Instellen met behulp van WSD (voor Windows 7/Vista)

De printer ondersteunt Windows Vista Web Services on Devices (Windows Vista Webservices op appraten) (WSD). In dit gedeelte wordt beschreven hoe u een printer die op het netwerk is aangesloten, kunt instellen met behulp van WSD.
Opmerking:
Als u de printer/scanner wilt instellen met behulp van WSD, moeten de computer en de printer op het netwerk zijn aangesloten.
U moet de driver installeren voordat u de printer/scanner instelt met WSD.
Controleer of de printer is ingeschakeld.
Windows 7: Klik op Start, Computer en Network (Netwerk).
Windows Vista: Klik op Start en Network (Netwerk).
Klik met de rechtermuisknop op het printerpictogram en klik op Install (Installeren).
Klik op Continue (Doorgaan) in het dialoogvenster User Account Control (Gebruikersaccountbeheer).
Opmerking:
Het pictogram toont de naam van de netwerkprinter (bijvoorbeeld EPSONXXXXXX (naam van uw printer)). U kunt de printernaam controleren op het bedieningspaneel van de printer of op het netwerkstatusoverzicht. Zie De netwerkstatus controleren en afdrukken voor meer informatie over het controleren van het bedieningspaneel of het afdrukken van een netwerkstatusoverzicht.
Als Uninstall (Verwijderen) wordt weergegeven in plaats van Install (Installeren), klikt u eenmaal op Uninstall (Verwijderen) en probeert u het nogmaals.
Klik op Your devices are ready to use (De apparaten zijn gereed voor gebruik) (Your device is ready to use (Uw apparaat is gereed voor gebruik)).
Controleer het scherm en klik op Close (Sluiten).
Windows 7: Klik op Start gevolgd door Devices and Printers (Apparaten en printers).
Windows Vista: Klik op Start en Network (Netwerk).
Controleer of een pictogram met de naam van de netwerkprinter (bijvoorbeeld EPSONXXXXXX (naam van uw printer)) is toegevoegd.
Als u wilt afdrukken met behulp van WSD, selecteert u de printer aan de hand van de naam van de netwerkprinter.
Opmerking:
Als u de scannerfunctie wilt gebruiken met WSD, gebruikt u Windows Fax and Scan (Windows Faxen en scannen) of Paint in Windows Vista.
De scannernaam die wordt geselecteerd met Windows Fax and Scan (Windows Faxen en scannen) of Paint in Windows 7/Vista, is hetzelfde als de naam van de netwerkprinter.
Voor de procedure voor scannen met commercieel verkrijgbare software raadpleegt u de Gebruikershandleiding bij de software.