON Scan

Lyckades anslutningstestet?
Om det misslyckades kontrollerar du att nätverket fungerar problemfritt.
Är datorns IP-adress korrekt inställd?
Mer information om nätverksinställningar, t.ex. IP-adress, finns i Installationsproblem.
Avbröts kommunikationen?
Om kommunikationen avbröts under EPSON Scans startsekvens, avslutar du EPSON Scan och startar om det efter en liten stund. Slå av och på skrivaren om EPSON Scan inte går att starta och försök igen.
Kontrollera inställningen Timeout Setting (Inställning för tidsgräns) i EPSON Scan Settings (Inställningar för EPSON Scan). Se hjälpavsnittet för EPSON Scan för mer information.
Är brandväggen eller ett annat kommersiellt säkerhetsprogram aktivt i Windows XP eller senare?
Om en brandvägg är aktiv kanske sökningen i EPSON Scan Settings (Inställningar för EPSON Scan) inte fungerar. Klicka i så fall på EPSON Scan Settings (Inställningar för EPSON Scan) - Add (Lägg till) - Enter address (Ange adress) och ange IP-adressen direkt.
Skannar du ett stort omfång i högupplösning?
Kommunikationsfel uppstår ibland när ett stort omfång skannas i högupplösning. Om skanningen misslyckas sänker du upplösningen.
Har datorn mer än ett nätverksgränssnitt?
Skannern kanske inte kan kommunicera med datorer som har flera nätverksgränssnitt. För att kommunicera med skannern klickar du på EPSON Scan Settings (Inställningar för EPSON Scan) - Add (Lägg till) - Enter address (Ange adress) och ange IP-adressen direkt.

Kan inte använda Scan to PC (Skanna till dator) (WSD)

Har en WSD-kompatibel dator anslutits till nätverket?
Funktionen Scan to PC (Skanna till dator) (WSD) är endast tillgänglig för datorer med Windows 7/Vista, engelska versionen. Kontrollera att en dator som kör Windows 7/Vista, engelska versionen, är ansluten till skannern i samma nätverk.