Controleren

U kunt de netwerkstatus op de volgende manieren controleren.
Opmerking:
Wanneer de netwerkinstellingen worden gewijzigd, duurt het 30 tot 60 seconden voordat deze wijzigingen zichtbaar worden. (Hoelang dit precies duurt, hangt af van de manier waarop de instellingen worden doorgevoerd, de draadloze router of het toegangspunt enzovoort.)

De status van de netwerkverbinding controleren en afdrukken

Als er een wijziging is in de configuratie, bijvoorbeeld doordat u de netwerkomgeving verandert, dan kunt u de netwerkverbinding controleren en een controlerapport afdrukken.
Opmerking:
Deze functie is niet beschikbaar voor printers zonder display.
Activeer de instellingenmodus.
Selecteer Wi-Fi/Network Settings (Wi-Fi/netwerkinstellingen) (of Wi-Fi Settings (Wi-Fi-instellingen)).
Selecteer Wi-Fi/Network Connection Check (Verbindingscontrole Wi-Fi/netwerk) (of Wi-Fi Connection Check (Wi-Fi-verbindingscontrole)).
Als u een rapport wilt afdrukken ter controle, selecteer dan Yes (Ja) of druk op Start (Starten) (2. Print the report (Rapport afdrukken) voor displays met eenvoudige tekst).
Als de netwerkverbinding mislukt, kunt u aan de hand van het rapport een oplossing voor het probleem zoeken.
Voor informatie over het gebruik van het controlerapport klikt u op de volgende koppeling. Deze functie is niet beschikbaar voor alle printers of kan mogelijk niet worden ingeschakeld.
../p_body/panel/wizard/external/nwchk.htm

De netwerkstatus controleren en afdrukken

Met de volgende procedure kunt u de netwerkverbinding controleren en een statusoverzicht afdrukken.

Aan de hand van het display

Activeer de instellingenmodus.
Selecteer Wi-Fi/Network Settings (Wi-Fi/netwerkinstellingen) (of Wi-Fi Settings (Wi-Fi-instellingen)).
Selecteer Confirm Settings (Instellingen bevestigen) (of Confirm Wi-Fi/Network Settings (Wi-Fi/netwerkinstellingen bevestigen) of Confirm Wi-Fi Settings (Bevestig Wi-Fi-instellingen)) (Print Status Sheet (Druk statusblad af) op een eenvoudig display).
Aanraakdisplays en displays van 6,35 cm (2,5 inch): controleer de verbindingsstatus. Als u het statusoverzicht wilt afdrukken, drukt u op Start.
Eenvoudig display: druk op Start om de verbindingsstatus te controleren door een statusoverzicht af te drukken.
Displays met eenvoudige tekst: controleer de verbindingsstatus met de pijl omhoog of omlaag. Als u een statusoverzicht wilt afdrukken, drukt u op Back en selecteert u Print Network Status Sheet (Netwerkstatusvel afdrukken). Vervolgens drukt u op Start.

Met de knop op het bedieningspaneel

Plaats gewoon papier in de papiertoevoer.
Druk op om de verbindingsstatus te controleren door een statusoverzicht af te drukken.

Opdracht Ping

In de TCP/IP-netwerkomgeving bevestigt u het IP-adres op de computer en de printer en controleert u of communicatie tussen de computer en de printer tot stand is gebracht.

Controleren in Windows 7/Vista/XP

Controleer het IP-adres van de printer.
Het IP-adres kan worden gecontroleerd op een netwerkstatusoverzicht, een controlerapport of het display.
Raadpleeg De netwerkstatus controleren en afdrukken als u een netwerkstatusoverzicht wilt gebruiken.
Klik op de knop Start of Starten, All Programs (Alle programma's) of Programs (Programma's), Bureau-accessoires en Opdrachtprompt.
Typ 'ping’, een spatie en '<het IP-adres van de printer>’, en druk vervolgens op de toets Enter.
Als communicatie tot stand is gebracht, wordt Reply from (Antwoord vanaf) <het IP-adres van de printer> weergegeven.
Als geen communicatie tot stand is gebracht, wordt Destination host unreachable (Doelhost is onbereikbaar) of Request timed out (Time-out bij opdracht) weergegeven. Controleer de netwerkinstellingen van het apparaat op de computer.

Controleren in Mac OS X

Controleer het IP-adres van de printer.
Het IP-adres kan worden gecontroleerd op een netwerkstatusoverzicht. Zie De netwerkstatus controleren en afdrukken.
Dubbelklik achtereenvolgens op Macintosh HD, Applications (Programma's), Utilities (Hulpprogramma's) en Network Utility (Netwerkhulpprogramma).
Klik op de tab Ping.
Geef het IP-adres van de printer op in het veld voor het netwerkadres.
Klik op Ping.
Als communicatie tot stand is gebracht, worden alle signalen beantwoord en is 0% packet loss (pakketverlies) het resultaat.
Als geen communicatie tot stand is gebracht, worden geen signalen beantwoord en is 100% pakketverlies het resultaat. Controleer de netwerkinstellingen van het apparaat op de computer.