Papperet matas inte på rätt sätt eller cd/dvd-facket är felaktigt isatt

Pappret matas inte fram

Ta bort pappersbunten och kontrollera följande:
Att pappret inte är böjt eller vikt.
Att pappret inte är för gammalt. Det finns mer information om detta i anvisningarna som medföljer pappret.
Fyll inte på över pilmarkeringen inuti kantstödet när vanligt papper används.
Kontrollera att antalet ark är mindre än det specificerade antalet när Epson specialmedier används.
Se Påfyllningskapacitet för medier
Att papper inte har fastnat i skrivaren. Om papper har fastnat tar du bort det.
Se Papperet fastnar
Att bläckpatronerna inte är tomma. Om en bläckpatron är tom byter du ut den.
Se Byta en tom bläckpatron
Att du följer eventuella särskilda påfyllningsanvisningar som medföljer pappret.
Pappret är ohålat

Flera sidor matas fram

Se till att pappersbunten ligger under pilmarkeringen på insidan av kantstödet.
Se till att det kantstödet ligger mot pappersbuntens vänstra sida.
Se till att papperet inte är böjt eller vikt. Platta i så fall till det eller böj det något åt andra hållet innan du fyller på det.
Ta bort pappersbunten och kontrollera att papperet inte är för tunt.
Se Papper
Bläddra igenom bunten så att sidorna lossnar från varandra och lägg i bunten igen.
Om för många kopior av en fil skrivs ut ska du kontrollera inställningen Copies (Kopior) i skrivardrivrutinen på följande sätt och även kontrollera inställningarna i programmet.
För Windows markerar du inställningen för Copies (Kopior) i fönstret Page Layout (Utskriftsformat).
För Mac OS X 10.4 markerar du inställningen för Copies (Kopior) setting in the Copies & Pages (Exemplar och sidor) i dialogrutan Print (Skriv ut).
För Mac OS X 10.5 eller senare markerar du inställningen Copies (Kopior) i dialogrutan Print (Skriv ut).

Papperet fastnar

Om papperet fastnar inuti skrivaren öppnar du skrivarens lock och tar bort allt papper, inklusive trasiga pappersbitar. Stäng skrivarluckan. Om det sitter papper kvar när arkmataren drar du försiktigt ut det. Lägg in nytt papper och tryck på knappen  för att återta utskriften.
Anmärkning:
Om du inte kan ta bort ett främmande föremål ska du inte forcera borttagandet eller montera isär skrivaren. Kontakta din återförsäljare för hjälp.
Om det ofta blir pappersstopp kontrollerar du följande:
Att papperet är jämnt och inte vikt eller böjt.
Att du använder papper med hög kvalitet.
Att papperets utskriftssida ligger uppåt i arkmataren.
Att du bläddrar igenom pappersbunten innan du lägger den i apparaten.
Fyll inte på över pilmarkeringen inuti kantstödet när vanligt papper används.
Kontrollera att antalet ark är mindre än det specificerade antalet när Epson specialmedier används.
Se Påfyllningskapacitet för medier.
Att kantstödet ligger mot pappersbuntens vänstra sida.
Att skrivaren står på en plan, stabil yta som sträcker sig utanför skrivarens bottenplatta i alla riktningar. Skrivaren fungerar inte korrekt om den lutar.

Pappret har fyllts på felaktigt

Om pappret matats in för långt in i skrivaren kan den inte mata fram pappret ordentligt. Stäng av skrivaren och ta försiktigt ur pappret. Sätt sedan på skrivaren igen och fyll på pappret rätt.

Papperet matas inte ut helt eller är skrynkligt

Tryck på knappen  om pappret inte matas ut helt och öppna sedan skrivarens lucka och ta bort pappret.
Om papperet är skrynkligt när det matas ut kan det vara fuktigt eller för tunt. Lägg i en ny pappersbunt.
Anmärkning:
Förvara oanvänt papper i originalförpackningen och på en torr plats.

Cd/dvd-facket matas ut eller är felaktigt isatt när ett cd/dvd-utskriftsjobb skickas

Sätt in cd/dvd-facket på rätt sätt.
Se Placera en cd/dvd
Om facket matas ut när du startar en cd/dvd-utskrift innebär det att skrivaren inte är redo. Vänta tills ett meddelande på skärmen uppmanar dig att mata in facket. Sätt in facket igen och tryck på knappen .