EPSON

Rezolvarea problemelor de reţea

Problemele de reţea pot apărea din cauza mediului de reţea, a calculatorului şi a imprimantei. Pentru rezolvarea acestor probleme, puteţi verifica şi confirma starea reţelei folosind următoarele metode.
Notă:
Dacă se modifică setările reţelei, reflectarea modificărilor de configurare poate dura între 30 şi 60 de secunde.
(Intervalul de timp până la reflectarea modificărilor diferă în funcţie de metoda de setare, ruterul fără fir sau punctul de acces etc.)

Imprimarea unui raport de verificare a modului de conectare la reţea

Dacă modificaţi setările reţelei, de exemplu modificarea mediului de reţea, puteţi verifica starea conexiunii la reţea şi puteţi tipări un raport de verificare a conexiunii la reţea.
Dacă conexiunea la reţea a eşuat, raportul de verificare vă va ajuta să găsiţi o soluţie la problemă.
Pentru detalii despre verificarea conexiunii la reţea şi tipărirea unui raport de verificare, consultaţi documentaţia imprimantei.
Notă:
Această funcţie nu este disponibilă pentru imprimantele fără panou LCD.
Pentru informaţii despre utilizarea raportului de verificare a conexiunii la reţea, faceţi clic pe adresa de legătură de mai jos.
Această funcţie nu este disponibilă pentru toate imprimantele sau funcţia poate să nu fie activată.
../p_body/panel/wizard/external/nwchk.htm

Afişarea stării reţelei şi imprimarea unei fişe de stare a reţelei

Puteţi afişa starea reţelei pe ecranul LCD şi imprima o fişă de stare a reţelei. În fereastra de stare a reţelei, puteţi confirma informaţii precum metoda de conectare, viteza conexiunii (viteza de transmisie), adresa IP, metoda de securitate şi starea Epson Connect.
Dacă imprimanta dumneavoastră este prevăzută cu un panoul LCD, puteţi afişa informaţiile de stare simplificate şi puteţi tipări informaţiile detaliate referitoare la starea reţelei.
Dacă imprimanta nu are un panoul LCD, puteţi tipări informaţiile detaliate de stare folosind butoanele de pe panoul de control.
Pentru detalii despre afişarea stării reţelei şi tipărirea fişei de stare a reţelei, consultaţi documentaţia imprimantei.

Verificarea comunicării folosind comanda Ping

Dacă nu puteţi accesa pagina web încorporată în imprimantă, imprimanta nu va răspunde chiar dacă aţi trimis o comandă de tipărire la imprimantă sau dacă au apărut alte probleme; puteţi utiliza această funcţie pentru a confirma dacă s-a stabilit comunicarea între calculator şi imprimantă.
Înainte de a utiliza comanda Ping, trebuie să confirmaţi adresa IP definită la calculator şi la imprimantă.
Pentru detalii despre funcţionarea calculatorului, consultaţi Comanda Ping.

Dezactivarea şi iniţializarea setărilor Wi-Fi

Problemele apărute la conectarea la reţea pot fi rezolvate prin dezactivarea sau iniţializarea setărilor Wi-Fi, însă va trebui să reconfiguraţi aceste setări.
Aceste operaţii diferă în funcţie de model. Pentru detalii, consultaţi documentaţia imprimantei.
Notă:
Înainte de a dezactiva sau iniţializa setările Wi-Fi, vă recomandăm să confirmaţi şi să vă notaţi identificatorul SSID şi parola.
Dezactivarea funcţiei Wi-Fi:
Dacă imprimanta este prevăzută cu un panoul LCD, puteţi dezactiva funcţia Wi-Fi de la panoul LCD.
Dacă imprimanta nu are un panou LCD, puteţi dezactiva funcţia Wi-Fi conectând un cablu Ethernet conectat la o reţea activă.
Dacă imprimanta nu are un panou LCD sau o interfaţă Ethernet, puteţi dezactiva funcţia Wi-Fi prin iniţializarea setărilor reţelei folosind butoanele de pe panoul de control.
Notă:
Funcţia Ethernet este activată dacă funcţia Wi-Fi este dezactivată.
Iniţializarea setărilor de reţea:
Dacă imprimanta este prevăzută cu un panoul LCD, puteţi iniţializa setările reţelei folosind panoul LCD.
Dacă imprimanta nu are un panoul LCD, puteţi iniţializa setările reţelei folosind butoanele de pe panoul de control.
Notă:
Dacă iniţializaţi setările reţelei, setările Epson Connect şi setările definite pentru serviciile de tipărire în reţea furnizate de alte companii vor fi de asemenea iniţializate.

Actualizarea programului firmware al imprimantei

Problemele de reţea pot fi rezolvate prin actualizarea programului firmware al imprimantei. Verificaţi dacă utilizaţi cea mai nouă versiune a programului firmware al imprimantei.
Utilizaţi un browser web pentru a deschide pagina web încorporată în imprimantă şi apoi efectuaţi actualizarea programului firmware din meniul principal.
Notă:
Această opţiune nu este disponibilă pentru toate imprimantele sau poate să nu fie activată.
Pentru detalii despre deschiderea paginii web încorporate în imprimantă, consultaţi Pagină web încorporată în imprimantă.

Comanda Ping

În mediul de reţea TCP/IP, confirmaţi adresele IP setate la calculator şi la imprimantă şi verificaţi dacă a fost stabilită comunicaţia între calculator şi imprimantă.

Confirmarea în Windows 7/Vista/XP

Verificaţi adresa IP a imprimantei.
Adresa IP poate fi verificată în fişa de stare a reţelei, în raportul de verificare sau pe ecranul LCD.
Pentru a verifica această opţiune pe pagina de stare a reţelei, consultaţi Afişarea stării reţelei şi imprimarea unei fişe de stare a reţelei.
Faceţi clic pe butonul Start sau pe start, All Programs (Toate programele) sau pe Programs (Programe), Accessories (Accesorii) şi apoi pe Command Prompt (Prompt comandă).
Introduceţi ‘ping’, un spaţiu şi ‘<adresa IP a imprimantei>’, apoi apăsaţi tasta Enter.
Dacă se stabileşte o comunicaţie, pe ecran va fi afişat mesajul Reply from <the printer’s IP address> (Răspuns de la <adresa IP a imprimantei>).
Dacă nu se stabileşte nicio comunicaţie, pe ecran va fi afişat unul din mesajele: Destination host unreachable (Gazdă destinaţie inaccesibilă) sau Request timed out (Cerere expirată). Verificaţi setările de reţea ale dispozitivului de la calculator.

Confirmarea în Mac OS X

Verificaţi adresa IP a imprimantei.
Adresa IP poate fi verificată pe o pagină de stare a reţelei. Vezi Afişarea stării reţelei şi imprimarea unei fişe de stare a reţelei.
Faceţi dublu clic pe Macintosh HD, Applications, Utilities, apoi pe Network Utility.
Faceţi clic pe fila Ping.
Introduceţi adresa IP a imprimantei în câmpul cu adresa de reţea.
Faceţi clic pe Ping.
Dacă se stabileşte comunicaţia, sunt returnate toate semnalele şi este afişat mesajul 0% packet loss.
Dacă nu se stabileşte comunicaţia, nu este returnat niciun semnal şi pe ecran va fi afişat mesajul 100% packet loss. Verificaţi setările de reţea ale dispozitivului de la calculator.